Jestem pewien że byłem na większej liczbie walnych niż ty, jeszcze prowadzę biznes. Więc te twoje opowieści o znaczeniu i wyjątkowości walnych brzmią jak wyobrażenia dziecka o dorosłości:) Serio daruj sobie. Wystraszony to raczej możesz być ty ze swoim uśrednianiem spodającego noża. Ja tu mam niewiele znaczący w portfelu udział i chętnie zacząłbym zbierać po 5-6 zl. Do tego potrzebne są słabe wyniki za 4 kwartał, problemy z grą i brak wiary w poprawę sytuacji w średnim terminie. To nie jest nierealny scenariusz. Zwyczajnie biorę go pod rozwagę, w przeciwieństwie do ciebie. O AI nie powiedziałem nic w kontekście prywatnej spekulacji tylko w kontekście oceny inwestorów na globalnych rynkach. Jest problem z oceną skuteczności konkretnych modeli biznesowych w firmach SaaS, gamingowych i podobnie w branży Platiga, każdy kto obserwuje rynki globalne dostrzega to bez problemu. Z jakiegoś powodu ten kurs spadł z 25 zł, nie ma chętnych na przejęcie Platiga po 10 zł. Jak do tego dołożyć brak siły spółki w pokazaniu rynkowi skuteczniej strategii to mamy efekt. Wychodzące ze spółki fundusze. To są realia.