szukajcie infa na pb.pl to już koniec krosna .... lecimy na 0,01 ://///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Jeśli chodzi o info z Dudy to dzisiaj na Krośnie może być ciężko coś kupić, co widać już teraz. Banki za udziały zamieniają kredyty i firma kula się dalej.
Nie ma żadnych oficjalnych informacji co robi lub zrobił nowy zarząd. Chyba nie przyszła nowa ekipa do Krosna aby się obłupić akcjami i nic nie robić. Macie może jakieś świeże informacje co robi nowy zarząd?
robią robią , załatwiają układową po co mają wrzeszczeć i pisać co robią ?? żeby każdy trzymał akcje?? a tak , zobacz jak już ładnie spadło jeszcze spadnie 2-5 gr i potem będzie znowu skupowanie :)) i jazda w góre
Wiadomo jest że huta wyszła na prostą w zakresie bieżących wydatków, tzn wynagrodzenia,surowiec,gaz itp. Pozostaje jej balast zadłużenia wobec banków. Również wiadomym jest, że banki wolą dogadać się z takim dłużnikiem gdyż jest to bardzo dobry klient z którego można jeszcze wyciągnąć dużo więcej kasy niż w przypadku likwidacji. Przykład Dudy dobrze to obrazuje. Kwestią najbliższych dni powinno być podpisanie układu nowych władz KHS-u z bankami. Pytanie czy to nastąpi czy nie. Przesłanki są ale pewności nigdy nie ma. Zarobimy jeszcze na tym papierze duże pieniądze czy stracimy wszystko....
Myślę, że warto zaryzykować...ale nie namawiam...
Pozdrawiam
Ja się z pewnością ucieszę jak jeszcze spadnie parę groszy. Wtedy będę wiedział, że powychodziła część ciułaczy. Aby zyskać trzeba zaryzykować, ale tu poszło w górę i sporo inwestorów chciało realizacji zysków (kupili np. po 0,17). Poza tym większość tzw. amatorów nie wytrzymuje napięcia przy dłuższych spadkach i sprzedają ze stratą... Zawsze tak jest, a już przy tak "gorącej" spółce jak Krosno-normalka. Ja ryzykuję do końca! Swoją drogą ciekawe ilu jest takich jak ja;)
Nie było żadnych negatywnych informacji a kurs poszybował w dół. Ewidentnie na papierze jest gra spekulacyjna. Tak, że trzeba spokojnie czekać na rozwój wydarzeń w tej firmie, a nie zapowiada się źle.
ja też dopisuje się do klubu. Nie mniej uważam że przeciwnik nie jest jednoosobowy, jest dobrze zorganizowany i dysponuje dużym pakietem. Prawdopodobnie przyszły właściciel. Umie pograć na psychice osamotnionego leszcza. Technika stała bo leszcz bezdennie głupi. Duży pakiet na sprzedaży i kupnie przed sesją sukcesywnie zmniejszane kupno a jak leszcz zaczyna puszczać to nawet ten na sprzedaży wycofuje. Leszcz zostaje ucieszony, że udało mu się sprzedać bo kurs znowu spadł i nie widzi tego że to on sam go obniżył.
Było kilka spadkowych sesji i na każdej kilkaset tysięcy papierów zmieniło właściciela. Uzbierało się kilka mln. I nie kupili tego drobni inwestorzy. Być może prezes zbiera akcje bo się wstępnie dogadał z bankami i chce przejąć firmę za niewielkie pieniądze. A przez te kilka dni nie będzie oficjalnego infa bo po co przepłacać.....
No to przerabane:(
Juz miałem wziąc pakiecik kontrolnie, ale jak was poczytałem to musze sie ostro wstrzymac.
NIGDY w historii GPW nie zdarzylo sie aby drobi (tacy co to mieszkanie i sam. zastawiają bo ciotka wójka powiedziła ze sekretarka slyszała, ze Krosno ma inwestora) zarobili.
Jezeli tu siedzicie to znaczy ze bedzie poootęży spadek, a pozniej zamrażarka.
Tak długo, aż oddacie wszystko.
Problem w tym, ze czasu mało, wiec musi zejść ponizej 10 gr bo wtedy bedziecie wyskakiwac.
Przypomnijcie sobie ten post w ciagu nastepnych 60 dni....
Ale tak z ciekawości,powiedz jakie plany masz wobec akcji Krosna w październiku , kiedy ich już nie będzie na giełdzieJeśli chcesz je sprzedać z zyskiem,jak wszyscy to znaczy ,że nie jest dobrze.....
Popieram twoją wypowiedz, tak poleci, że większość odda. Wszyscy czekają na dobrą informację a tutaj pojawi się jakiś gniot o inwestorze, który chce zbudować nową hutę na zgliszczach starej, te wszystkie informacje poprze syndyk i ciekawę jak wtedy będą śpiewać Ci twardziele.