• Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~ŚwieżyNarybek [95.160.51.*]
    Za spółkę tak naprawdę nie stworzyła żadnego własnego hitu i zrobiła jedną grę porządnie na zlecenie. A do tego ta gra nie byłą niczym innowacyjnym tylko renowacją tego co kiedyś stworzono.

Szczerze podziwiam marzycieli o dwucyfrowych wzrostach. Obecna kapitalizacja dyskontuje kolejne gry jako wyrobnik na zlecenie KONAMI oraz umiarkowany sukces własnego IP.
    I większość ludzi jest tego świadoma, stąd wynika dystrybucja po ostatnich pozytywnych newsach.
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~Kucykpony [79.184.230.*]
    Dlatego cię boli to że my mamy na kupowane akcji a ty nie, dobrze wiedzieć :)
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~fuks [45.137.76.*]
    Mylisz sie w JEDNYM

Nie zrobili zadnej GRy na zlecenie . ONI przekonwertowali juz Istniejaca grę na nowy Silnik

To jest olbrzymia róznica zrobic całkowicie nową grę nawet dla kogoś , a TYLKO ZROBIC REMAKE . Na zlecenie to robił PCF group OUTRIDERSA , na zlecenie to robił DECK 13 LotF 2015 dla CIGA . Tutaj było przekonwertowanie Gotowej gry na nowy silnik troche tak jak np CRJ zlecał innym Przekoinwertowanie Green hell na nintendo itp itd.

to tak jak z theory fools Oni nie zrobia Wiedzmina 1 - Wiedzmina 1 zrobił CD PROJEKT wiel lat temu to jest ICH GRA ( i chyba to akurat kazdy rozumie ) . Theory FOOLS tylkko go odświeży i przekonwertuje na nowa jakosć , ale KAsa bedzie płyneła z W1 remake do CDR a nie np w 20-30 % do Theoiry Fools - i to tez chyba kazdy rozumie .

Ale jakims dziwnym trafem w przypadku Konami i SH2 , niektorzy staraja sie sprzedawac jakies KIty o tym ze BLO bedzie mialo z marki japończyków 30% kapuchy tak jakby to było ICh IP tylko całkowicie finansowane przez wydawce.:))

Co do reszty to JAKIE blo ma HITY to mozna zobaczytć na GAMALYTIC jak spzredaje sie ich gry na steamie - Observer sprzedaz 60 K kopii przez 4 lata , Medium sprzedaz 100 K kopii przez 3 lata , LoF2 110 K kopii przez 5 lat . - Kapitalizacja BLO 500 M PLN :))

BLO przez 2.5 roku miało niecale 20 M zysku netto, przy kapitalizacji 500 M PLN , a ludzie sie dziwia dlaczego On nie rosnie. ?? . :)) Na chwile obecna takie są fakty.
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~Kamil [77.254.73.*]
    A Ty co spać nie możesz? A przy okazji to nie wiem czy wiesz, że jest różnica Remake a Remaster
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~fuks [45.137.76.*]
    Dnia 2024-10-22 o godz. 04:15 ~Kamil napisał(a):
    > A Ty co spać nie możesz? A przy okazji to nie wiem czy wiesz, że jest różnica Remake a Remaster

Tak się złożyło że w tym czasie nie spałem bo musiałem kogos odebrac i poczekac na niego. No ale chyba to nie jest najważniejsze dlaczego o 2 w nocy napisałem.

A dlaczego zadajesz takie pytania ? Wyraźnie napisałem o W1 i theory fools który tez bedzie robił REMAKE W1 czyli konwertował go na UE5 z jakimis zmianami , BLO też zrobił SH2 REMAKE , trochę coś tam pozmieniali po drodze.

Przypomne ze taki DECK 13 który stworzył całkowicie od podstaw LOTF 2015 dla CIG mial dostać 10% od zysków z Lotf.

wiec tutaj bajdurzenie o 20-30% dla blo jest tylko zwykłym Sciemnianiem.

Ponadto najwazniejszą kwestią jest to , ze wielu tu liczy na jakąś dziką pompkę przy kapitalziacji 500 M pln , tylko sie pytam z jakiego powodu ? z Powdu Cronosa? gry ktora jest praktycznie mechanikami Kopia Observera, Medium , Layers of Fear ktore to maja problemy z przekroczeniem spzredazy 100 K kopii na steamie po Kilku latach ? :))

czy moze ze wzgledu na wyniki finasowe 2022 2 M zysku netto , 2023 3 M zysku netto , 1 pólrocze 2024 15 M zysku netto przy kapitalziacji 500 M PLN. :)

W tej całej masie nagonki ze Bedzie puchło dlaczego nie rośnie , czemu to stoi , chce powiedzieć ze FAKTY też maja znaczenie a nie tylko CHiejstwo - A FAKTY sa takie ze BLO robi swoje gry LIPNE sprzedażowo , z utartymi schematami , z utartymi do bólu machganikami i trudno mu spzredac nawet 100 K kopii na PC po paru latach, a ma kapitalzaicje 500 M PLN ---prawie tyle co np TSGAMES ktory ma 100 M przychopdu na qw i 20 M zysku , a jego Gry FISH CLASH i HUNTER CLASH w przeciagu kilku lat dały przychody ponad 1.5 MLD PLN i setki M pln zysków . w przeciwieństwoie do tej biedy od BLO ( layers of fear , observera i medium) . Wlasnie dlatego RYNEK wykorzystuje popyt I sypie kwitami przy takiej kapitalizacji bo jest wiele lepszych alternatyw fundamentalnych do pakowania sie po niskiej cenie niz BLO. :) -- to proste jak budowa cepa .

• Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~27272 [91.94.26.*]
    Pokazujesz po prostu że nie rozumiesz realiów technicznych stworzenia remake'u, dlatego ludzie Cię wyśmiewają. Poza może remakiem Demon's Souls takie projekty to właściwie robienie gier od zera i dobrze pokazują możliwości danego studia.
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~fuks [45.137.77.*]
    O rany ale co to ma do rzeczy, jesli chodzi o potencjalne wplywy dla BLO?

skoro Podwykonawcy ktorzy robia całkowicie nowe IP dla zleceniodawcy moga liczyć na 10% z zysków z danego produktu , to chyba ci co robia REMAKE czy to Wiedzmina 1 ( theory fools ) czy to SH 2 ( BLO) to oczywistym jest ze nie bedą mieli wiekszych kuponów z tego tytułu niz np Kilka procent od zysków ze spzredazy ( max te 10%) .:))

moja osoboa nie jest tu istotna istotne jest to dlaczego całą wiara i rzesza Bankierowiczów na BLO oczekuje ze kapitalzaicja BLo wzrosnie o koljene kilkaset M PLN - z poziomu 500 M PLN- niektorzy próbują wciskac ordynarne Kity w niektorych tematach dotyczacych np Zysków z SH2, lub przekonywac ze Cronos moze byc drugim SH2 chiciciaz on wyglada jak wczesniejsze gry BLO - ktore Kaszaniarsko sie sprzedają - OBSERVER np nawet 60 K kopii przez 4 lata nie opchnal na steamie - O czym my mowimy :))
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~27272 [91.94.26.*]
    O tym że Twój argument o Cronosie jest niepoparty żadnymi faktami. Bloober ma dodatkowy kredyt zaufania, pokazał że potrafi zrobić dobrą grę AAA i teraz wszystko zawiśnie na tym czy potrafią sami ułożyć dobrze narrację w nowym IP.
    Dnia 2024-10-22 o godz. 10:15 ~27272 napisał(a):
    > O tym że Twój argument o Cronosie jest niepoparty żadnymi faktami. Bloober ma dodatkowy kredyt zaufania, pokazał że potrafi zrobić dobrą grę AAA i teraz wszystko zawiśnie na tym czy potrafią sami ułożyć dobrze narrację w nowym IP.

Jak to nie. Nawet po tym krótkim gameplay Widac ze to jest korytarzówka jak Observer, LoF i Medium . A jak te gry sie spzredały w SEFLF PUBLISHINGU nie trudno jest znaleźć. I to jest konkretny argument.

jesli chcesz czekać jauz na same Fakty proszę bardzo , wielu na 11 bit też czekało na FAKTY FP2, ignorowali liczne sygnały o tym ze FP2 moze byc wielkim zawodem growym . To czekanie na Fakty kosztowało ich spadkiem kursu a samego 11 bit spadkiem kapitalizacji o 1 MLD PLN.

To co widziałem w gameplay mówi mi ze to jest typowa gra BLOa tych juz kilka wypuscił - Pzrecież celowo umiescili ten gameplay w Pierwszym filmiku trailerowym, żeby pokazać czym ma być CRONOS. No tym czym ich wczesniejsze gry wąsko korytarzowa gra poteżnie ograniczająca swobodę grania , przemieszczania sie , exploracji przez gracza -- TEN( oraz screeny na steamie ) gameplay to dobitnie pokazuje . :) .

I teraz najważniejsze - MOIM zdaniem własnie dlatego TTWO zrezygnował z tego projektu( bo cornos jest do bólu BLOBEROWY jak jego wczensijsze gry ) . Nie chciał ASYGNOWAC swoją marką CORNOSA , a babieno póki co nie znalażł innych chetnych , wiec jak w przypadku LoF , Observera i Medium , sam bedzie sie bujał z CRONOSEM w selfpublishingu i to bynajmniej ne dlatego ze czuje hajs , tylko że tego co miał stracił , a innych chętnych nie znalazł I SIĘ TEMU NIE DZIWIĘ .

>na 30 sekundach gameplayu widać że postać chodzi korytarzem więc gra na pewno będzie jednym wielkim korytarzem, dlatego proszę sprzedajcie mi akcje Bloobera po max 20zł jedna, bo nie wierzyłem że Silent Hill będzie takim sukcesem

• Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~Gościu [31.0.72.*]
    Zapomniałeś dodać, że w korytarzu dodatkowo brak artyzmu i efektu WOOW.
    Więc po co tu siedzisz w dzień i po nocach produkując tony tekstu?
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~Prezes [46.112.79.*]
    Nie przeszkadzaj mu
    napisałeś tyle tekstu
    szkoda że tego nie przeczytam
  • Re: Pół miliarda kapitalizacji Autor: ~Fakty [46.204.13.*]
    Gosciu, o 3 w nocy siedzi na spólce ktora go rzekomo nie interesuje i wysr..wa sciany tekstu ktorych nikt nie czyta xD
    Dnia 2024-10-22 o godz. 11:00 ~Kucykpony napisał(a):
    > >na 30 sekundach gameplayu widać że postać chodzi korytarzem więc gra na pewno będzie jednym wielkim korytarzem, dlatego proszę sprzedajcie mi akcje Bloobera po max 20zł jedna, bo nie wierzyłem że Silent Hill będzie takim sukcesem

No niesamowite ze Silent HILL 2 gra ktora sprzedała miliony kopii od 2001 roku gdy weszła na rynek , gdy powstał remake to też ładnie sie sprzedał . Kto w to nie wierzył ?

Nie wierzysz też w to ze W1 remake sie ładnie sprzeda po tym jak CDR zaakceptuje jakosc tego REAMKE zrobionego przez theory fools tworcy THE TRAUMATURGE - ktory ma całkiem wysokie opinie ale kiepska sprzedaż ( podobnie jak Gry od BLO - Medium , LoF, observer )
    Od dziwnego state of play puszczonego przez Konami końcem stycznia niewielu miało wiarę. To było widać na kursie. A teraz ci co nie mieli wiary i twierdzili, że Bloo nie dowiezie i że "drewno" i że "dramat" chcieliby akcje po 20.
    Wiara na gpw ma niewiele do powiedzenia ci co wierzyli czesto potem żałowali swej wiary . Pozat ym dlaczego skupiacie sie na SH2 - BLO juz na tym zarobiło( jak sam prezes powiedział a on lubi podkręcać jak z tym ze Cronosa miał ktos przejąc ale , no tak sie zdarzyło ze nie przejął :) ja osobiscie nie mam watpliwosci dlaczego nie przejął ) teraz na SH2 zarabia Konami po tym jak wyłozyło kase BLO na zrobienie tego REMAKE - to proste jak buudowa cepa.

raczej zastanów sie co bedzie dalej , czy wyniki w 2025 beda takie jak w 2022 , 2023 , czy jednak beda lepsze a jesli lepsze to dlaczego ? z Powodu CRONOSA prosze bardzo ale ja byłbym ostrozny . A wartosc BLO to nie w kij dmuchał jak na obecny rynek i 500 M kapitalizacji na gamedevie to nie jest małą kapitalizacja .
    Ci co nie wierzyli też często potem żałowali. Skoro nam wiary nie brakuje to może daruj sobie tę swoją codzienną krucjatę i powtarzanie w koło tego samego. Idź tam gdzie masz wiarę i nie siej tu defetyzmu opartego o własne tezy.
  • Faza wyparcia - 11bit v2 Autor: ~ŚwieżyNarybek [95.160.51.*]
    Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Bloober podzieli losy 11 bit. Pytanie tylko kto nauczy się na cudzych błędach, a kto dostanie bolesną lekcje licząc na cud.
  • Re: Faza wyparcia - 11bit v2 Autor: ~jutro [31.178.197.*]
    na tej samej zasadzie można powiedzieć, że podzieli los CDP, też po premierze W3 przez x-miesięcy inwestorzy oddawali akcje po 25pln
[x]
BLOOBER 0,20% 24,95 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.