Sam zostałem na placu boju, a akcje wiszą w chmurze :)
No tak, tak. Wszystko jest jawne!!! :)
Wiem tyle samo co i ty i dlatego tylko od ostatnich wyników dokupiłem już kilka tysięcy akcji i mam nadzieję, że się skeszuję gdzieś indziej i dobiorę jeszcze :) I mamy te same informacje wg ciebie, ale to ty stoisz wystraszony i myślisz że AI to zagrożenie dla PLI.
Stoisz i czekasz w rozkroku. I nie wiesz co robić i zaglądasz na bankiera bo może pojawi się jakieś info, może coś napiszą na forum.... Ale tu ci nikt nic nie napisze. I stąd frustracja, że spółka palcem po wodzie pisana, że nie realizują strategii, że AI ich wygryzie itd itd. Nie rozumiesz całej tej sytuacji po tym strajku i jaki miał wpływ na branżę efektów VFX, CGI w filmach, a poprzez zastój w tych dwóch pierwszych nawet na branżę reklamową.
I skoncentrowany jesteś na kolejnym kwartale. Jakby to było takie ważne czy 4Q będzie na sowitym zysku czy nie. Bo tylko tak daleko potrafisz sięgnąć wzrokiem bo z raportów niewiele potrafisz wyczytać. Może ten 4Q będzie dobry, a może nie.
Ty nawet nie potrafisz docenić, że ktoś ci pisał, że cały zarząd odpowiada na pytania. Nie opowiada o swoich wizjach i marzeniach tylko odpowiada na konkretne pytania konkretnych i poważnych ludzi. Idź gdzieś na walne jakiejkolwiek spółki dopiero wtedy zrozumiesz...
Dla inwestora który kiedykolwiek był na jakimś walnym to jest szok, że ludzie siedzą choć nie muszą i rozmawiają razem z drobnymi i z przedstawicielami funduszy jeśli takowi są.
Dobra nie ma sensu bić piany. Masz rację, ze wszystkim!
Dzień, dwa przed wynikami poinformuję ile udało mi się dokupić i czy dałem radę zejść poniżej 14zł z obecnych 14,98zł.