Dnia 2025-01-09 o godz. 15:36 alicja1992 napisał(a): > Ja ICE mam mało. Największe rozczarowanie to SDS i dalej jest. Optymalizacja była a tu po 10zl walą w rynek jak chcą. Sądzę że 8zl zobaczymy tutaj
Ala kłamczucha! Niedawno pisałaś tam że masz dużo ICE a już piszesz że mało :)
Dnia 2025-01-10 o godz. 07:27 ~Inwestor napisał(a): > Ona zawsze wchodzi na dołku i wychodzi na gorce. W każdym razie tak mówi. Ty z kolei mówiłeś że 9,6 to był dołek i znowu mamy drugiego Miszcza giełdy
"Nie bądź częścią tłumu, który mnoży swoje inwestycje. Zamiast tego bądź selektywny, bądź precyzyjny, a zbudujesz portfel, który przetrwa próbę czasu. Zawsze patrz głębiej, selekcjonuj spółki z rozwagą i wybieraj do portfela tylko te, które są najlepsze w swojej klasie, we wszystkich małych, ale jakże istotnych detalach."
Oni są w SDS od początku, czyli od 2013 roku jak jeszcze była spółka z o.o. Nie można mówić, że ktoś im sprzedał akcje po 1 PLN- oni po prostu ten biznes wspólnie z Prezesem zakładali. Włożyli pieniądze 11 lat temu w marzenia ( bo trudno odnieść to co było do tego co jest teraz) i teraz biorą zysk. Tak dla jasności- oni podobnie jak Innoventuare ASI sprzedają akcje od ponad roku. Szkoda, że przez rynek, a nie znaleźli inwestora na pakiet. Z drugiej strony dlatego można teraz tanio kupować. Chwilę temu TFI PZU sypało akcje SCP i niektórzy kupowali po 140.( w krótkiej perspektywie dywidenda 22 PLN/akcję)
Może sprzedają bo muszą sprzedać. Rzeczywiście szkoda, że nie przez transakcje pakietowe. No dziwne to wszystko. Zobaczymy gdzie nas powiozą w tym roku
Mój Tatko, co imię ma Tadeusz, mówię na niego Tadko, Rodem sosnowiczanin, Sercem Tulowianin, a talentem świata obywatel zawsze powtarza, jak ktoś kupował po 40 to tym bardziej powinien kupić teraz za 10. Giełda to dziwne miejsce, ludzie idą jak dzik na żołędzie na drogie akcje, po czym wybrzydzają jak wahadło wychyli się w drugą stronę i mogą kupować tanie akcje. To mówiłam ja Alicja. Mieszkanka Tulum. Inwestorka wysokoprocentowa.
Bez sensu rozumowanie. Czyli ci co kupowali Mercator po 300zl mają teraz kupować po 50zl :))) Ciekawe dlaczego się nie rzucają ? Ci co kupowali ICE po 20 mają teraz kupować po 8 ? Ciekawe dlaczego się nie rzucają i tak można wymieniać
Spadki SDS rozpoczęły się od wychudzenia fundu, podobnie jak na Mercator. Fund i ulica wyciągnęli kurs na 600zl poczym NN się wysypał. Od tego czasu Mercator zaczął spadać. SDS też rósł do tego momentu, potem mimo spełnienia wg Sagana wszystkich kamieni milowych akcje się osuwaly. Oliwy do ognia dolało ncalert i texty prezesa o być może nie koniecznie wejściu na główny parkiet plus łatwość delistingu. Teraz nikt tego nie będzie uśrednial bo nie wiadoma jest strategia giełdowa spółki. Więc lepiej utopić 100tys niż uśrednić i utopić potem 300 jak okaże się że delisting stanie się faktem. Przy takim założeniu lepiej wejść w inne spółki choćby ten Bioceltix, czy wg mnie w Datawalk. Ale to moje zdanie
Mam powody by smęcić na SDS podobnie jak smęcisz na ICE. Co nie oznacza że sprzedaję. Smęcę bo nie podoba mi się ich komunikacja w temacie przyszłości SDS na GPW. Tyle.. Długi czas broniłam SDS ale po ostatnim wywiadzie z prezesem już nie bardzo i tym ncalert. Teraz uczę się na Grenevi jak będzie wyglądać wezwanie po kursie z ..... zupełnie
Mamy, mamy.... Dlatego potrzebne już jakieś dobre infa giełdowe. Cygan twierdził że w grudniu słowo klucz to była optymalizacja, a ja to zupełnie inaczej widzę, mamy połowę stycznia niebawem a walą w rynek akcjami cały czas. Dużo było złych info, trochę z winy prezesa i brak dobrych giełdowo inf