• Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~max [83.238.57.*]
    moim zdaniem żaden z nich nie przyszedłby tu dla marnego wynagrodzenia i po to żeby poplamić sobie swoje dotychczasowe dokonania w karierze. Żaden z nich przeszedłby tutaj gasić światło i grzebać trupa. Nowy właściciel wziął bardzo mocnych ludzi (przeczytajcie cv). Po co? Po to, żeby wynegocjować z wierzycielami układ i wyprowadzić firmę na prostą. Innej możliwości nie widzę.
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~skarbnik. [88.220.125.*]
    W zupełnosci zgadzam sie Maxem.
    Jeśli firma miałaby upaść to stałoby się to bez powoływania nowych władz - można to nazwać sytuacją beznadziejną i resztę mógłby dokończyć Syndyk tzn. "zgasić światło".
    Stawiam tezę, że Syndyk wie i wierzy w to, że ta firma bedzie funkcjonować w sytuacji, gdzie wartości materialne i nie materialne zostały mocno "zdenominowane" po wielu błędach decyzyjnych (opcje, itp.).
    Powołani nowi ludzie na stanowiska to nie są ludzie potrzebni Syndykowi do "otwierania mu drzwi w pracy i parzenia kawy", tylko do ciężkiej i merytorycznej pracy.
    Przy okazji na jaw wyjdą być może inne wątki dlaczego KHS jest w takiej sytuacji w jakiej jest.
    Podsumowując stwierdzam, że będzie dobrze choć na to przyjdzie nam poczekać a wszystkich nie przekonanych zachęcam do przemyśleń.
    "... Czas jest najlepszym lekarzem ..."
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~Bambo [195.216.109.*]
    W sprawie błędnych decyzji. Czy ten nowy zarząd zamierza pociągnąć odpowiedzialnych za ... i coś z nich wydusić. Morze spłacą część zadłużenia Ci co wyprowadzili z firmy 100 baniek. Za błędne decyzje ponosi się odpowiedzialność. No chyba że będą kolejnym potwierdzeniem bezkarności dyrekcji.
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~demo [78.8.11.*]
    W zarządzie są prawnicy, nie bez powodu za ubiegły rok poprzedni zarząd nie uzyskał akceptacji. Niewykluczone że w niedalekiej przyszłości będzie pobudka o 5 rano. Póki co nowi niech się zajmą restrukturyzacją zadłużenia, wejścia w układ i walką o to aby KHS nie została zdjęta z giełdy. Jestem optymistą być może niepoprawnym ale wierze że Huta wyjdzie na prostą i da jeszcze dużo radości akcjonariuszom.
    Pozdrawiam
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~miron [93.105.209.*]
    ciekawi mnie, co teraz rynek wlicza w cenę akcji, bo przecież info z walnego było znane tydzień temu (sam wklejałem linka z "podłogi" na tym forum). jeśli prawdą jest, że drobni akcjonariusze dowiadują się wszystkiego na końcu, to jest jeszcze jakieś dobre info, o którym nie wiemy.
    Podejrzewam, że opóźnienie wynikało z czasu przygotowanie uchwał, sprawdzeniu przez prawników przed wizytą u Notariusza, oraz samo opracowanie dokumentu przez Notariusza do postaci zapisu notarialnego. Rozbudowana procedura, która robi wrażenie łapania oddechu i stawiania 1 kroku.
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~Slay [194.106.211.*]
    nie będzie źle panowie...
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~drobny ciułacz [217.98.85.*]
    jest to bankrut
    a żadni ludzie (nawet najlepsi ) tego nie zmienią
    jak zakład może istnieć jak zwolna załogę i zawiesza produkcję.
    Zadłużenie będzie rosło, a o spłacie zaległości nie ma już mowy
    Teraz tylko pozostaje sprzedaż zakładu i nadzieja że nowy właściciel wznowi działalność.

p.s. radzę sprzedać jak jeszcze ktoś chce to kupić, bo już niedługo będą akcje na GPW.
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~RedFox [83.18.62.*]
    Przecież zakład prosperuje w tej chwili i to bardzo dobrze... Jeszcze się zdziwisz kolego...
    Widzę, że następny "Drobny Ciułacz" jest nie doinformowany i nie pozostaje mu nic innego jak tylko ciułać - czytaj, analizuj i myśl - polecam.
    nagle zaczyna brakować frajerów, co sprzedają za 27, natomiast po stronie kupujących robi się tulmut... bankrut bez dwóch zdań;)
    Czyżby zaczęli czytać, analizować i myśleć?
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~max [89.167.45.*]
    Dnia 2009-07-16 o godz. 10:26 ~drobny ciułacz napisał(a):
    > jest to bankrut
    a żadni ludzie (nawet najlepsi ) tego nie
    > zmienią

i tutaj kolego mozesz sie zdziwic. Zarząd został zobowiązany do zamiany likwidacji w układ - czy sie uda, tego nie wiem ale ty tez nie. Ja nie naganiam na wzrosty (trzymam długookresowo), wiec ty glupio nie naganiaj na spadki.

Jest to wykonalne, a czy uda im sie? Sądząc po składzie osobowym nowych władz i biorac pod uwagę, ze my dowiadujemy sie pewnych rzeczy na końcu... to TAK
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~drobny ciułacz [217.98.85.*]
    wy wiecie co przeczytacie a ja mieszkam koło Krosna i wiem co się dzieje w zakładzie z pierwszej ręki. Załoga rozpuszczona na cztery wiatry, już jest za późno na ratunek dla zakładu.
    Przyjdą nowi prezesi wezmą kolejne pensje i narobią jeszcze większych długów, czym krócej ta agonia będzie trwała tym lepiej dla mieszkańców miasta i byłych pracowników.
    Ściemniasz gościu przeczytaj sobie jeszcze raz artykuł od beretów https://www.bankier.pl/wiadomosc/Huta-wychodzi-na-prosta-1982223.html i przestań bo się ośmieszasz. Lepiej napisz tak:
    Dowiedziałem się ostatnio od kolegi co pracuje w KHS, że syndyk wcale nie dostał zezwolenia na pracę zakładu do końca roku i, że nie ma zamówień na ten okres zapewnionych a zamierza zamknąć zakład za tydzień i wtedy zejdzie z giełdy.
    I to będzie bardziej wiarygodne.
    Heh cwaniaczku tak się składa, że pochodzę z okolic Krosna. Mało tego mam znajomą, której ojciec pracuje w KHS oraz innego znajomego, który pracuje obok KHS (WORD).
    Z moich informacji wynika, że ludzie przechodzą szkolenia, upewniałem się czy to nie są szkolenia np. na przekwalifikowanie pracowników itp., okazuje się, że szkolenia są branżowe i z zakresu którym zajmuje się KHS czyli można powiedzieć z zakresu produkcji szkła.
    Drugi znajomy twierdzi, że parkingi znów są wypełnione samochodami, więc jakieś potwierdzenie tego co piszą o obecnej produkcji itp. jest.
    Oczywiście nie mogę powiedzieć, że dokładnie w taki sposób to wygląda a tylko nazwę to relacjami naocznych świadków :]
    to się zapytaj tę swoją znajomą której tatuś pracuje w hucie nie jest przypadkiem likwidatorem, bo zakład zwolnił 3tys pracowników z produkcji, jak można produkować bez załogi?
    Likwidatorem? Skąd ty bierzesz takie informacje...?
    Jej ojciec pracuje na produkcji.
    Zresztą po co mi wdawać się w dyskusję z zwykłym naganiaczem na spadki...
    Ja swoje wiem.
    ReD nie podniecaj się facet tylko sprawdza co wiemy i czy warto kupić. Nie chce mu się szukać i szperać woli zapytać umiejętnie.
  • Re: Przeczytajcie CV nowych ludzi w KHSie Autor: ~predyktor [195.136.30.*]
    Panowie i Panie a może ci nowo powołani prezesi /prawnicy/ maja tak pozamykac sprawy aby zapewnic wierzycielą spłate zadłużenia i po to sa powołani - i wcale im to nie zabrudzi CV lub papierów - jak kto woli :D:D:D
    oj, coś małej wiary byli tym razem ludzie i już pół miliona papierków ustawiło się na S po 28 groszy. Ale i tak myślę, że dojdzie do 30-31, a potem ustabilizuje się na 27-28 do następnego info.
    dzisiaj 28 gr. jutro być może do 30 dojdzie
    Myślę, że stabilizacja jest mało prawdopodobna i będziemy notować powolne wspinanie.
    Powód - tajemnicza aura (jest coś więcej niż oficjalnie wiemy) a to dobrze wróży
    Nowy prezes KHS. Człowiek z dużą kasą........ Czyżby to nowy inwestor który otoczył się grupą fachowców.........Być może się dowiemy się o tym niedługo... A chętnych na akcje nie ubywa.
  • bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~marko [83.31.129.*]
    KROSNO - Informacja w sprawie nabycia akcji Spółki Krośnieńskie Huty Szkła "KROSNO" SA ( 33 / 2009 )

Treść raportu:
    Syndyk Krośnieńskich Hut Szkła „KROSNO” SA w upadłości likwidacyjnej podaje, iż w dniu wczorajszym otrzymał informację od Pana Stefana Maciejewskiego złożone na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółek publicznych informację, że w dniu 09.07.2009r. nabył 492 675 sztuk akcji „KROSNO” SA po średniej cenie 0,241 zł. Przed transakcją posiadał 1 860 400 sztuk akcji „KROSNO” S.A. (4,906%) dających 1 860 400 (4,906%) głosów na WZA. W wyniku nabycia posiada 2 353 075 sztuk akcji „KROSNO” SA (6,205%) dających 2 353 075 głosów na WZA (6,205) oraz został w tym samym dniu powołany na stanowisko Prezesa Zarządu Spółki KHS "KROSNO" S.A.
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~max [89.167.45.*]
    o Maciejewskim wiedzialem już z tydzień temu, szczerze mówiąc myślałem, że kupił więcej. A skoro tak, to pewnie cały czas dokupuje. Ale info super, bo w końcu konkretna wiadomość
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~skarbnik. [88.220.125.*]
    To jest początek tego co Nas czeka, ale to nie wszystko, bo jeszcze za wcześnie
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~Bambo [195.216.109.*]
    Dokupuje i nie sprzedaje bo jest coraz mniej papiera na rynku. Jak wygarnie jeszcze z milion to dopiero się zacznie jazda bo nie będzie sprzedawaczy wcale
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~max [89.167.45.*]
    a czy po WZA nie powinno sie opublikowac listy akcjonariuszy, którzy wzieli udział w walnym. Teraz wiemy już, kto stał za tym pakietem 1,84 mln, ale tam były inne pakiety, ktore się powtarzały w kolejnych głosowaniach. W ogóle sposób informowania o tym WZA bardzo mi sie nie podoba. Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby z 99,9% free float nagle zrobiło się duuuuzo mniej.
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~demo [78.8.11.*]
    ok 10 mln papieru na walnym było. czyli pakiecik większościowy nowy prezes pewno ma lub w najbliższej przyszłości będzie miał. Mamy inwestora? czy się mylę?....
  • Re: bedzie się działo- INFO!!! Autor: ~marko [83.31.129.*]
    hmmm...... na to mi wyglada, najważniejsze że to już nie są tylko mżonki, koleś bedzie próbował doprowadzić do ukladu, pojawią sie kolejne informację nawiązujące do działalności, pewnie kolejni członkowie również niedługo się pochwalą stanem posiadania, to wszystko pozwala optymistycznie patrzeć na kurs, a czy im się uda to już zupełnie inna bajka :) w każdym razie uwzgledniajac stan aktulny - puszczać akcję w tej cenie byłoby nierozsądne, dlatego trzymam, acha... po tym infie myśle ze nie skonczymy na 28 groniach, pozdrawiam
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.