Dzisiaj w Polsce, w USA, Wielkiej Brytanii, Francji czy w Niemczech nastąpiło przebicie oporu związanego z poprzednim szczytem. To bardzo silny sygnał kupna w skali światowej. Nic już nie może powstrzymać dalszych wzrostów. To przesądza o osiągnięciu przez WiG20 poziomu 2300 pkt. Pisałam o tym od dawna. Ani razu nie odwołałam tej prognozy. Gdy WiG20 spadł poniżej 1800 pkt wyraźnie tą prognozę powtórzyłam. Od listopada 2007 roku jestem praktycznie nieomylna w prognozowaniu zachowania WiG20. To nie powinno dziwić. Dobrze wiecie że kiedyś w europejskim teście na zdolność analizy i syntezy miałam 60 na 60. Jestem więc być może najmądrzejsza w Europie...a może i na całym Świecie.
W tej fali znowu będą rządzić liderzy z marca. MCI już się wybiło. Jutro prawdopodobnie zrobi to Gant i w najbliższych dniach za nim pójdą JWC i LCC. I nie jest prawdą że żadnej z tych spółek nie mam.
Nie podszywaj się pode mnie szumowino. U was na zmywaku może i jesteś najmądrzejsza. Ale tutaj piszesz z błędami ortograficznymi więc nie używaj w sposób nieuprawniony słowa Mądrość.
Jesteś bardziej pisdnięta niż myślałam. Wciąż nie możesz zrozumieć że w całej sieci jest ten sam IP ??? Głupia tabaka w rogu po trzecim tłumaczeniu już by to zrozumiała !!! Widoczne ten test dla szympansów w którym miałaś 60 na 60 nie był zbyt trudny.
hey! Karolino czy utrzymujesz swoje prognozy dla MCi JWC i LCC co do zakresu wzrostow dla tych społek?, czy dlogość korekty i przeceny na tych społkach moze te prognozy zmienic?
pozdrawiam.
Faktem jest , że jak na razie Twoje prognozy były najliższe tego z czym mamy do czynienia ale czy nie obawiasz się w tej fali pompowania jedynie dużych spółek z WIG 20 ?
Zwykle przy przebijaniu ważnych oporów kapitał koncentruje się na największych spółkach z WiG20 które mają największy wpływ na jego wartość ale potem przechodzi do mniejszych spółek o dużym obrocie.
W najbliższym czasie nie powinien przekroczyć 6 zł. MSZ swój szczyt osiągnął na początku czerwca i korekta tych wzrostów będzie złożona. Na poziomie 6 zł bardzo silny opór.
Zobaczymy jak jutro strawia wyniki, ktore przed chwila podaly Microsoft, Amazon i American Express. W notowaniach posesyjnych spadaja odpowiednio -8%, -7%, -5%.
Karolino pobłyskaj troche i podaj prognoze do kiedy czasowo przewidujesz wzrosty bo w tym tempie to 2300 bedzie w przyszlym tygodniu. Na CNBC Biznes dwoch analitykow zablyslo w podsumowaniu sesji usa, mowiac, ze wzrosty beda do konca roku :D
Pewnie 2 miesiące z dwiema większymi korektami. Wzrosty bedą odbywały się w nerwowej atmosferze. W końcu września powinna nastąpić dynamiczna głębsza korekta.
Nie będzie. Pamiętajmy jednak że jeszcze wiele lat dostępność kredytów będzie ograniczona co ograniczy znacząco zyski firm i zmniejszy popyt konsumpcyjny. Można sobie wyobrazić że przez kilka lat giełdy będą przechodzić przez okres bardzo szerokiego trendu bocznego.
Działania rządów na skalę światową sprawiły że kryzys będzie miał łagodniejszy przebieg niż wcześniej przewidywano. Oznacza to że ewentualne spadki nie będą tak głębokie. Poniżej 1700 pkt WiG20 raczej nie spadnie.
Jestem nieomylna w prognozach półrocznych. To co będzie za pół roku wynika z tego co jest teraz a to co będzie za rok zależy od skuteczności działań naprawczych podjętych przez rządy najbogatszych Państw.
Załóżmy KAROLINO, że W20 osiągnie zakładane 2300 pkt na przykład w sierpniu, czy NADAL podtrzynujesz tezę, że potem masakryczne spadki, a może tylko lekka korekta ze 20 % i dalej w górę. Jakie sa podstawy fundamentalne do takich spadków?
Karolino nie mam pojęcia kim jesteś ,czy jakimś analem a może kobietą z intuicją lecz śmię twierdzić iż wcześniej śmiałem się z ciebie lecz od dłuższego czasu bardzo cię szanuję i smię twierdzić ,że warto czytać twoje posty ale teraz powinniśmy się cofnąć bo lak nie to znaczy o porządnym ubieranku
pozdrawiam
karolina ma rację,przed nami fala silnych wzrostów z małymi korektami.tylko zarze karolinko pójdzie wyżej.ja ci to mówię,kup sobie.ja odebrałem dzisiaj.mam prawie 4 razy więcej akcji niż kiedyś.mówię ci kup sobie,bo warto.
Droga Karolino.
Bardzo mnie zaintrygowałaś (i nie staram się być bynajmniej ironiczny), bo jeśli to co piszesz jest prawdą, to jestem pod na prawdę wielkim wrażeniem, nie mniej: jak wynika z Twojego postu, zajmujesz się rynkiem kapitałowym blisko 3 lata, a być moze takze grasz na gpw od kilku lat, ponieważ swoim postem rzuciłaś niejako wyzwanie - zadam Ci pytanie: czy przepowiedziałaś (a co ważneisjze, czy jestes w stanie to udowodnić, chociażby przytaczając nam swoje archiwalne posty, z odmętów internetu) nadejście tzw. kryzysu z dokładnością większą od jednego roku (podobno jesteś jeną z najmądrzejszych osob w tej branży), oraz czy umiałaś wskazać w sposób prawidłowy jego przyczyny i następstwa? Pytam, bo to nei prawda, że tylko p. Jackowskiemu udało się przewidział krach na WallStreet:), istnieje Szkoła Ekonomi, której zwolennikom także sie udało. Z powodu o którym wyżej wspomniałem, brak odpowiedzi na moje pytanie uznam za odpowiedź przecząca. Pozdrawiam serdecznie