• Indie Autor: szcsla [46.205.194.*]
    Znalazłem na indyjskiej stronie firmy Coal India Limited informacje o tym, że współpracują z firmą Patentus i że projekty z ich udziałem są realizowane, ale bez konkretów. Zwrócę się dzisiaj do firmy Patentus z pytaniami w tej sprawie, jak również w sprawie tego dlaczego podstawowe informacje dotyczące rozwoju firmy nie są komunikowane. No chyba, że zamierzają skupić pozostałe 20% akcji pozostających w obrocie stąd ta cisza, innego uzasadnienia nie znajduję. O wynikach poinformuję.
  • Re: Indie Autor: ~bagieta [77.254.55.*]
    i tego się trzymajmy:

https://www.wnp.pl/gornictwo/przesiedla-ludzi-zeby-zwiekszyc-wydobycie-wegla,889821.html
  • Re: Indie Autor: ~taa [84.234.124.*]
    nie, nie współpracują.
    Spotkali się raz w Indiach a tu podnieta. Zrobili sobie wycieczkę na koszt akcjonariusza do Indii i być może oni też wpadli do Polski na wycieczkę. Z żonami i asystentkami. Zrobili wspólną fotkę i wpis o nawiązaniu współpracy żeby mieć podstawę uznać to jak podróż służbową i nie bulić z własnej kieszeni.
    To co mają komunikować? Jak nic więcej nie było a fotkę na stornie widział każdy.

Ps. Ja też nawiązałem współpracę z dwoma gigantami: Mc donalds i cocacola. Tyle że ja kupiłem ich produkty więc moja współpraca jest większa niż Hindusów z patkiem.
  • Re: Indie Autor: szcsla [46.205.194.*]
    Nie byli raz w Indiach tylko przynajmniej dwa razy. I w kopani należącej do Coal India tak samo jak i przedstawiciele firmy indyjskiej byli i w zakładzie Patentusa, i wizytowali kopalnię, którą Patentus wyposaża w maszyny. Jeśli czegoś nie wiesz to nie siej defetyzmu. Do kpin i żartów masz portale plotkarskie, do zgadywania proponuję totolotka.
    Dnia 2024-11-18 o godz. 10:29 szcsla napisał(a):
    > Nie byli raz w Indiach tylko przynajmniej dwa razy. I w kopani należącej do Coal India tak samo jak i przedstawiciele firmy indyjskiej byli i w zakładzie Patentusa, i wizytowali kopalnię, którą Patentus wyposaża w maszyny. Jeśli czegoś nie wiesz to nie siej defetyzmu. Do kpin i żartów masz portale plotkarskie, do zgadywania proponuję totolotka.

a to jakie jest forum jak nie plotkarskie albo do zgadywania? chyba nie uważasz tego za branżowe forum, czasmi z 30 tematami jednego dnia o tej samej spółce z aż jednym wpisem? To że jeden z drugim naciągaczem mówili o 20zł to nie totolotek? To nie plotka?

Widziałeś tu więcej niż kilka merytorycznych wpisów? na kilka tysięcy bezsensownych? to mnij niż 1%.

A co do wycieczki do Indii - wiadomo że musieli wpaść do kopalni czy siedziby, czy "konferencji". Przecież nawet wyjazd "służbowy" pracowników na integracje żeby rozliczyć podatkowo to się robi "podsumowanie roku" i jest chwila oficjalna z podsumowaniami, tabelkami, produktami a potem chlanie i zabawa.
    Toteż ja wolę nie zaśmiecać tego forum. Co i innym radzę dla naszego wspólnego dobra. Co zaś się tyczy wyjazdów żeby się "nachlać" to ja mam odmienne doświadczenia. Kadra zarządzająca nie jeździ na spotkania biznesowe po to żeby się "nachlać". Zwłaszcza wtedy, kiedy ma 80% udziałów w spółce.
    Dnia 2024-11-18 o godz. 13:10 szcsla napisał(a):
    > Toteż ja wolę nie zaśmiecać tego forum. Co i innym radzę dla naszego wspólnego dobra. Co zaś się tyczy wyjazdów żeby się "nachlać" to ja mam odmienne doświadczenia. Kadra zarządzająca nie jeździ na spotkania biznesowe po to żeby się "nachlać". Zwłaszcza wtedy, kiedy ma 80% udziałów w spółce.

może Ty masz odmienne doświadczenia, jednak rynek ich nie podziela - przynajmniej nie w patentusie, co wyraźnie przedkłada się na zachowanie kursu i to od dłuższego czasu
  • Re: Indie Autor: ~Mi [31.60.75.*]
    Ta firma z komunikacją ma problem tylko ktoś zainwestował swoje pieniądze w tą firmę nie ladnie
  • Re: Indie Autor: ~Odniego [46.171.51.*]
    Ja w Indie raczej nie wierzę, bo to masakralnie długie procesy i raczej wątpię, żeby z jakiegoś tam funduszu UE coś tam realnego zdziałali. Spółka zachowuje się stabilnie, ale wraca do struktury wyników sprzed jednorazowego (jak widać zdarzenia). Zobaczymy co przyniesie uruchomienie kolejnego zakładu, ale na to upłynie jeszcze sporo czasu, a przy otoczeniu rynkowym, które definitywnie jest fatalne, nie zdziwię się jeżeli spadniemy małymi wolumenami na 2. Tak wiem, że każdy z Was napisze, że tam czeka, ale ja kupowałem spokojnie w przedziałach poniżej 2. Okres sprzyja optymalizacjom wszelkiej maści więc optymizmu nie mam. Ale nie mam optymizmu w stosunku do szerokiego, bo ogólnie jest fatalnie.
    To jedyny słuszny kierunek. Tam, gdzie o zielonym ładzie słyszy się tylko z obcojęzycznej prasy. W Unii jest pozamiatane. Zwróciłem się do nich pisemnie z prośbą o wyjaśnienie co się dzieje w rym kierunku. Mam tego nie mało i nadal dokupuję przy spadkach. Zobaczymy czy odpiszą.
  • Re: Indie Autor: ~Odniego [31.0.122.*]
    Mogę Ci odpiwiedzieć za nich. Realizują projekt zgodnie z planem. Ofertują. Prowadzą rozmowy.
    :)
  • Re: Indie Autor: ~Odniego [31.0.122.*]
    To jest projekt Ue stary. Serio. Juz o tym pisalem. Takue pitu pitu. Ue sponsoruje tzw misje gospodarcze, wspolne fotki. Żeby cos z tego wyszlo nie sądze. O Indiach zapomnijcie na razie, patrntus probuje od 2012 r :))))
  • Re: Indie Autor: ~Przemek [5.173.188.*]
    I Jak??
  • Re: Indie Autor: ~Biomaximus [37.248.221.*]
    Chyba czas najwyższy???
  • Re: Indie Autor: ~Przemek [94.254.168.*]
    W końcu atak na 3.5 myślę że udany a potem 6
  • Re: Indie Autor: ~SLY [78.131.200.*]
    Obroty też trochę rosną, jakby zainteresowanie spółką wróciło.
    Niech się tu w końcu jakieś info pojawi a nie do 30.03 czekać tylko na wyniki za 2025
  • Re: Indie Autor: ~Tokil [83.238.144.*]
    To kiedy te Indie...???
  • Re: Indie Autor: ~Źle [94.101.20.*]
    Jak będą jechały szwedy...
[x]
PATENTUS -0,56% 3,56 2025-11-10 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.