:)) głupota ludzka nie zna granic, tu są skumulowane emocje ludzkie, z jednej strony polityka straszą wojną z trugiej sytuacja w kraju ludzie kasy mają mało bo chwilówki 200% odnotowały popyt i tu średnia wychodzi 750 zł a więc na życie nie mają BIEDA W TUSKOLANDII ALE UŚMIECHY DOPISUJĄ
Nie rozśmieszaj ludzi.
Strategia EC 2024. Wojna cenowa!! U nas najtaniej!! Pi miesiącu ceny q górę bo się nie spina biznes...
Wypowiedzieli wojnę którą przegrali, a przeciwnik nie zauważył .
Przeżarcie ostatnie lata zyskowne, teraz już za późno na ratunek... Nie z tą kadrą i tym zarządzaniem. Nikt by tego biznesu nie kupił za 1 zł
Musiałem napisać, bo jak czytam takie pierdoły, to poprostu to jest jakaś masakra. Spółka zarobiła 15 mln w 3 kwartale, spalcila więcej długów, może zarobiła mniej niż rok temu ale to zysk. Dla tych ynteligentnych jak coś ma zyski to nie bankrutuje. 20 tys osób pracujących. Zyski zjadła chwilowo praca minimalna. Wszystkie spożywcze spółki w sumie miały mniejszy przychód. 4 kwartał zawsze lepiej, więc statystycznie Eurocash znowu zarobi . Szczerze dla graczy, trzeba mieć niepokolei w głowie aby teraz sprzedawać. Normalne są spadki w końcówce roku ze względu na optymalizację podatkową. Nie trzeba być geniuszem. Odnośnie cen i hurtowni to ma się to bardzo dobrze, bo akurat siedzę w temacie. 14 zł pod koniec Nast roku. Mało??. Na taką cenę czeka się . Polsat też brałem po 9,7 i jakoś nie upadł a ma się dobrze.
Zdajesz sobie sprawę że te 15 mln ",zysku," to przy takim obrocie może byc wybrakowany towar który kierownicy kazali zeskanować żeby podciągnąć wynik inwentaryzacji? Albo papierowe podniesienie wartości mitycznych znaków firmowych. Firma handlowa ma mieć 2% zysku z obrotu. Jeżeli nie ma to coś jest nie halo. Więc zysk poniżej 400mln na rok to droga do bankructwa a oni takich zysków nawet w najbardziej optymistycznych planach nie maja
Dnia 2024-12-18 o godz. 22:56 ~bekaynwest napisał(a): > Musiałem napisać, bo jak czytam takie pierdoły, to poprostu to jest jakaś masakra. Spółka zarobiła 15 mln w 3 kwartale, spalcila więcej długów, może zarobiła mniej niż rok temu ale to zysk. Dla tych ynteligentnych jak coś ma zyski to nie bankrutuje. 20 tys osób pracujących. Zyski zjadła chwilowo praca minimalna. Wszystkie spożywcze spółki w sumie miały mniejszy przychód. 4 kwartał zawsze lepiej, więc statystycznie Eurocash znowu zarobi . Szczerze dla graczy, trzeba mieć niepokolei w głowie aby teraz sprzedawać. Normalne są spadki w końcówce roku ze względu na optymalizację podatkową. Nie trzeba być geniuszem. Odnośnie cen i hurtowni to ma się to bardzo dobrze, bo akurat siedzę w temacie. 14 zł pod koniec Nast roku. Mało??. Na taką cenę czeka się . Polsat też brałem po 9,7 i jakoś nie upadł a ma się dobrze.
Właśnie masakra ale szansa dla nowych zakupić akcje spółki płacącej dywidendy w tak niskiej cenie :)) po co kupować po 10 jak można po 6 złotych 40% więcej akcji zamiast np.10000 akcji kupić 16000 akcji to matematyka , pajace odstręczają manipulują faktami kożystają ,że rynek jest taki a nie inny hajsu za bardzo nie widać więc korzystają , nie słuchać tylko brać małymi paczkami a w między czasie wejść na stronę internetową EUROCASH poczytać poczytać poczytać jest zasobów aż nadto zbierać jak dają a potem jak znalazł do dywidendy :)))
Drugiej takiej szansy nie będzie :)) za chwilę przedstawię realny obraz insiderów posiadających akcje Eurocash będzie zdziwko bo tych informacji nie ma ogólnie dostępnych :)) myślę ,że eurocash dotarł do granic absurdu z ceną za akcje biorąc pod uwagę 10%tową wypłatę dywidendy w tym roku są chętni na więcej akcji tylko już tych akcji nie ma jak wyciągnąć od ludzi je posiadających , każda zniżka ceny teraz będzie spotykała się z popytem :))
Przemiany EC:
- deklarowany obrót i zysk - nierealny i dla
EC i dla każdego banneru z osobna
- jeden hurt - połączenie nie dało synergii i wzrostu, tylko pogłębiło straty
- digitalizacja - nic nawet nie ruszyło
- największy program lojalnościowy w Polsce - zamiast tego z 5 archaicznych i nie działających
- szyld moje sklepy integrujący abc, gama, eurosklep - zrobiony z cliparta i w sferze marzeń
- ekspansja - na poziomie ujemnym
- rotacja kadrową - w wiekszosci spółek już 2 lub 3 garnitur kadrowy w ciągu 3 lat jeśli nie na poziomie ceo, to średniej kadry
- wojna cenowa - EC powalczyło może z miesiąc
Tak, że ten.. faktycznie potencjal EC jest nieskończony. Wystarczy znaleźć cudotwórcę, który odwróci trendy w handlu w Polsce, wygeneruje popyt konsumencki i zreanimuje tego trupa. Wtedy i 130’mozliwe. Sami sobie odpowiedzcie na ile jest to realne.
Wróbelki ćwierkają, że wyniki 4q… Zresztą, zobaczycie sami ubrani koledzy :)
Dnia 2024-12-18 o godz. 22:56 ~bekaynwest napisał(a): > Musiałem napisać, bo jak czytam takie pierdoły, to poprostu to jest jakaś masakra. Spółka zarobiła 15 mln w 3 kwartale, spalcila więcej długów, może zarobiła mniej niż rok temu ale to zysk. Dla tych ynteligentnych jak coś ma zyski to nie bankrutuje. 20 tys osób pracujących. Zyski zjadła chwilowo praca minimalna. Wszystkie spożywcze spółki w sumie miały mniejszy przychód. 4 kwartał zawsze lepiej, więc statystycznie Eurocash znowu zarobi . Szczerze dla graczy, trzeba mieć niepokolei w głowie aby teraz sprzedawać. Normalne są spadki w końcówce roku ze względu na optymalizację podatkową. Nie trzeba być geniuszem. Odnośnie cen i hurtowni to ma się to bardzo dobrze, bo akurat siedzę w temacie. 14 zł pod koniec Nast roku. Mało??. Na taką cenę czeka się . Polsat też brałem po 9,7 i jakoś nie upadł a ma się dobrze.
72 mln straty netto po trzech kwartałach i 5.2 mld zł zobowiązań jeżeli te zobowiązania są oprocentowane na powiedzmy 3% w skali roku to daje dodatkowo 150 mln kosztów z samych odsetek strach się bać imo, Twój optymizm wydaje się mocno przesadzony nie twierdzę że firma sobie nie poradzi, ale jest jak bokser po silnym sierpowym: chwieje się na nogach sami przyznali że 1 mld ebidta w 2025 nie dadzą rady zrobić - a przecież mamy inflację