to, że nikt od rana nie wrzucił linku z informacją o tak dużym zamówieniu świadczy o nastroju zwątpienia wśród akcjonariatu, który to z reguły towarzyszy końcowi fali spadkowej oczywiście ''eksperci'', wujkowie ''dobra rada'', wszelkiej maści analitycy i zwykli trolle raczej nie są zainteresowani takimi treściami PLATIGE IMAGE S.A.: Otrzymanie zamówienia na wykonanie utworów audiowizualnych - Bankier.pl
Fanpli, czy ty naprawdę tak sobie tłumaczysz obecną sytuację i kurs akcji? Przypomnę się w marcu 25, zapewniam że nie kurs nie będzie wyżej jak dziś. Tak jak pisałem w sierpniu że kurs będzie poniżej 14 zł i mnie wyśmiałeś.
Serio uważasz, że to drobni tak sypią? Że mają tyle akcji i tak walą bez opamiętania w rynek nie zważając na cenę i wysokość start? Ja ci już gratulowałem decyzji o sprzedaży, jeśli będziesz miał odwagę odkupić taniej i to zrobisz pogratuluję drugi raz. Nie mam z tym problemu.Mam nadzieję, że w drugą stronę to też zadziała :)
Wydaje mi się, że sypia osoby widzące problemy spółki oraz zmieniający się rynek, które uważają że PLI czekają ciężkie czasy.
Sprzedałem, kupiłem mały pakiet a teraz czekam co się wydarzy ale nie jestem optymistą że będzie super. Znaczy PLI przetrwa ale nie widzę tutaj obecnie powodów do zakładania, że spółka będzie na wyższych poziomach. Webinar został zrobiony bo jest źle, by uspokoić akcjonariuszy by kurs nie spadał bardziej - przy czym zarząd nie miał żadnych argumentów by wytłumaczyć dlaczego miałoby być lepiej w roku 25. Dlatego tak, liczę się z tym że z moim małym pakietem długo nie wyjdę na plus bądź w ogóle.
Żebyś wiedział ile pewni akcjonariusze chodzili za tym webinarem.... I wychodzili! Pewnie po części i dlatego, że jest żle, ale moim zdaniem po części ze właśnie powoli będzie następował przełom. Dlaczego ma być Lepiej w 2025r? na kursie bo giełda wyprzedza przyszłość, a w core biznesie bo wreszcie ruszą zlecenia a jednej dużej firmy w konkurencji brak, a druga dopiero co się zaczyna uruchamiać po upadłości no i dolar uważam,że będzie będzie mocniejszy za nowego prezydenta. Zapewne i sporo drobnych tez się podłącza do sprzedaży.... Nie wiem może masz rację i nie im nie wyjdzie z tego co planują. Nikt nie będzie chciał Fatimy, nikt nie będzie chciał Otherland, nikt nie będzie chciał cinematików a gry od PJ nie zarobi nawet 1 mln zł, a IG z Rookie nie ruszy z produkcją. Tyle, że ja uważam inaczej.... Fakt, że spadki mnie mocno zdziwiły, tyle że jest jeszcze druga możliwość. Skoro nikt nie chciał oddawać akcji w cenie 20-25zł to jak inaczej zebrać papier z rynku? No wystraszyć rynek, że jest fatalnie!!! I widzę, że po 11zł jest za drogo i to dużo za drogo bo firma bankrut nic jej nie wychodzi i nic nie wyjdzie, Żbikowski i Małek nie dają rady itd itd I te nowe nicki i nowe analizy rynku :) Serio???
Zlecenia rusza orzeszek czy później ale jaka będzie marża i zysk? Wg mnie będzie powolny wzrost dochodów i dlatego kurs jest gdzie jest. Obstawiam że może w ciągu 2 lat będzie powrót do 20zl.
Sekciarze jak ich nazywasz to sobie pięknie uśredniają.... Mają coś do powiedzenia o spółce i wiedzą pod co inwestują choć fakt, że to wszystko ciągnie się jak flaki z olejem.
Kolejne papiery dokupione. Choć średnia już tak mocno nie spada, za to portfel pięknie się powiększa! Przed wynikami wpadnę was poinformować czy dojdę do 20k papierów w portfelu czy nie....
https://gra.pl/polski-platige-image-podbija-swiat-dzieki-epic-games-i-unreal-engine/ar/c12p2-28717067
Może wtopił moze nie to dopiero czas pokaze. Za to chłopa jaja po pierwsze przyznać się do tego po drugie informować o swoich ruchach z kupnem przed a nie po czasie. Sam jestem ciekaw jak to się skończy bo mało jest ludzi którzy tak otwarcie piszą o swojej średniej i o wielkości pozycji na papierze a ona jeśli dokupi to co zamierza nie będzie już mała.
Jak upadnie to będzie wtopa i dramat, jak się wydarzy to co ma się wydarzyć to będzie sowity zysk i koniec zabawy z giełdą i zasłużona emerytura. :) Ale tak jest na wielu spółkach skalujących się i dopiero wkraczających na ścieżkę wzrostu.
Mógłbym ci podać tuziny przykładów spółek którym się nie udało i tych którym się udało ale był czas gdy nikt nawet kijem ich nie chciał trącić i takich co już są blisko i nagle emisja pyk. 11Bit, MCI, DataWalk, InPost przed delistingiem czy choćby CDR....
Obecne DataWalk ciągle blisko i blisko ale potrzebna (emisja), Polimex albo Trakcja to idealny przykład jak nikt jej nie chciał dotykać przez kilka lat. Tak naprawdę nikt nie wie inwestując w spółkę pod rozwój, skalowanie czy wyjście z kłopotów czy uda się czy nie. Platige kapitalizacja 31 mln zł!!! Ebitda za ostatnie 4 kwartały gdy rynek ciągle był jaki był poprzez protesty w USA to 7,5 mln zł!!! 4q24 +2,965 mln zł 1q25 -267 tyś zł 2q25 -298 tyś zł 3q25 +4,960 mln zł 4q25 ??? Miałeś nosa, ze sprzedażą, ale teraz trzeba mieć odwagę jeszcze odkupić. A tu inf ze spółki zero, na forach cisza, USD/PLN nisko... Nic się nie dzieje... Kurs wygląda jakby to miał być bankrut. Pytanie czy jest??? :)
Bialoczerwony tez nie byl, ale jak widać informacje od fanpli mu wystarczają do optymizmu.
Kurs nie wygląda jeszcze jak u bankruta. Jest daleko od tego. Wyglada jak u firmy która jest trochę palcem po wodzie pisana. Ma potencjał na generowanie przepływów, ale wielu inwestorów nie jest ich ich pewnych. Realizacja strategii pozostawia wiele do życzenia, nowe technologie nie pomagają umiejscowić firmy w jakimś stabilnym otoczeniu. Wszystko to sprawia, że trudno oszacować wartość rezydualną firmy.
Twoją wersję znamy, trolle spadziowe zaniżają kurs fenomenalnej spółki. Żaden fundusz tu nie wychodził, bo przecież to jest niemożliwe. Witamy w giełdowym przedszkolu.
Tak swoją drogą to musisz być coraz mocniej sfrustrowany. Żadnych inf w ESPI, nie wiesz niczego co się dzieje w spółce. Ani sprzedać ani dokupić :)
I stąd praktycznie każdy post ad personami bo w sumie co możesz napisać by spolki? Nic. Tylko że spółka palcem na wodzie pisana :)
Do kogo mam pisać jak sam pozostałeś na placu boju. Nie wierzę, że masz choć jedną informację, której sam nie posiadam. Wszystko jest jawne. Więc nie czaruj wiedzą tajemną. Wszystko sprowadza się do interpretacji powszechnych faktów. Czekasz tak samo jak ja na wyniki za 4Q,
Sam zostałem na placu boju, a akcje wiszą w chmurze :) No tak, tak. Wszystko jest jawne!!! :) Wiem tyle samo co i ty i dlatego tylko od ostatnich wyników dokupiłem już kilka tysięcy akcji i mam nadzieję, że się skeszuję gdzieś indziej i dobiorę jeszcze :) I mamy te same informacje wg ciebie, ale to ty stoisz wystraszony i myślisz że AI to zagrożenie dla PLI. Stoisz i czekasz w rozkroku. I nie wiesz co robić i zaglądasz na bankiera bo może pojawi się jakieś info, może coś napiszą na forum.... Ale tu ci nikt nic nie napisze. I stąd frustracja, że spółka palcem po wodzie pisana, że nie realizują strategii, że AI ich wygryzie itd itd. Nie rozumiesz całej tej sytuacji po tym strajku i jaki miał wpływ na branżę efektów VFX, CGI w filmach, a poprzez zastój w tych dwóch pierwszych nawet na branżę reklamową. I skoncentrowany jesteś na kolejnym kwartale. Jakby to było takie ważne czy 4Q będzie na sowitym zysku czy nie. Bo tylko tak daleko potrafisz sięgnąć wzrokiem bo z raportów niewiele potrafisz wyczytać. Może ten 4Q będzie dobry, a może nie. Ty nawet nie potrafisz docenić, że ktoś ci pisał, że cały zarząd odpowiada na pytania. Nie opowiada o swoich wizjach i marzeniach tylko odpowiada na konkretne pytania konkretnych i poważnych ludzi. Idź gdzieś na walne jakiejkolwiek spółki dopiero wtedy zrozumiesz... Dla inwestora który kiedykolwiek był na jakimś walnym to jest szok, że ludzie siedzą choć nie muszą i rozmawiają razem z drobnymi i z przedstawicielami funduszy jeśli takowi są. Dobra nie ma sensu bić piany. Masz rację, ze wszystkim! Dzień, dwa przed wynikami poinformuję ile udało mi się dokupić i czy dałem radę zejść poniżej 14zł z obecnych 14,98zł.
Jestem pewien że byłem na większej liczbie walnych niż ty, jeszcze prowadzę biznes. Więc te twoje opowieści o znaczeniu i wyjątkowości walnych brzmią jak wyobrażenia dziecka o dorosłości:) Serio daruj sobie. Wystraszony to raczej możesz być ty ze swoim uśrednianiem spodającego noża. Ja tu mam niewiele znaczący w portfelu udział i chętnie zacząłbym zbierać po 5-6 zl. Do tego potrzebne są słabe wyniki za 4 kwartał, problemy z grą i brak wiary w poprawę sytuacji w średnim terminie. To nie jest nierealny scenariusz. Zwyczajnie biorę go pod rozwagę, w przeciwieństwie do ciebie. O AI nie powiedziałem nic w kontekście prywatnej spekulacji tylko w kontekście oceny inwestorów na globalnych rynkach. Jest problem z oceną skuteczności konkretnych modeli biznesowych w firmach SaaS, gamingowych i podobnie w branży Platiga, każdy kto obserwuje rynki globalne dostrzega to bez problemu. Z jakiegoś powodu ten kurs spadł z 25 zł, nie ma chętnych na przejęcie Platiga po 10 zł. Jak do tego dołożyć brak siły spółki w pokazaniu rynkowi skuteczniej strategii to mamy efekt. Wychodzące ze spółki fundusze. To są realia.
"nie ma chętnych na przejęcie Platiga po 10 zł." A ktoś chce chce oddawać po 10zl? Ale na to nie wpadłeś co?
Ale mi dzień zrobiłeś....Dzięki.
No i te walne też wzbudzają szacunek! I prowadzenie biznesu też grubo! Haha
Powoływanie się na źródło walnych nie ma jakiejś dużej wartości. Ekscytacja fanpila po każdym walnym jest odwrotnie proporcjonalna do wykresu. Na walnym najczęściej głosujesz swoje, czasami zarząd dokonuje autoprezentacji. Tu nie ma jakiejś tajemnicy. Spółka w ten czy inny sposób musi odbudować zaufanie inwestorów. Nikt się nie zabija o akcje poniżej 10 zł. Nie zgadzam się też, że spokojnie można dokonywać analizy w perspektywie długoterminowej. Właśnie spółka nie pokazała wiele, żeby spokojnie szacować przepływy w przeciągu roku. Czekamy na wyniki za 4Q.
"nie ma chętnych na przejęcie Platiga po 10 zł"
"Powoływanie się na źródło na walnych nie ma jakiejś dużej wartości"
"to mamy wychodzące ze spółki fundusze"
"Na walnym najczęściej głosujesz swoje, czasami zarząd dokonuje autoprezentacji."
Ty nawet nie wiesz jak błądzisz..... AleI niech tak zostanie :)
tego nawet jego żonka nie wie XD dostałby rozwód gdyby się dowiedziała jak obkupował się po 25 złotych w peaku, snując marzenia że będzie to żyła złota , a nie stale podupadające, dryfujące niszowe studyjko z "vfx-ami" z lat 90tych.