... roszczenia alimentacyjne Pani córki, bo jakoś... nie ogarniam?
Przyznaje Pani, że miała to być transakcja fikcyjna? Dostaje Pani 10.000 akcji z ceną czysto ewidencyjną 19 zł, sprzedaje je z formalną stratą a uzyskana kwota to alimenty ? To miałoby sens...
Dnia 2024-10-23 o godz. 10:12 ~Troll napisał(a): > Raczej tragikomicznych
Zgoda, ale "tragi" to tylko... dla akcjonariuszy. Ja nie jestem i nie zamierzam... a obserwuję tylko z powodu wydarzenia, które miało tu miejsce ok. 11 miesięcy temu.
Dnia 2024-10-23 o godz. 15:33 ~Troll napisał(a): > Jeśli chodzi o ścisłość to "tragi" odnosi się do akcjonariuszy mniejszościowych, bo założyciele nieźle się już obłowili.
Czyli... jak zwykle. Moje pytanie brzmi: jak długo tzw. rynek może ufać tego typu spółkom?
Vee to studnia bez dna.Prezes co jakiś czas opowiadając swoje wizje i bajki naciąga kolejnych łatwowiernych inwestorów na kolejne zakupy od niego akcji.Najwiecej zarobił jak prowadził kreatywna księgowość i pokazywał zyski których tak naprawdę nie było.Wtedy sprzedał swoim znajomym akcje po 120 zł.Caly czas ta spółka gdzie z drugim agentem mają po 50% udziałów pożycza ver kasę na procent.A vee jedzie cały czas na stratach.W Gdańsku prezes jest znany z tego że ma dar opowiadania pięknych bajek na temat przyszłości.Robi to od 10 lat.Ustawil się dobrze,jeździ super samochodem no i dobrze zarabia.Ta spółka to parodia.
Dnia 2024-10-24 o godz. 10:56 ~Vee napisał(a): > Jesteście tego pewni? Czy tylko chyba, podobno czy życzeniowo aby taniej kupić
Pewna to jest wiedza pochodząca z informacji potwierdzonych ESPI. Ja swoje tytułowe pytanie sformułowałem na kanwie 2-ch ostatnich komunikatów spółki - więc ma sens i logikę.
Taniej kupić? Trzeba tylko wiedzieć po co kupować - a ja przyznam, że sensu posiadania tych akcji (ani po 15 ani nawet po 10 zł) nie widzę... a zagrożenia są spore... np. fatalny rating wiarygodności kredytowej CCC.
Dnia 2024-10-25 o godz. 18:12 com_trader napisał(a): > Dnia 2024-10-24 o godz. 10:56 ~Vee napisał(a): > > Jesteście tego pewni? Czy tylko chyba, podobno czy życzeniowo aby taniej kupić > > > Pewna to jest wiedza pochodząca z informacji potwierdzonych ESPI. > Ja swoje tytułowe pytanie sformułowałem na kanwie 2-ch ostatnich komunikatów spółki - więc ma sens i logikę. > > > Taniej kupić? > Trzeba tylko wiedzieć po co kupować - a ja przyznam, że sensu posiadania tych akcji (ani po 15 ani nawet po 10 zł) nie widzę... a zagrożenia są spore... np. fatalny rating wiarygodności kredytowej CCC. > Skąd ten fatalny rating zdolności kredytowej CCC? Czyżby banki tego nie wiedziały? W lipcu konsorcjum banków zawarły umowy kredytowe ze spółkami zależnymi na kwotę 1,8 mld pln. Skąd to info o ratingu CCC? Czyżby było jakieś ESPI w tej sprawie?
Dnia 2024-10-26 o godz. 10:52 ~Troll napisał(a): > Dnia 2024-10-25 o godz. 18:12 com_trader napisał(a): > > Dnia 2024-10-24 o godz. 10:56 ~Vee napisał(a): > > > Jesteście tego pewni? Czy tylko chyba, podobno czy życzeniowo aby taniej kupić > > > > > > Pewna to jest wiedza pochodząca z informacji potwierdzonych ESPI. > > Ja swoje tytułowe pytanie sformułowałem na kanwie 2-ch ostatnich komunikatów spółki - więc ma sens i logikę. > > > > > > Taniej kupić? > > Trzeba tylko wiedzieć po co kupować - a ja przyznam, że sensu posiadania tych akcji (ani po 15 ani nawet po 10 zł) nie widzę... a zagrożenia są spore... np. fatalny rating wiarygodności kredytowej CCC. > > > Skąd ten fatalny rating zdolności kredytowej CCC? Czyżby banki tego nie wiedziały? W lipcu konsorcjum banków zawarły umowy kredytowe ze spółkami zależnymi na kwotę 1,8 mld pln. Skąd to info o ratingu CCC? Czyżby było jakieś ESPI w tej sprawie? >
Rating na poziomie CCC podaje StockWatch i akurat co do tego im ufam. Wskaźnik Altmana Z"-score dla Vee wynosi 2,95 i można go osobiście policzyć podstawiając do jawnego przecież wzoru liczby z raportu...
Ok, wszystko się zgadza. Przez chwilę przeszło mi przez myśl, że piszesz, że to spółka CCC S.A ma fatalny rating. Chodzi oczywiście o rating kredytowy Vee S.A. na poziomie CCC.
Dokładnie rok temu na podbitce w okolicach 30 zł wychodził Kołobrzeg. Miał chyba ponad 100 000 akcji . Gość był blisko prezesa i spółki i musiał dobrze wiedzieć że perspektywy są mało ciekawe.Szkada że ja wtedy kupowałam.Po roku jestem załamana. Ta spółka to nieporozumienie.
Nieporozumieniem jest kadra zarządzająca.Spolka działa tylko inwestorom którym prezes przedstawi przyszłość w różowych kolorach.Spolka cały czas jedzie na stratach,a zyski jakie pokazywała to była kreatywną księgowość,bardzo boleśnie zweryfikowana.Szkoda że w tym czasie nabrali inwestorów I wcisneli im akcje po 120 zł.Dla mnie ta spółka jest skończona.
Ewa ja też wtedy ale sprzedałem w porę za okolo 20zl. Ostatni pakiet 700szt poszedl po 17zl. Z tego miejsca chciałbym przeprosić Przezornego którego swego czasu gnoilem. Posypuję głowę popiołem. Miałeś rację.
Dnia 2024-10-28 o godz. 08:24 ~Ewa napisał(a): > Dokładnie rok temu na podbitce w okolicach 30 zł wychodził Kołobrzeg. Miał chyba ponad 100 000 akcji . Gość był blisko prezesa i spółki i musiał dobrze wiedzieć że perspektywy są mało ciekawe.Szkada że ja wtedy kupowałam.Po roku jestem załamana. Ta spółka to nieporozumienie.
To prawda. "Kolobrzeg" od tamtego czasu silnie się rozwinął poznawczo i przestał inwestować w spółki-krzaki, a zaczął w takie w których jest namacalny niedowartościowany majątek i realne duże zyski w ujęciu rocznym... plus wiele szans na kolejne grubsze deale.
Na razie szału na inwestycji może nie ma (na ten moment notowań - bo korekta), ale myślę, że niebawem będzie miał przyzwoite zyski z szansami na bardzo przyzwoite. No i ma bezpieczeństwo... bo tam gdzie przeszedł póki co kapitalizacja giełdowa spółki 2,5 raza niższa od kapitałów własnych, a gdyby rynkowo wycenić niektóre aktywa (trzymane bilansowo w cenach zakupu sprzed np. 10 lat) to okazałoby się, że wartość księgowa akcji jest co najmniej 5 razy wyższa niż jej obecna cena. I przede wszystkim na działalności są zyski - duże zyski.
Dnia 2024-10-23 o godz. 10:01 com_trader napisał(a): > ... roszczenia alimentacyjne Pani córki, bo jakoś... nie ogarniam? > > > Przyznaje Pani, że miała to być transakcja fikcyjna? > Dostaje Pani 10.000 akcji z ceną czysto ewidencyjną 19 zł, sprzedaje je z formalną stratą a uzyskana kwota to alimenty ? > To miałoby sens... > > > Vee dołącza do grona spółek komicznych. :-) > > > > > com
Pani Ania... podwoiła "alimenty"... już poza okresem zamkniętym. ;-)
Dnia 2024-12-07 o godz. 21:25 zenekzakcentu napisał(a): > Wszyscy oddali ale nadal się martwią xD wolontariusze siedzą i charytatywnie wypisują całkiem bezinteresownie haahahaahaaa
Nigdy akcji tego czegoś nie miałem i mieć nie zamierzam. Biznes polegający na przepalaniu kasy wprowadzanej z zewnątrz mnie jakoś nie kręci - tak już mam. :-) Natomiast... znam kogoś, kto jeszcze nie tak dawno trochę tych akcji miał i to on mnie skłonił do przyjrzenia się tej... spalarni.