Może stąd że wreszcie dotarło na rynek że w Bydgoszczy rośnie klejnot. Zaczął "skromnie" : od siedziby za 46 mln. Czy spółki z takimi siedzibami (a tu nie tylko o to chodzi, ten budynek będzie na siebie zarabiał, bo to CBiR) wiszą na NC?
Prawdziwy popyt dopiero zobaczymy. Może już za rok wig80. A potem kto wie... Moooże i 20-tka. Jak skończę ładować wstawię wór z tym papierem do sejfu na trzy lata.
Tak mi mów żeby nie zbierali sprzed nosa. Wezmę wszystko do złotówy. Sprzedam za 3 lata po 10. Na razie licznik pokaże to co już jest w spółce. Na fundamentalne wzrosty przyjdzie czas za rok. Klejnot...
Przecież kolega technik-at wkleił wątki jak w 2020 kupowałeś po 1.3 żł i fantazjowałeś o rajdach na 5 zł. Moja średnia SBE to 0,33 zł i nie mam wielkiej potrzeby uśrednić bo na giełdzie są jeszcze inne spółki. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie bujam w obłokach i nie zgaduję jaki będzie kurs bo tego nikt nie wie. O tym zadecyduje rynek a nie wybujałą wyobraźnia wielonikowca akcjo vel Zenek vel biznes vel analityk_gpw vel kupujeMY.
Jeśli nie jest to spekulatywny determinant inwestycji to zwykle inwestycja - w dużym uproszczeniu oraz skrócie - ma sens w kilku przypadkach.
1. Przyszłość. Perspektywy i przyszły zwrot wynikający z realizacji założonych sensownych celów przez spółkę kierowaną przez Zarząd. Pytanie: a jakież tu mamy perspektywy? Ze swojej strony nie widzę żadnych, no chyba że słynny shitwatch2, i zasadne jest twierdzić że 10 groszy przy 100 mln papiera to adekwatna wycena