Przez to całe zamieszanie dziś nawet nie miałem czasu wejść na forum SDS, a dodatkowo musiałem jeszcze "wyjaśniać" Antynaganiacza. Chyba jego mocodawca dał mu nowe wytyczne, bo już nie pisze tylu bzdur co wcześniej , za które może być ścigany.
Moja mama ma kilka aptek. Testy apteczne to przyszłość. Teraz sprzedała masę testów Covid etc. Pudełka dla aptek to przyszłość. Recepta farmaceutyczna możliwa ale kosztuje i nie każdy chce płacić, wolą iść do lekarza bo za darmo, więc pudełko u lekarza też może być jeśli będzie refundowane..Ja nie skreślam Genomtec, a moi rodzice mają go sporo. Ale ja mam obsesję na pkcie SDS jak pisał Cygan
Alicja, co ty mówisz? Co roku sprzedaż testów osiąga rekordowe wyniki. Zapytaj swoją matkę, jakie kokosy zarabia apteka na tych holenderskich pseudo testach.
Jeśli POC nie zostanie zakończony do połowy stycznia, według mnie szanse na sukces w pierwszym półroczu 2025 wynoszą poniżej 50%. W przypadku zakończenia POC, szanse na sukces w okresie od października do stycznia wynoszą 65-85%. To są moje własne kalkulacje, więc nie opieraj się na nich przy podejmowaniu decyzji. Bazuję na typowych harmonogramach. Jeśli Fisher, Pfizer lub Abbott będą zainteresowani, myślę, że powinni podjąć decyzję do końca stycznia. Zgaduję, że któryś z nich, biorąc pod uwagę wymagania wobec Genomtec oraz rozwijaną przez nich technologię. Dodatkową zmienną są badania, które zlecili i to wywraca wszystkie kalkulacje do góry nogami, więc to wróżenie z fusów.
Ani Fisher ani Roche ani Abbot nie są zainteresowane polskimi start up. Z Abbotem mój Tatko współpracuje od wielu lat i Roche też. Oni mają swoje układy i rozwiązania..Trzeba szukać kogoś innego ale może znajdą. Tutaj SDS jest dużo ciekawszy
Alicja, nie mam pojęcia, kto dokładnie, jedynie spekuluję na podstawie rozwijanych przez nich technologii. To tylko domysły oparte na ESPI dotyczących tych firm. Jeśli masz rację, byłby to poważny błąd z ich strony, bo istnieje możliwość wyeliminowania termokulerów w ich urządzeniach, co mogłoby znacząco wpłynąć na marże i konkurencyjność. Gdyby nie ten jeden patent, który posiadają, w ogóle nie zwróciłbym uwagi na Genomtec. Grzanie fotonami to jedyna rzecz, która mnie zainteresowała i przyciągnęła do nich.
Dla mnie powinni ta sondę rozwijać pod kątem badania cukrzycy, w sensie cukrzyków bo obecnie jest to dramat. Wiem, że też rozkminiali takie zasostowanie. Ktoś to łyknie, nie aierze że nie, ja stawiam na astra zeneca
Alicjo, poczytaj sobie o metadanych oraz o tym, jak korporacje legalnie inwigilują swoich pracowników i o teorii „sześciu stopni oddalenia”. Jeżeli często piszesz z tatą, a on rozmawia z kimś z Abbott o informacjach poufnych, to dzieli cię maksymalnie sześć osób (nie licząc taty) od przełożonego tych ludzi oraz problemów. Koncepcja ta sugeruje, że każda osoba na Ziemi może być połączona z każdą inną osobą poprzez nie więcej niż sześć pośrednich znajomości, później dodaj do tego metadane żeby zweryfikować podejrzenia.
No pewnie mój Tatko nie zna się. One tylko pływa jachtem Abbot. Taki żeglarz, inwestor. Z tego co wiem to Cobasa z Roche wyrwał ze Szwajcarii a jego konkurentem był Trump. Ale ja to się nie znam
Alicja, nie mówiłem ci nigdy, że masz złe typy, tylko że timing jest słaby i ryzykowna gra VaBank — może za wcześnie, a może za późno. Wtedy zysk to loteria.
Zwróć uwagę, że przy giełdzie system bankowy w USA nie został naprawiony po kryzysie w 2008 roku (to taki 'papierzak' – kupa przykryta papierkiem). Nie możemy przewidzieć, kiedy wszystko może 'dupnąć' jak ekosystem Terra (Luna) o 99%.
Po co system ma być naprawiany jak się zarabia na tym ? Syntetyczne cda są nadal i będą. Tatko ma apartament w Meksyku i na Florydzie i mówi że już Amerykanie mają problem ze spłatą kredytów i że niebawem to runie. Po wyborach
Nie wiem ile płaci ale kupił go bardzo tanio w 2008r w czasie kryzysu i jeszcze dolar był jakoś nisko chyba 2zl. Śmiał się że dom w cenie mieszkania w Warszawie
No i piękne info (temat wątku) , dzięki temu może być większe wzięcie w szpitalach onkologicznych :). Co więcej , jak wspomnieli w webinarze , kluczowym może okazać się możliwość połączenia wykonania badań mikrosondą z tradycyjną biopsją przy nowotworach piersi , czyli siłą rzeczy powinno być duże zapotrzebowanie nawet jeśli miałoby to być tylko badanie uzupełniające (bo wtedy protokularne / proceduralne). W przyszłości biznes z takiej komercjalizacji może iść jak 'przecinek' , taki mini Synektik ;). Co do Genomtecu to się nie wypowiem, nigdy tego nie tykałem i nie tykam , tak jak Medinice i inne 'Brainscan(m)y';). Natomiast jeśli ktoś śledzi boty to Pure może jeszcze jednorazowo zaskoczyć spekulacyjne w tym roku i tyle... bo giełda generalnie (z pewnymi wyjątkami) leci w dół...