moje buahahahahahaha dotyczyło wypocin tego oszołoma co codziennie pisze "dzisiaj ostro w górę", "conajmniej 10zł" "itp.
codziennie pisze to samo bez żadnych podstaw i codziennie się nie sprawdza.
to że dzisiaj będzie kilka procent na + 4-6% to nic nadzywczajnego.
no ale jak ktoś się ubrał w śmieciucha po 3 czy 4zł to musi jakoś naganiać innych.
pisałem od 3,3zł że bedzie spadać i jak spadło do 2,25zł nie piszę "a nie mówiłem" czy "trzeba bło mnie słuchać" bo każdy ma swój rozum. a tak to tylko odkupowaliście od Parszuto jego akcje i uśrednialiście a on zacierał łapki.
sprawdź sobie kurs z ostatnich 3 tygodni ile miałeś wzrostowych sesji 2? czy3? i to o kilka groszy.
i jesli myslisz że moje posty mogą doprowadzić do zalenia kursu to jesteś idoita.
I nie ośmieszaj się więcej chłopcze.
może napiszesz ile spółka zarobiła w I kwartale br.?
Mysle, ze osoby, ktore chcialyby, zeby kurs spadl znacznie, a przebywajace na tym forum.
zamierzaja kupic sami akcje, albo graja na znizke,albo "reprezentauja" jakies grupy interesu.
To, ze spolka miala starte w I kw .wynika z duzych nakladow na marketing/reklame.
Naklady te stanowia w gruncie rzeczy inwestycje, ktora powinna sie zwrocic.
Zdecydowanie dobra informacja bedzie konkret ( suma) o przyznaniu dotacji z UE.
Nastepna bardzo dobra informacje bedzie wejscie do spolki nowego inwestora ( moja
hipoteza) i wtedy kurs poszybuje do gory i to znacznie.
Gdyby Parszuto miał nabywcę na swój pakiet to nie wywalałby ich tak bezczelnie i nie ubierał w smieciucha drobnych.
Zresztą gdyby to była dobra spółka z perspektywami to zarząd z Parszuto na czele nie pozbywali by się paiera.
Jeżeli do mnie pijesz z tymi osobami, które są na forum i chciałby żeby kurs spadł to jesteś w błędzie. Nie zależy mi na tym bo nie mam zamiaru ich odkupować bo to umoczenie kasy na dobre kilka lat.
tak nie piszesz KUPUJ/SPRZEDAJ, ale jak ktos napisze JEST INFO, LECIMY to twoje buhahaha wystarcza za kazde kolejne slowo
juz ci pisalem kazdy inwestor czyta tylko pozytywne informacje. twoje buhahaha pozatym ze mnie wkur...ia nic nie wnosi i nie zmiena faktu po co przekonujesz posiadaczy akcji tej spolki ze ta spolka to kupa gów..na
a czy mi puszczaja nerwy ? nie, bo ja sie gielda bawie.... dzis mam na punto jutro na ciezarówke, taki urok hazardu
nawet 1zł nie zaiwestowałbym gdyby to miało wpływ na mój domowy budzet.
No jak ktoś sobie pisze lecimy, będzie powyżej 10zł i nie podaje do tego argumentów przemawiających za tym to tylko pozostaje śmiech.
Jeżeli uważasz ż każdy inwestor czyta tylko dobre informacje to gratuluję dobrego samopoczucia.
I nie wmawiaj mi czego nie powiedziałem/napisałem.
I dla towojej wiadomości nie przekonuję do niczego posiadaczy akcji.
Dnia 2009-07-13 o godz. 19:55 ~JAG napisał(a):
> Straty jakoś trzeba tłumaczyć.
Strat nie ma dopóki się nie sprzeda akcji
> I skąd ma się wziąść ten
> inwestor?
Dla spółki o takim potencjale jaki ma PM inwestor może się znaleźć w każdym momencie, o ile już się nie znalazł. Za śmieszne w sumie pieniądze można mieć świetny produkt, właściwie bez konkurencji na rynku.
> Gdyby Parszuto miał nabywcę na swój pakiet to
> nie wywalałby ich tak bezczelnie i nie ubierał w smieciucha
> drobnych.
Ciekawe skąd to wiesz? Znasz motywy jakimi się kierował Parszuto przy zbywaniu akcji - myślę że to jedynie Twoje spekulacje
> Zresztą gdyby to była dobra spółka z
> perspektywami to zarząd z Parszuto na czele nie pozbywali
> by się paiera.
A nie zakładasz takiej sytuacji, że powodem całego zamieszania z Parszuto, jest fakt że właśnie odchodzi jako ten, który nie godził się na skup, i całe ta jego rezygnacja i sprzedaż stanowią odreagowanie po sprawie nie załatwionej po jego myśli.
> Jeżeli do mnie pijesz z tymi osobami, które
> są na forum i chciałby żeby kurs spadł to jesteś w błędzie.
> Nie zależy mi na tym bo nie mam zamiaru ich odkupować bo to
> umoczenie kasy na dobre kilka lat.
Jeśli Ci w żaden sposób na spółce nie zależy, to skąd taka ilość Twoich wpisów na jej temat.
z tym potencjałem spółki to mocno przesadziłeś ale to twoja ocena więc mi nic do tego. ja uważam że jest wręcz przeciwnie.
nie zakładam takiej sytuacji jak ty, że Parszuto odchodzi ze spólki bo mu się przestał podobać jeden czy drugi wspólnik czy był niezadowolny ze skupu. w biznesie nie ma sentymentów i nie ma miejsca na emocje.
ani ty ani inne banany i megakorzystacze nie znacie powodów dlaczego wypowiadam się akurat na wątku pwm ale mogę was zapewnić, że nie zależy mi na spadkach czy na kupnie tego śmieciucha a resztę możecie sobie sami dopowiedzieć.
wiem że wielu z was nie podobają się moje posty bo mówią prawdę a wy wolelibyście aby każdy pisał "jutro mega hiper wzrosty", "dzisiaj przebijamy 10zł" itp itd. ale tak nie jest i dlatego puszczają wam nerwy zwłaszcza tym co brali na górce.
Pozwoliłeś, że sami możemy sobie dopowiedzieć co myslimy na Twój temat, więc podzięlę się z Tobą i innymi, co sobie dopowiedziałam.
Moim zdaniem drogi JAGU, to nie prawda, że ta Spółka nic Cię nie obchodzi.
Myślę, że powody Twojego zainteresowania własnie tą Spółką i pisania na tym forum są bardzo poważne.
Tak bardzo próbujesz nachalnie zniechęcić nas wszystkich do tej Spółki - dlaczego?
Zależy Ci, żebyśmy nie utopili swojej kasy?
Z czego wynika ten altruizm? Moim zdaniem, to nie litość nad nami nieświadomymymi maluczkimi, ani chęć pokazania, jaki jesteś mądry i nieomylny i powiedzenia kiedyś, "...a nie mówiłem".
JAGU, lepiej dla Ciecie i nie tylko, żeby nikt się nie dowiedział, - " ...dlaczego wypowiadam się akurat na wątku pwm ..."
Dnia 2009-07-13 o godz. 20:44 ~JAG napisał(a):
> z tym potencjałem spółki to mocno przesadziłeś ale to twoja
> ocena więc mi nic do tego. ja uważam że jest wręcz
> przeciwnie.
Ciekawe jakie masz kwalfikacje w IT - wygląda mi na podstawie Twojej merytoryki, że mizerne. Oczywiście wszystko zależy, jeśli ktoś chce zarobić w ciąg kilku dni kilkadziesiąt, kilkaset procent to niezależnie od branży i potencjału spółki zawsze tak jak Ty może skwitować pseudo-naganiaczy postem w stylu "buahahahaha" (na marginesie nigdy nie słyszałem żeby się ktoś śmiał przez BUA...), ale jeśli chcesz żeby Ciebie traktowano choć trochę poważnie to zdecydowanie za mało.
> nie zakładam takiej sytuacji jak ty, że
> Parszuto odchodzi ze spólki bo mu się przestał podobać
> jeden czy drugi wspólnik czy był niezadowolny ze skupu. w
> biznesie nie ma sentymentów i nie ma miejsca na emocje.
Gdyby tak było, jak mówisz nie prowadziłbyś swojej krucjaty przeciwko PM
> ani ty ani inne banany i megakorzystacze nie znacie powodów
> dlaczego wypowiadam się akurat na wątku pwm ale mogę was
> zapewnić, że nie zależy mi na spadkach czy na kupnie tego
> śmieciucha a resztę możecie sobie sami dopowiedzieć.
Nie interesują mnie Twoje powody. Zanamy te teksty "wiem, ale nie powiem". Tak jak pisałem wyżej, ich wiarygodność jest zerowa.
> wiem
> że wielu z was nie podobają się moje posty bo mówią prawdę
> a wy wolelibyście aby każdy pisał "jutro mega
> hiper wzrosty", "dzisiaj przebijamy
> 10zł" itp itd. ale tak nie jest i dlatego
> puszczają wam nerwy zwłaszcza tym co brali na górce.
Jeśli posty, w których ktoś się nie zgadza z Twoją oceną odbierasz jako puszczanie nerwów, to gratuluję dobrego samopoczucia.
Mnie po prostu śmieszą posty typu mega odjazd, jak również mega zjazd, każdy ma swoje pieniądze i nimi głosuje. Denerwują mnie ludzie Twojego pokroju, którzy piszą że "ja mam rację" również bez żadnych argumentów.
Witam, w takim razie dlaczego w ogole jestes na tym forum i tracisz czas
na "edukacje" innych ?
Altruizm ?
Zawodowe "zboczenie "
?
Tylko szczerze, chociaz raz..
Pozdr
JKW
Kolega JAG jest tu zeby zarobic, juz jest popularny a bedzie jeszcze bardziej:)...
Ale jesli myslicie ze chce zarobic na gieldzie to sie grubo mylicie......
Bedzie wzbudzac w was ciekawosc.... az pewnego dnia zobaczycie post:
autor: JAG topic: POWIEM WAM PO CO TU JESTEM....
tresc: Chcesz wiedziedziec czemu JAG wypowiada sie regularnie na watku spolki POWER MEDIA?
Wyslij sms o tresci "po co" na numer 9696
*koszt smsa jedynie 99zł + vat.
I wszyscy wyslecie tego smsa bo ciekawosc bedzie silniejsza;)
Nie stresujcie sie, jak ma urosnac to urosnie a jak nie to nie... mam nadzieje ze nikt nie gral tu za pieniadze swojego zycia, NO STRESS!