Dnia 2009-07-30 o godz. 15:02 ~Soros napisał(a):
> Jak oceniacie ryzyko ogloszenia updalosci przez Bluetax?
Upadłości??? A z jakiego powodu?
Dlatego tylko że jakiś czas temu w akcje zostasli ubrani marni spekulanci i teraz tylko przebierają nóżkami żeby wyjść z papieru i zwalają kurs?
No a jaki to ma wpływ na działalność spółki?
Kolega drzemich co prawda twierdzi, że wyniki za II kwartał będą fatalne, ale na czym mogli by stracić tyle, żeby zagroziło to istnieniu spółki? Nie widzę takiej możliwości.
A z innej beczki.
Czy ktoś był na walnym? Jeśli tak, to może jakieś krótki komentarz.
pozdr
Coś dawno nie było mojego ulubionego komunikatu o znaczącej umowie, co znacząco wpłynie na wyniki spółki. Chyba sprawdzą się słowa prezesa o gorszej kondycji popytu na produkty BTG. 8 gr. pękło i mamy melona na podaży, czyli nabieramy wody, 7 gr. mamy a już pachnie 6 gr. . Panika przybiera na sile, przybywa wystraszonych, jak tak dalej pójdzie niewykluczone, że niedługo zobaczymy piątaka - spekulantom radzę sprzedawać wszystko co mają, bo później będzie krucho. Ja znając obecną sytuację spółki gdybym kupił po 9 gr. to sprzdałbym teraz nawet za 7 gr. z pocałowaniem w rękę. Kupiłem kapkę drożej :) i tak już jestem umoczony i tak, więc machnąłem ręką - co będzie to będzie. Zaczynam traktować tą spółkę jak rozrywkę - jak to się wszystko skończy, albo Pan Stanisławski puści Nas z torbami, albo wyjdziemy na swoje, a może i zarobimy. Jedno jest pewne dobrze zapamietam tą spółkę - najdłużej trzymana i największa wtopa jak na razie.
Popatrzcie prawdzie w oczy ? Z firmy odeszli już nalepsi managerowie. Oprócz Prezesa nie ma kto tam pracowoć, zostali ci, którzy nie mogą sobie znaleść pracy (popytajcie trochę ilu pracowników odeszło w ciągu 2 m-c z firmy). Pozostali są wystraszeni swoją niekompetencją i boją się o swoje posady. Jak tacy ludzie mają przynosić przychody dla spółki ?
Wyniki za I półrocze będą fatalne ( za I półrocze - bo wyniki za 2Q mógłbyś sobie na ich podstawie sam wyliczyć - gdyby tylko Spółka opublikowała wyniki za 1Q - a jak wiemy, nie zrobiła tego ). Na czym mogliby starcić aż tyle ? Obawiam się, że na wszystkim po trochu :((
Wyrażę kolejną obawę, związaną z tym, czy Spółka utworzy wszystkie rezerwy. Gdyby tak zrobiła, to wyniki za I półrocze, moglibyśmy potraktować jako twarde dno ( niekoniecznie kursu - bo 13,5 miliona akcji Wesołowskiego, może nie zostać wchłoniete przez rynek bez bólu ).
Ps. Na WZA było dwóch akcjonariuszy. Może któryś coś Ci chlapnie - choć nie sądzę !
Ps2. W związku z pewnymi okolicznościami, jest to mój ostatni krytyczny post na temat BTG na tym forum ( przynajmniej na jakiś dłuższy czas )( dłuższy czas - nie w złodziejskim rozumieniu Wesołowskiego :))
Ps3. Panie Prezesie - raz jeszcze życzymy Panu i NAM - samych sukcesów w restrukturyzacji Spółki i w sądowych korowodach.
Dnia 2009-07-31 o godz. 09:43 ~drzemich napisał(a):
> ( niekoniecznie kursu - bo 13,5 miliona akcji Wesołowskiego, może nie
> zostać wchłoniete przez rynek bez bólu ).
Jeśli Wesołowski zacznie opychać swoje akcje to kurs zjedzie o co najmniej 2-3 grosze. Jeśli w ogóle da się tyle akcji teraz opchnąc (wątpię).
Ale myślę (mam nadzieję ;) ) że Wesołowski nie będzie sprzedawał. Ma chyba świadomość, że to byłaby sprzedaż na samym dołku, gigantyczna strata, dla niego także.
> W związku z pewnymi okolicznościami, jest to mój ostatni krytyczny post na temat
> BTG na tym forum ...
Ooooo, jak mamy to rozumieć, czy to zanczy że:
a) następne posty nie będą już krytyczne tylko optymistyczne.
b) następnych postów nie będzie wcale.
> Prezesie - raz jeszcze życzymy Panu i NAM - samych sukcesów
> w restrukturyzacji Spółki i w sądowych korowodach.
A tak miało być pięknie, plany, perspektywy słupki miały tylko rosnąć. Chyba pamiętamy wszyscy strategie i co? osobiście czuje sie oszukany. I czy to W czy Pan Prezes już zaufania nie jest w stanie nikt odbudować we mnie dla tej spółki. Nawet Pan, Panie Drzemich, choćbyć zaczął pisać (ziezależnie od prawdy) w samych superlatywach.
7 gr poszło nie dobrze, choć już bywało w tym roku, że po 6 gr chodził kurs i obijał do 10 gr, ale musiałby sie znaleść drugi Piachu, tylko czy sie znajdzie, bo spółka nieźle odpycha od siebie akcjonariuszy.
Jesli spolka wyjdzie z tarapatow to jest to najlepszy moment by kupowac...pytanie za 100 punktow: tylko czy wyjdzie???
Szczerze mowiac przestaje widziec jakiekolwiek podstawy by patrzec optymistycznie.
Zadnych nowych umow..nic sie nie dzieje wokol spolki...widac ze nawet pracownicy zmeczeni sa cala sytuacja i powoli zaczynaja uciekac z tonacego okretu.
Chcialbym myslec inaczej...ze to poczatek restrukturyzacji firmy...ze starzy sie nie sprawdzili i czas na wymiane glownych ogniw zarzadzajacych firma...ale niestety tak nie jest...
Dla mnie tez jest to wtopa niesamowita. Caly czas usrednialem swoja strate liczac ze kurs sie w koncu odbije..teraz gdy przyszedl najlepszy moment na wzrosty to w Blue nic sie nie dzieje...
Kurs utknal w martwym punkcie i jedyna szansa na odbicie to ugoda pomiedzy W i S i mocny plan restrukturyzacji...oparty na wiedzy i nowej jakosci... Ale to sie nie stanie...
Moim zdaniem W jest glupcem bo mogly rozlozyc sprzedaz swoich akcji w czasie i na pewno dostalby wiecej niz teraz. Ale widocznie ten przydupas potrzebuje kasy by rozkrecic swoje nowe interesy.
Szkoda gadac...na szczescie to nie jedyna inwestycja w moim portfelu i na innych spolkach udalo sie konkretnie zarobic...
Dnia 2009-07-31 o godz. 12:16 ~Soros napisał(a):
> widac ze nawet pracownicy zmeczeni sa cala sytuacja i powoli zaczynaja
> uciekac z tonacego okretu.
A skąd to wiesz, że odchodzą pracownicy?
Czy to sprawdzona informacja czy tylko powtarzasz to, co napisał Wyluzowany?
Jeśli rzeczywiście odchodzą dobrzy pracownicy, to fatalnie, ale czy to prawda?
Kto odszedł ze spółki to odszedł ? Szkoda gadać. Lepiej zadać sobie pytanie, kto został ? a tam sami nieudaczniicy. Ską wiem ? to proste, od 3 m-c żadnego pozytywnego infa w sprawie spółki, nawe strona internetowa po zmianie serwerów przestała normolnie funkcjonować.
Ciekawe kto tak dzisiaj sypie? Czyzby tego kmiota W zadowalal juz kurs 0.07? Czy tez Piachu sie zreflektowal i probuje uniknac bardziej znaczacej straty?
Ja rozumiem że jest źle, ale nie sorry informacji o upadłości nie widziałem.Waszym rozumowaniem to spółki typu veno czy fon nie powinny dawno istnieć.Dobrą informacją jest to że od września muszą co kwartał się raportować spółki z newconnect co daje wiedze na temat pólki
Chodzi oto żeby zmusić znaczącego akcjonariusza do od dania akcji BTG po 4gr
Jeśli będzie taka konieczność to przetrzymamy kurs przez rok a może dłużej
To bardzo mądry post colemanie, ale w jaki sposób można byłoby tego wymuszenia dokonać ? Czy istnieje inny sposób, niż doprowadzenie Spółki na skraj ( lub nawet dalej ? ).
Można było oczywiście nie obdarowywać złodzieja - ale gdybaniem o zaszłościach się nie zajmujmy.
Dodam, że Wesołowski czyta to forum, więc wszelkie nasze spekulacje nie są mu obce.
W takim razie pozdrawiam cie Towarzyszu wesołowski - ja drobny akcjonariusz, który traci już na ''niebieskich'' papierach 70% wniesionego kapitału. Cieszy cie to? bo mnie nie.
>>W takim razie pozdrawiam cie Towarzyszu wesołowski - ja drobny akcjonariusz, który traci już na ''niebieskich'' papierach 70% wniesionego kapitału. Cieszy cie to? bo mnie nie.<<
Myślę, że go to cieszy. Tak to już bowiem jest skonstruowane, że sporą część tego co straciliśmy - on zarobił.
>>niby skąd wiesz że Pan Wesołowski je czyta?<<
Pomijając źródła - czy Ty na jego miejscu byś czytał ?
Ps. Okazało się zresztą, że to forum czytają dokładnie WSZYSCY ( szok ).
czy Ty na jego miejscu byś czytał ?
Hmm Jak by m był frustratem szukającym celu w życiu po przez internet zapewne tak.
inne wypadki nie dają sensu czytania tego forum ponieważ stanowimy za mały kapitał( chyba że sprawia mu to przyjemność- jesteśmy w końcu w wolnym kraju)
Ps. Okazało
> się zresztą, że to forum czytają dokładnie WSZYSCY ( szok
> ).Wow to bankier ma lepszy przychód niż google jeżeli cały świat czyta te forum ;).
Wyjaśnij mi drogi Drzemichu w jaki sposób Pan Wesołowski zarobił na nas bo jak co to podałeś prawo rządzące giełdą.Zarobił by więcej jakby nie robił burzy w spółce,albo nie blokował akcji upłynniając cześć z sporego pakietu przy dużych obrotach.
Duże cześć pisze że to trup.Zadajcie sobie pytanie czy Wy byście weszli w posiadanie takiego trupa ponad 5% udziałów(nie pamiętam nazwiska naszego akcjonariusza ,ale to yłó około 6,7%).Pozdrawiam
Biorąc pod uwagę długi spółki oraz ilość spraw sądowych, problemy personalne ( np. zlikwidowany dział szkoleń oraz rekrutacji itp.) i totalny brak umiejętności negocjacyjnych MS-a połączony z jego opinią w środowisku - oceniam ze BlueTax ledwo zipie a to co przynosi zyski zniknie z BTG pojawiając się w nowej inicjatywie Stanisławskiego.
Dnia 2009-08-04 o godz. 12:21 ~drzemich napisał(a):
> To chyba dobrze, że firma się restrukturyzuje i tnie
> nierentowne przedsięwzięcia ?
Cieszy mnie ze pracownicy BTG śledzą to forum a nawet piszą na nim posty ale czy nie powinni zająć się zdobywaniem pieniędzy na pokrycie długów spółki ??