Uważaj zarobiony , bo wykrzykników ci zabraknie.
Ile to akcji Netii zdążyłeś już nabyć. ?
Muszę Ci napisać ,potrafisz mnie rozbawić, prawie do łez.
Chodzik Księżycowy
Ja papieru w tej chwili nie mam, ale dopóki nie powiesz Wszystkim na tym forum, że się pomyliłeś, prorokując 2,90 to Ci nie odpuszczę. Możesz oczywiście epatowć czytajacych ,swoimi teoriami dotyczącymi zeszytu formatu A4!, ale bez przesady! Chłopie wygłupiłeś się i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I wykrzykników mi starczy!
"Netia jest super, pomimo, że nawt tacy jak Chodzik przepowiedzieli jej 2, 90!
To sa fałszywi prorocy!!!!!!!!!!!!!!!!1"
rzygać się chce, gdy widzi się mnóstwo wykrzykników z "1" na końcu. To jest po prostu żałosne. Zarobiony, nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, ale "1" na końcu wykrzykników jest w Sieci symbolem totalnego trolla, dziecka neo, tudzież innych głąbów.
Poczułeś się lepiej? Winszuję więc. Natomiast Twoje oceny są bardziej prymitywne niż ta jedynka na końcu. A co do meritum problemu to nic? Może napisz, że Chodzik nic takiego nie pisał! Może napisz, że jego motyle, trójkąty i inne dziwactawa sie nie pomyliły.
Może napisz,że te 2, 90 to lapsus. Czekam na odpowiedź miglancu!!!
Twój problem polega na tym,że mu uwierzyłeś i sprzedałeś ze stratą a potem netia odbiła.Pamiętam ten moment gdy kurs zleciał na 3,20zł i nastąpiła wymiana akcji na około 20 mln zł i kurs wrócił do poprzedniego poziomu.Podejrzewam,że mistrzu wiedział o tej umówionej transakcji i dlatego pisał o motylach i innych wynalazkach.Ale pamiętaj o jednej rzeczy.Gdybyś wiedział co to motyl,tak jak ja,to nigdy byś w niego nie uwierzył bo motyla widać dopiero po jego utworzeniu a nie przed.Pozdrawiam i nigdy nie wierz w to co piszą na forum.No chyba,że masz kogoś co pisze prawdę ale takich jest niewielu.Jak ja piszę prawdę to i tak mi nikt nie wierzy bo kto ma wierzyć?Ten co sam kłamie?Przecież tu 99% kłamie i liczy na wydupczenie drugiego z kasy.
Jeśli chodzi o meritum problemu, to już napisałem.
Problemem tutaj nie są prognozy Chodzika (trafne, czy też nie), ale tacy ludzie jak Ty. Człowieku... Chodzik, Cercio, ja oraz wielu, wielu innych może podawać tutaj swoje przewidywania, naganiać na wzrosty, spadki. Ale jeżeli Ty kierujesz się ich opiniami i na tym tracisz, to nie masz prawa wyładowywać frustracji na tych osobach. Jest to tylko i wyłącznie Twoja wina. To Ty podejmujesz decyzje, Ty wystawiasz zlecenia. Podobnie z całą resztą osób tutaj. Każdy odpowiada za siebie.
Żeby była jasność - nie bronię tutaj ani Chodzika, ani jego tez. Nie bronię nikogo. W tej chwili tylko krytykuję Ciebie, za Twoją postawę. Ot co. Ot meritum problemu. Ktoś skrytykował Zarobionego, to wielka obraza. Gdy Zarobiony krytykuje innych (rozładowując swoje nerwy), to wszystko jest ok.
Easy, man, easy, calm down.
Weź gorącą kąpiel, a jeśli chodzi o inwestycje, to polecam Ci co najwyżej grę w Monopoly. Tam nie ma prawdziwej kasy, więc nie będziesz się tak stresował. A jeśli wyjdziesz z planszą do gry na łąkę, to może i jakiś motylek do Ciebie przyleci. Wolisz fale? Pograj sobie siedząc nad brzegiem rzeki.
Niemniej jednak, życzę powodzenia także w prawdziwych inwestycjach. I radzę kierować się rozsądkiem, a nie emocjami i opiniami innych.
Poniważ nie jestem naiwnym odbiorcą Waszych postów, dlatego piszę.Próbujecie mnie dyskredytować, gdyż ruch na tym forum jest mały, ale nie uda Wam się to. Głupoty które wypisujecie świadczą tylko o Was. Po co zatem piszecie, skoro sami(Cercio) mówicie, że to zwykłe kłamstwa. Piszecie dlatego, ze próbujecie kreować zachowania na rynku Netii(i nie tylko). I może udaje Wam sie to dopóki są małe obroty, ale jak wkroczy większy gracz, to wymiękacie i jest to co jest! Nic nie wiecie i nic nie możecie. Taka jest o Was prawda panowie, zajmujący sie Netia na tym forum.I to Was boli!Postronnym odbiorcom radzę ostrożność, przed tym co owi panowie piszą.
A na Netii jestem zarobiony! Mam pewne zasady inwestowania i pisałem o tym. Natomiast insynuowanie tego, że jakoby poniosłem wielkie straty, to prymityw, bo nie wiesz kolego po ile wyskoczyłem. Polemizowałem wtedy z Wami i wyszło na moje. Ja mam satysfację, ze trafnie oceniałem sytuację, a Wy niestety macie kompleksy z tego tytułu. I to jet powód mojego nękania Waszego guru Chodzika.
Po pierwsze to nie jest prawda co Zarobiony piszesz , ponieważ wielokrotnie podkreślałem, że kurs Netii miał korektę dokładnie równą 0,236 wzrostów (jak wiesz jest to współczynnik fibonacciego)
Po drugie pisałem również, że jeśli nie zejdzie poniżej 3 złotych (0,382 F) to świadczyć to będzie o sile tego papieru. ( o 2,90 nigdy nie wspominałem)
Po trzecie określałem moment wybicia jako bardzo dobre miejsce do kupna a korektę po tym wybiciu jako czas do dokupowania ( tak zresztą postąpiłem ja widząć tu klasyczne zachowania spółki po tz. prostokącie siły )
Po czwarte nikt z nas nie jest doskonały i nawet mnie trudno przewidzieć jakieś ruchy z dokładnością kilku groszy zaledwie, ale przecież wszystko się zgadza z moimi wcześniejszymi wypowiedziami i kto jest cierpliwy i nie stara się wykorzystywać każdego szczytu do zamykania pozycji i każdego dołka do odkupienia ten nieźle ze mną zarabia, bo skoro zarabiam ja to i wszyscy moi kumple też.
Teraz nie wiem czy po tym jak wiele ostatnio błędów popełniłem i po krytyce ZAROBIONEGO mogę jeszcze cokolwiek tutaj umieszczać poza tym skręca mnie w dołku bo nie wiem czy jeszcze jestem Waszym Guru czy już nie ?
Są tacy co posądzaja mnie o manimulacje, a ja Wam powiem tak:
Jeśli zbierzemy całą kasę jaką tutaj razem mamy wszyscy z tego forum, to i tak na takiej spółce jak Netia wystarczy nam naboi tylko na krótki czas i to pod warunkiem, że będą wyjątkowo małe obroty,o PRZEPRASZAM może nas wszystkich zadziwić ZAROBIONY on może tu nieźle namieszać ze swoimi milionami na tak mało płynnej Netii no ale on nie kupuje tego papieru - ale nam go poleca (jeszcze raz gorace podziękowania za polecenie- melduje wykonanie) .
ZAROBIONY jednak cznia Netię, trznia wszystko dookoła ma do mnie urazę , bo sprzedał i czekał aby złapać dołek poniżej 3 złotych a to się nie udało niestety i zamiast zachować się jak profesjonalista i natychmiast odkupić akcję, zachował się jak osioł stoi przy murze i biadoli a łzy zraszają jego stopy i przemoczone teniposówki.
Jedno co musicie mi przyznać , ze mną może nie jest lepiej ale weselej na pewno.
Chodzik Księżycowy
teraz kilka słów na poważnie kieruję do moich prawdziwych kumpli.
Trzymajcie ten papier i zastosujcie taktykę <>, bo to w wypadku
Netii jast najlepszą strategią ! (jeden wykrzyknik)
Obserwuje Waszą wymianę poglądów i jakkolwiek ostra wymiana zdań może nie jest przyjemna dla stron kłótni, tak spojrzenie zboku jest wielce kształcące.
A co do Netii, to sam nie wiem, trzymanie jej wydaje się najrozsądniejszym, ale jeśli nie przebije 3,90 a potem 4,00 to zacznie się wyprzedaż, bo w tym momencie to tylko zamrożone pieniądze.
Czytam wszystkie posty na temat Netii bo zainwestowałem w tą spółkę w grudniu 2008 roku i mam ją do teraz. Myślę, że wiecie dlaczego wybrałem Netię (bo fundamentalnie stoi dobrze).
Muszę wam przyznać, że te utarczki mnie męczą.
Casami podajecie swoje analizy i przemyślenia i dobrze ale decyzję o kupnie lub sprzedaży akcji podejmuję ja i nie mam pretensji do nikogo jeśli inwestycja nie wypali.
Wszystko fajnie panowie ale ciężko będzie dzisiaj zmienić świecę na coś pozytywnego.Na razie mamy objęcie bessy i nawet jak ją podciągną to będzie wisielec.No chyba,że będzie zamknięcie na 3,90 lub wyżej.
Widać wyraźnie ,ze Netia natrafiła na opór, jest on widoczny i związany jednoznacznie z luką z dnia 30 stycznia 2008. Co więc może się stać ?
Prawdopodobieństwo odwrócenia trendu oczywiście istnieje tym bardziej, że sytuacja na wigach nie jest jednoznaczna i może tam powstać formacja głowy i ramion. Jednak wszyscy, którzy decydują się na grę na rynku przecież takie czy inne zagrożenia muszą w swoje inwestycje wkalkulować. Osobiscie stawiam na pokonanie tej luki dlaczego ?
Ponieważ analiza wolumenu wskazuje jednoznacznie na mocny trend wzrostowy. Zauważcie, że wszystkie wzrosty i wybicia charakteryzują sie zwiększonym wolumenem, natomiast przy spadkach chęć do pozbywania sie akcji wyraźnie spada.
Chodzik Księżycowy
Jeśli tak się stanie i akcje Netii polecą do góry, to potem przy ewentualnej korekcie to właśnie miejsce będzie stanowić bardzo mocny opór, zwłaszca jeśli luka pokona lukę. Wiedząc, że następna korekta powinna
znieść 0,382 wzrostu możemy obliczyć teoretyczny szczyt krótkoterminowy.
Naprawdę kupiłem,nie żartuję.Nie zauważyłeś,że trafiłem z falami na wig20?
Pisałem,że będzie jeszcze jedna podfala w górę aby ubrać w Bogdankę i dopiero w dół a potem jeszcze jedna fala w górę.
Według mnie robimy teraz falę 5 w 3 lub 5 w C.Tak twierdziłem na początku czerwca i na razie wszystko idzie zgodnie z planem.Wkleiłem ci wtedy wykres i prosiłem o komentarz a ty jak zwykle nie zrobiłeś tego.
Raport bieżący nr 51 / 2009
Data sporządzenia: 2009-07-13
Skrócona nazwa emitenta
COGNOR S.A.
Temat
Stanowisko Zarządu odnośnie połączenia ze spółką ZSS S.A>
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Spółki COGNOR S.A. [Emitent] przekazuje stanowisko odnośnie planowanego połączenia Spółki COGNOR SA z siedzibą w Gdańsku ze Spółką Złomrex Steel Services SA w Warszawie [ZSS]. Połączenie Emitenta i ZSS stanowi realizację planów budowy grupy dystrybucyjnej wyrobów hutniczych obejmującej swym zasięgiem obszar Europy środkowej. Połączenie ma doprowadzić do powstania podmiotu, który winien być polskim podmiotem gospodarczym mającym charakter publicznej spółki akcyjnej stanowiący monolityczny podmiot w strukturze właścicielskiej.
Połączenie spółek stanowi realizację objętej strategii budowy grupy kapitałowej COGNOR w celu stworzenie uproszczonej i nowoczesnej struktury organizacyjnej grupy i skorzystanie z efektów synergii połączonych spółek.
Powyższe ma doprowadzić do możliwości reagowania w sposób płynny na wymagania stawiane grupie przez jej Klientów oraz rynek, a także do umocnienia i rozwoju krajowej oraz międzynarodowej sieci aktywnej sprzedaży oferowanych usług oraz produktów. Podejmowane działania mają usprawnić kluczowe procesy biznesowe, w tym optymalizować procesy zarządzania, jako podstawy przyszłego rozwoju całej grupy. Wynikiem powyższych działań ma być wzrost wyniku finansowego grupy kapitałowej.
Połączenie Emitenta z ZSS stanowi kluczowy element realizacji założeń restrukturyzacji całej grupy kapitałowej. W związku z powyższym, Zarząd Emitenta pozytywnie ocenia wpływ planowanego połączenia na działalność Emitenta oraz grupy kapitałowej, oraz rekomenduje akcjonariuszom COGNOR S.A. w Gdańsku głosowanie za podjęciem uchwały w sprawie połączenia Emitenta z ZSS.