• Wyniki Autor: ~Katz [178.183.4.*]
    Przeciętnie ze wskazaniem na słabo
    Narastająco wygląda to przeciętnie. Niby Q1-Q3/24 do 23 nie tak źle. Przychody +8,4% ale koszty niestety podobnie +7,2%
    Zysk operacyjny 22,4mln do 10,4mln więc wygląda to w miarę ok. ale sam Q3/24 do Q3/23 niestety nie napawa optymizmem. W przychodach wzrosła tylko sprzedaż reklamy (na szczęście ten segment odpowiada za niemal połowę przychodów). Pozostałe segmenty (prasa, kina, czy pozostała sprzedaż dołują) ogólnie spadek przychodów w Q3 o 4,9%. Niestety koszty operacyjne spadły "tylko" o 0,8%. Na szczęście wygląda na to że Agora nadal potrafi generować sporo gotówki. EBTDA nieco spadłą ale nadal w 2024 jest sporo na plusie 43,7mln. To tylko tak na pocieszenie. Q4 zawsze generował większe przychody (w ubiegłym roku +20% vs Q3)
    To daje niewielkie podstawy do optymizmu. Wynagrodzenia i świadczenia wzrosły o 10% YTD Q3 i to bez kosztów restrukturyzacji. Mam takie wrażenie jakby nikomu nie zależało na poprawie zyskowności a bardziej na utrzymaniu się na powierzchni żeby nadal podwyższać wynagrodzenia dla tych co zostali. Czekam na całościowy raport
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.18.*]
    Witaj Katz
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.58.*]
    Za Q2 winne były różnice kursowe, za Q3 winna jest powódź, za Q4 co wymyślą? Gdybym zasiadał w RN Agory, to na najbliższym posiedzeniu złożył bym wniosek o dymisję zarządu, ponieważ nie radzą sobie z kosztami i spółka jest trwale nierentowna pomimo wysokich przychodów i restrukturyzacji.
  • Re: Wyniki Autor: ~investor [37.225.27.*]
    Czekasz na szczegółowy raport, no to wiadomo, co w nim będzie: Pani Kryńska Godlewska z prezesem Hojką zwalą wszystko na powódź, Barbenheimer, kurs walutowy, ale nie na siebie. Ja natomiast czekam na zmianę tego zarządu tak, jak kibice na zmianę selekcjonera Probierza. Zastanawiam się nad dalszym sensem inwestowania w taką spółkę, która, jak słusznie zauważyłaś, przepala przychody. Nie zawiedli inwestorzy, którzy solidnie odbudowali kurs po porannym zjeździe, po ilości papierów w wymianie można podejrzewać, że instytucjonalni. Przy tym zarządzie wątpię jednak, czy cokolwiek zarobią?!
  • Re: Wyniki Autor: ~Katz [178.183.4.*]
    Dzisiaj +7%
    Hejka akcje kupił. Może coś w tym jest
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.94.*]
    Może
  • Re: Wyniki Autor: ~Gt [195.178.123.*]
    Już spada niestety
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [31.60.92.*]
    Niestety, prawda, ale troska o kurs, odezwij się jak zleci do zera. Bardzo dziękuję
  • Re: Wyniki Autor: ~Gt [31.61.245.*]
    Jestem posiadaczem tych akcji i już tracę cierpliwość do tego badziewia którego niestety z własnej głupoty kupiłem
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.86.*]
    Dlaczego zaraz głupoty? To jest bardzo dobra spółka, sama w sobie. Ja też mam ich akcje, uważam że jest szansa na zarobek.
  • Re: Wyniki Autor: ~Gt [31.61.250.*]
    Zobaczymy. Obyś miał rację. Przypomnę się za pół roku
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [31.61.189.*]
    Za pół roku to mogę już być poza spółką. Ostatni szczyt kursu był zimą, a mnie ten poziom pasuje, więc tylko czekać. Kurs jest za niski, dywidendy pewnie nie będzie chociaż obiecywali, ale pociesze cię, że na tej spółce nie straciłem, a jestem tu od trzech lat.
  • Re: Wyniki Autor: ~Gt [195.178.123.*]
    Coś niby zaczyna się dziać . Zobaczymy. Może to pokłosie tej nowej rekomendacji
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.53.*]
    Nie wiadomo, moim zdaniem rekomendacja jest realna, rzeczowa, profesjonalna i uwzględnia potencjał spółki. Wycena jest zachowawcza, ale lepiej nie trafic z dołu niż z góry jak z LPP moim zdaniem. Podtrzymuje swoją opinię o spółce, natomiast źle oceniam zarząd, co już pisałem Katz
  • Re: Wyniki Autor: ~Katz [185.135.193.*]
    Ostatnie wzrosty mogą mieć 2 wytłumaczenia.
    Podbitka do wyjścia albo info od insidera o wynikach Q4
    To drugie mało prawdopodobne więc zostaje opcja 1.
    Żeby coś się zmieniło potrzebny jest impuls do zmiany. Duży i trwały wzrost przychodów, trwały spadek kosztów albo jakieś info o inwestycji/przejęciu itp. Inaczej będziemy się kręcić wokół obecnych poziomów w zależności od wyników kwartalnych. Lepszy kwartał podbije trochę cenę a słabszy ją obniży. Zarząd niestety ma akcjonariuszy w ......

• Re: Wyniki Autor: ~Yt [195.178.123.*]
    . Trudno wyjść przy takich obrotach. Zobaczymy . Ja jeszcze trochę poczekam.
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.19.*]
    Nadplynnosci na Agorze to nie ma, jak masz powyżej 15k papierów to w jedną sesję może nie udać się. Pytanie tylko po co wychodzić teraz, to nie jest najlepszy moment
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.19.*]
    To ostatnie zdanie jest najlepsze
  • Re: Wyniki Autor: ~investor [37.225.60.*]
    Zwróć uwagę na fakt, że niektórzy członkowie zarządu kupili ostatnio sobie wielotysięczne pakiety akcji. Bi jest jeszcze taka opcja, że MDIF może być chętny na przejęcie grupy TVN, a wtedy możliwa jest fuzja z Agorą w ramach budowy dużej grupy medialnej. A to już byłby news!
  • Re: Wyniki Autor: ~Yt [89.64.86.*]
    Też o tym myślałem. Ale właśnie dlatego że kupili to raczej ta opcja odpada bo wtedy byłoby podejrzenie że wiedzieli i dlatego kupili
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.17.*]
    Podejrzane? Kupili, żeby zarobić, jak każdy, prawo im nie zabrania. Ja trochę przesadziłem, bo całego TVN to MDIF nie kupi, ale może z 10%, bo oni tak inwestują. Podejrzewam też, że wyniki za Q4 będą dobre i dlatego także kupili i dlatego kurs rośnie pod wyniki.
  • Re: Wyniki Autor: ~yt [79.184.198.*]
    Mi chodzi o to że jeśli zarząd już wie że będzie brał udział w akcji z TVN to jest to dostęp do poufnej informacji i dlatego kupowanie akcji nie jest ok bo nie wszyscy mieli dostęp do takiej informacji. Zobaczymy
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.26.*]
    Rozumiem, ale na poziomie akcjonariuszy to już zarząd może nie wiedzieć, a nawet jeśli wie, to wątpię żeby ich ukarano.
  • Re: Wyniki Autor: ~Investor [37.225.23.*]
    Prawda jest taka, że inwestorów indywidualnych spółki mają w wiadomym miejscu i nikt się nie przejmuje inside trading
[x]
AGORA 0,69% 8,76 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.