coraz ciekawsza dla mnie jest ta spółka - taki z cicha pęk, chociaż, nie, raczej nie tak cicha co solidna..
Parę tygodni temu ich Prezes zapowiedział w CNBC że przejmą za symboliczne kwoty kilkunastu tysięcy dwie kolejne firmy - 25% i 1 udział.
Parę tygodni mija i .... jest dokładnie to co zapowiedział. Więcej, nie jakichś start upów czy bidaków co właśnie znikają z powierzchni ziemi ale solidne z prawie lub ponad 100 mln obrotem, zaś Marleź to wygląda na zyskowny podmiot na poziomie 1,5 -2 mln netto rocznie. Za kilkanście tysięcy złotych!!!!
Rozumiem że im odwalają kawał roboty, ale ta ich KOLAJA od zarządzania tymczasowego też gratis tam chyba nie siedzi.
Jateż tak chcę!!!!
No i wreszcie coś na co czekam - w którymś wywiadzie Rey zapowiedział walkę o zamianę upadłości likwidacyjnej SEMAXU na układ.
No, jeśli im by to wyszło, to czapki z głów i mogę za nimi teczkę nosić lub parzyć kawę lub herbatę, bo szkoda ich czasu na takie czynnośći - byle robili kolejne takie deale!!!!!!!
Taki Semax według artykułu z PB sprzed miesiąca? to sółka o kilkudziesięciu milionach obrotów a działalność outletowa to teraz hossę przeżywa.Tylko ktpo da takiej firmie towar?
Przyznam się ze to , ta reanimacja Semaksu to dla mnie prawdziwy probierz umiejętności wyprowadzania firm z kryzysu przez ludzi ze Skyline.
Jeśli im się uda to będą dla mnie number one.
Ich specjalność to wprowadzanie na GPW a jak posucha...to poszli po rozum do głowy i wzięli się za zarządzanie w kryzysie - podwójnie - na skalę makro i mikro.
Więcej jeszcze traktują to jako okazję do przejmowania prawie za nic firm na jakie inne venture czy private fundusze wykładają miliony!!!
Rozpisałem się ale ---dla mnie to aż nienormalnie fantastyczne.
Jak oni to robią.
Jak pisałem - teraz weryfikatorem ich kompetencji z pogranicza cudotwórstwa będzie lub nie układ w Semaxie.
Jak zrobią, to jestem gotów jechać do nich do firmy i normalnie podziękować .
Robię się pompatyczny ale tak na normalnie to trudno zrozumieć taką skuteczność.
Przecięż każda z ich inwestycji - o ile je ytrzymają i rozkręcą będzie warta dla ich portfela od kilkunastu do kilkudziesięciu/Semax/ milionów złotych!!!
Cholera, po prostu sam sobie nie wierzę co mi wychodzi z obliczeń..
Może ktoś coś wie albo rozumie to czary mary - w korzystnym sensie, bo jak nijak tego nie umiem rozgryźć.
chciałem zrobić jeden wątyek ale myślałem że nic nie wyszło i posłałem jako drugi, przepraszam wszystkich za mój brak umiejętności w posługiwaniu się tym forum :)
Ta firma tak działa. Langsam, langsam, aber sicher. Żadnych fajerwerków, żadnych przechwałek, tylko działania. I może dlatego rynek nas tak nie docenia (chociaż jest i tak lepiej niż miesiąc temu --> chociaż o wiele mniej niż powinno być). Kiedyś przejrzy na oczy i będzie branie PKCem.
Nie wspomniałeś o innych udziałach w spółkach nienotowanych na giełdzie: Koncept-L, Synerway, Ascor, Polcynk, Instalexport, a ponadto o ziemi w Dorohusku i Zakroczymiu.
To wszystko jest warte sporo więcej niż cena, po której zostało zakupione (i zaksięgowane).
Poza tym prawie nie mają zadłużenia.
Może byś też zrobił taki wpis na parkiecie? Tam też trzeba głosicieli dobrej nowiny.
Krzycho mam dla Ciebie dobrą nowinę .
Została dziś ogłoszona przez Sąd informacja o zamianie upadłości likwidacyjnej na upadłość z możliwością zawarcia układu w SEMAX SA.
Jak to się robi ? Kwestia wiary , determinacji i pracowitości.
A i czekam na herbatkę i kawę.
Noszenie teczki możemy sobie odpuścić. : ))))
Pozdrawiam
Jesli mnie dedukcja nie myli i Twoje słowa to odezwał się autor owego cudu determinacji - szef SIM?
Czy się mylę Panie Macieju?
Tak czy tak dla całego Skyline jak i dla SIM szczere gratulacje - choć wierzyć mi się nie chce że to prawda.
Toż to rewolucja dla wyceny naszych akcji
Liczę, że mnie nie wkręcasz Macieju K / jak mniemam/
uszanowienie i czapki z głów przed Panem i Pana ludźmi .Robota super!!!!
Kawa i herbata teżmożliwa...
pozdrawiam serdecznie
wdzięcz\ny akcjonariusz SI
spokojnie kolego , podniecenie sięgnęło zenitu, podobnie jak upały, popatrz na kurs i dalsze spadki . Wydaje się , że nie bank ale coś innego się poważnie rozpie...ło
Szczerze podziwiam skrajny upór w naganianiu . To chyba typowe dla nabywców SKL po 9.00 zł na debiucie . Szybko a mioim zdaniem wogóle swojej kasy nie zobaczysz i to faktycznie człowieka roz..wala .
Wystarczy zadzwonić do Semaxu i o to zapytać żeby mieć potwierdzenie tego info. Ja tak zrobiłem rano i miła pani potwierdziła zmianę formy upadłości na z mozliwością układu dla marki wyprzedażowej czyli vabbi.
Pzdr
Hi,
prosze o potwierdzenie czy solidna, skuteczna , powazna, profesjonalna , uczciwa i pracowita spólka SIM brała udział w restrukturyzacji naszego GM . Słyszałem , że wchodzą powaznie na rynek amerykański , a spektakularny sukces reformy GM w ciagu 60 dni jest głownie ich zasługą , czy ktoś może to potwierdzić
Best regards