• fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~fredzio [87.205.142.*]
    Nie wiem w jakim celu kilka osób pisze non stop o spadkach itd. Każdy z nas wie akcjonariuszy,że spółka jest mocno niedowartościowana i cena jest za niska. Wiele osób zapewne trzyma akcje kupowane z debiutu tej spółki i ma spore straty (wirtualne narazie).Póki nie sprzedaje akcji ,nie ma strat ! Kilku osobom udało sie kupić pare akcji od 5 zł i teraz wywaliło i liczy na kolejne spadki by powtórzyć te same scenariusze na 5 zł.
    Wykorzystuje się brak popytu do wyśmiewania się z akcjonariatu,który kupował na górze i i cały czas pisze się o spadkach jakby ta spółka była przewartościowana.Ja wiem,że każdy by chciał kupić znowu po 5 zł ,ale spójrzmy realnie na sprawę- WXF warty jest dużo,duzo wyżej. Nie wiem dlaczego nikt nie kupuje tej spółki,naprawdę mnie to zastanawia. Zero popytu i do głosu dochodzą ci,co zwalają groszami i biorą ludzi nas wytrzymałość czasową.Liczą,że wkońcu ktos nie wytrzyma ciśnienia i odda swoje akcje. Moim zdaniem lepiej by spółka stała w miejscu niż bawic sie groszami i próbowac zwalać kurs.Jestem przekonany też,że ci co mieli już sprzedać (kupowali po 5 zł) to to zrobili już i zauwazam kolejne próby na siłę zaniżania kursu.
    Nie oddawajcie akcji kochani,niech się bawią dalej po te 100, 200 szt akcji.Jestem przekonany,że dopiero gdzies na poziomie 25 zł kurs sie ożywi i handel wróci do "normalności".Nikomu do tej ceny nie opłaca sie sprzedawac akcji i macie tego pełna świadomość. Szkoda tylko ,że zarząd nic nie robi by podawac jakieś fajne niusy.
    Pomogło by to kursowi,a tak mamy marazm i posmiewisko giełdy.
    Mam przygotowane środki na wypadek zwalania kursu,więc niech próbuja dalej. Chętnie dokupie sporo akcji i naprawdę wisi mi na ile to zwalą. Dla mnie osobiście liczy się cena z debiutu. Ciekawi mnie tez tylko to ile zostało jeszcze akcji tym kolesiom do wywalenia?
    Kurs nie może drgnąć ani na milimetr.Czemu nikt tego nie chce kupowac???Powiedzcie mi proszę
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~AL [80.108.117.*]
    to badziewie austrackie choodzi na pasku ATX
    JAK wiedniu nie pojdzie w gore to i u nas tez nie
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~do AL fredzio [87.205.142.*]
    To po jaką cholerę zarząd podwyższył cene skupu akcji do 8 Euro,skoro nic się nie dzieje na spółce?Na co oni liczą,że przyleci Steve Wonder z Ameryki i zacznie kupowac akcje?
    W obrocie smieszne,sladowe ilości akcji i nie ma nawet komu tyle kupowac.Nie wiem oco tu chodzi,cena jest nisko i śmieszna.Na co oni czekają?
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~Koksiarz [79.187.139.*]
    Dnia 2009-07-28 o godz. 19:26 ~do AL fredzio napisał(a):
    > To po jaką cholerę zarząd podwyższył cene skupu akcji do 8
    > Euro,skoro nic się nie dzieje na spółce?Na co oni liczą,że
    > przyleci Steve Wonder z Ameryki i zacznie kupowac akcje?
    W
    > obrocie smieszne,sladowe ilości akcji i nie ma nawet komu
    > tyle kupowac.Nie wiem oco tu chodzi,cena jest nisko i
    > śmieszna.Na co oni czekają?

Na walnym zapadlo upowaznienie do skupu, ale zarzad musi podjac decyzje o rozpoczeciu skupu. Dopoki taka informacja nie zostanie opublikowana to buyback sie nie rozpocznie.
    Moim zdaniem nie maja kasy na skup, albo skupuja po cichu na slupy zeby pozniej skupic od nich drozej oficjalnie. Jak sprzedadza hotel w sierpniu to byc moze przeznacza z niego czesc pieniedzy na skup i cos sie ruszy. Free float jest mniej 30% akcji (ponizej 10 milionow sztuk), przy zalozeniu, ze maja skupic 10% wszystkich akcji czyli 3,6 miliona sztuk to free float zmniejszylby sie o ponad jedna trzecia do okolo 6,3 milionow sztuk.
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~Do koksiarz fredzio [87.205.142.*]
    Jeżeli ff będzie mniejszy to juz wogóle spółka przestanie być płynna i handlować będą po 2 sztuki.Hotel sprzedadzą to dobrze,będzie kasa i też uważam,że część kasy pójdzie właśnie pod skup akcji.Pytanie kiedy zarząd wyda zgodę na skup,wtedy może faktycznie cos ruszy.Nikomu nie opłaca się wywalać akcji do 25zł,debiut był o wiele wyższy.
    Może jakaś emisja by ruszyła tę spółkę,była by płynniejsza.
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    a kto by teraz chciał nowa emisje, te czasy ze jak spółka podała wiadomość o emisji to kurs znacznie rósł już minęły i teraz jest raczej odwrotnie
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~Do "xyz" fredzio [87.205.137.*]
    Mysle kolego,że własnie emisja by tutaj zdała egzamin.Chodzi mi o zwiększenie płynności na spółce. Dali by trochę więcej na rynek akcji to i by sie może zleciało troche spekoli i ruszyło te spółkę.Póki co mamy tu "duszenie się" i niedługo się wszyscy podusimy. Graja sobie po 100szt akcji ,szkoda patrzec na te cyrki .Lepiej jechac na wczasy spokojnie i wrócic tu za dwa lata.Skoro nie ma chętnych na kupno akcji,to znaczy,że jest za drogo .Zarząd zrobił piekny biznes,pozbierał kase z emisji i po sprawie a kurs za drogi na giełdzie - 8,50zł (debiut powyżej 40zł). Między 5 zł a 9 zł można grac kolejne 20 lat i zarobisz pieknie.
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: radekrafal [172.16.13.*]
    Dnia 2009-07-29 o godz. 10:44 ~Do "xyz" fredzio napisał(a):
    > "spekoli "

a co to za gatunek??? - jakiś pod typ inwestora, czy chcesz obrazić spekulantów jednocześnie chcąc dzięki nim zarobić, albo wyjść ze spółki
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~tadeusz [79.188.109.*]
    ale skupiłem 400 sztuk
    to prawie 10% obrotu
    cha cha cha
  • Re: fredzio- do akcjonariatu WXF !!! Autor: ~do radekrafal [87.205.137.*]
    Wyjść ze spółki?- no cos Ty ! Mam zamiar wyjść po cenie wyższej niż z debiutu i wiem,ze kiedys tak sie stanie.Spółka jest mocno niedowartościowana i nie kupiłem by wywalac za dwa dni. Kupiłem na kilka lat,ale jak widzę co się tu dzieje to mam wrażenie,że według wszystkich jest za drogo skoro nikt nie kupuje tego. Najwidoczniej czekaja ponownie na cene 5 zł ,może niżej (hahaha).Sam się wtedy obkupie sporym pakiecikiem. Kto wie,może zrobia mi koledzy niespodzianke i zwalą na te 5 zł. Trzeba kochac takich graczy,którzy wywalają tak nisko.Zarząd tez dba o kurs spółki i o akcjonariat, bardzo dba. Stara się jak może (buhahaha).
    Osobiście kupiłem trochę i nie wnikam na ile to zwalą,ale warto zostawić troche gotówy bo byc może zwalą to niżej i się obkupie niżej.Według mnie cena 8,50zł to i tak zarąbista cena do kupna no ale widac dla innych za drogo. Skoro za drogo, to trzeba być w wierze ,że zwalą niżej sobie i warto kupić. Sam już nie wiem ile dla akcjonariatu warta jest ta spółka skoro nikt tego nie kupuje. Widac mocno za drogo.
  • ~do radekrafal Autor: ~lukas [78.131.238.*]
    Witam ta spółka nie spadnie już więcej jak troszkę poniżej 8 zyla to cię zapewniam, będzie na pewno korekta na giełdzie co jest nieuniknione aczkolwiek spółka za nadto tego nie odczuje kaskę przecież na skup akcji mają poszedł przecież biurowiec oraz z odpisów kasa jest a dlaczego nie skupują przecież mamy kryzys he he he
[x]
WARIMPEX -1,25% 2,37 2025-12-02 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.