To wracaj do piaskownicy bo tam twoje miejsce . Ja dokupiłem
100 k akcji poświęcając w tym celu cyfrowy Polsat który dał mi dużo zarobić ale jak człowiek widzi taka promocje to żal nawet Polsatu nie sprzedaż żeby po wynikach PEPCO go odkupić. Good night trolls zD
Ja też w piątek kupiłem Pepco , może nie na samym ponad -4% dołku, ale myślę że w miarę optymalne cenowo zakupy. Żadko udaje się wstrzelić w sam dołek lokalny . Ważne będą wyniki z 10.12. br. Jak będą dobre to może być podobnie jak Cyfrowy polsat, który od dnia podania wyników urósł już kilkanaście procent do góry
Za wcześnie. Okazja będzie po Nowym Roku. Intuicja podpowiada mi, że to nie koniec spadków.
To bardzo dziwne, że przed wynikami kurs tak mocno spada.
Teraz tylko Polimex.
Ty raczysz żartować Polimex znowu straty wynikowe i to duże. Kolejni inwestorzy szykują pozwy , kary umowne , budowlanka niemodna teraz koleś. To ty kupiłeś za drogo Polimeks na ostatnim odbiciu. Tam teraz trzeba było sprzedawać a nie kupować koleś. Wpadłeś klasycznie jak śliwka w kompot, na odbiciu cenowym ,podczas gdy tu na Pepco jesteśmy na dnie jednorocznym , tuż przed prawdopodobnymi dobrymi wynikami,a jakie ma wyniki Polimeks straty i to duże. Zresztą,tam te historie z cyklicznymi kilkuletnimi stratami to norma koleś . A kurs na Pepco spadł bo szorty wywlily akcje ,szykując niską
bazę do kupna longa na Pepco po wynikach. Musisz jeszcze dużo nauk giełdowych przejść aby skumać naszą szulernie!!!!
Polimex kupiłem gdy kurs oscylował w granicy 1,8 zł, obecnie mamy małą korektę po ponad 25% wzrostach. Przeczucie mówi mi, że to nie koniec wzrostów i jestem spokojny o to co będzie.
Wyniki ? … Pepco jest przed historycznymi wynikami, a kurs leci przy dużych obrotach na minima, ulica tego nie robi. Fundusze nie zbijają kursu byś to ty mógł zarobić, wymęczą małych inwestorów i dopiero zacznie kurs rosnąć, a stanie się to nie wcześniej jak w lutym, giełda gra odwrotnie do oczekiwań.
W lutym zobaczymy kto miał rację
Zobaczymy dużo wcześniej bo 11.12.br po wynikach kwartalnych . Liczymy na odbicie na Pepco kolego. A na naszej szulerni tak rozpanoszyły się szulerskie fundy z City, grając na krótko. Dzieje sie tak , jak to juz wyżej opisywałem, trzeba czytać ze zrozumieniem adwersarzy swoich kolego. A Twój Polimeks to fundamentalna porażka. W co ty inwestujesz, to prawie bankrut ,po raz kolejny z ogromnymi stratami po 3 kw.br. strata netto z grubsza licząc ponad 400 mln zł. Popatrz sobie w ich espi bo nie chce mi się grzebać ile tam jest roszczeń odszdowawczych ile pozwów sądowych, ile nierozliczonych w terminie inwestycji zakontraktowanych. Weź ty jak faktycznie po takiej cenie masz kupione sprzedaj i to szybko, bo jak wyniki coloroczne pokażą to lecimy znowu poniżej 2 zeta. Wiem co mówię bo
swego czasu miałem tego dziada poniżej 2 zeta i wiem jak trudno było wyjść z tego dziadostwa z zyskiem. Wtedy też mieli tak duże straty . Powtórzę sprzedać zapomnieć, kupić dobre fundamentalnie spółki przynoszące zyski , jak np. Pepco kolego.
Kolego CCC, wygląda na to, że Polonez zmierza nieuchronnie do bankructwa i idzie w ślady niegdyś silnej giełdowej spółki PBG, której kurs z 400 zł przed wieloma laty spadł do 2 grosze. Więc nie agituj na tym forum za upadłym Polimexem bo tutaj dyskutujemy o Pepco a to jest inna liga niż pełzający bankrut Polimex.
Nie agituję, nie namawiam. Każdy ma swój rozum i inwestuje wedle przyjętej strategii. Wyraziłem swoją opinię i wierzę w jej powodzenie, tak jak ty teraz w Pepco.
Powiedz kolego konkretnie jak tu wierzyć w spółkę ,która po 3 kw. br. ma stratę netto 473 mln zł, to przecież prosta droga do bankructwa. W 4 kw. br.ten dziad pod tytułem Polimeks pewnie powiększy jeszcze straty . Twoja nieuzasadniona wiara może cię drogo kosztować kolego.