• Ta premiera jest nierealna Autor: ~tarantino [89.64.85.*]
    Ludzie, my chyba sobie wciąż nie zdajemy sobie sprawy z tego co tu się właśnie odwaliło. Na ten moment po jednej dobie wczesnego dostępu mamy 4.217 opinii z czego 96% pozytywnych. Powtarzam ponad 4 tyś opinii po 24h, gdzie prawdziwa premiera się nawet nie zaczęła. 96% pozytywów. To jest szok! To jedna z najlepiej ocenianych gier w historii. To być może najlepsza gra horrorowa w historii branży. To jest nierealne. Jeśli chodzi o liczbę opinii zrobiliśmy już 30% tego co ma Frostpunk 2. Przy czym oni w 3 tygodnie a my w 24h i to wczesnego dostępu. Nawet ja - będąc optymistą - czegoś takiego się nie spodziewałem. Ta spółka zasługuje na 1.5 mld kapitalizacji. Nie wiem jak bedzie zachowywał się kurs, bo tutaj ostatnio im lepiej tym na kursie gorzej. Konami jest na swoich ATH. No coż, zobaczymy, ale lepszej premiery nie mogliśmy sobie wymarzyć.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Moja [46.204.4.*]
    Tylko pytanie o zapłate od Konami wydaje mi się że tutaj Bloo er dostaje tylko stałą zapłatę za wykonanie gry beż udziałów procentowych
  • Re: Ta premiera jest nierealnaxxx Autor: ~Xxx [31.61.188.*]
    Zyskaliśmy coś więcej niż tylko kasa zyskaliśmy renomę reputację masę pozytywnych opinii pokazane zostało że firma potrafi robić dobre tytuły to może być więcej niż kasa na konto
  • Re: Ta premiera jest nierealnaxxx Autor: ~Gracz [31.61.178.*]
    Reputację szybko mozna stracić kolejną grą.( patrz 11 bit ) .

Na giełdzie liczą się zyski. A Blo ma p/e 30 i ta gra mocno tego nie zmieni
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~tarantino [89.64.85.*]
    Zrozumcie wreszcie - tu nie chodziło o niewiadomo jakie przychody. Nie wiem ile będzie miał z tego Bloober. Ale przecież wszyscy wiedzieliśmy o tym, że jest to work for hire. Do wygrania było coś znacznie więcej niż pieniądze. Bloober zmierzył się ze zrobieniem remake'a jednej z najbardziej kultowych gier w historii. Już samo to, że dostali taką możliwość było OGROMNYM sukcesem. A to w jaki sposób ostatecznie zrobili tę grę jest ważniejsze niż $$. Oceny przytłaczająco pozytywne. Spółka weszła do INNEJ ligi, co otwiera przed nią niewiarygodną przyszłość. I to jest ważniejsze niż to czy ze sprzedaży będą mieli 10 czy 20 %. Chodziło o coś innego.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Gracz [31.61.178.*]
    Jakiego wczesnego dostępu? Teraz moga grać ci co kupowali preordery.

Pozycję na steamie które są nie pokazują nierealnej premiery , nie realnej premiery Peak 15 k preorderow też nie jest jakiś niesamowity . Zobaczymy jak będzie za kilka dni ale to jest debiut na miarę GoW FF 16 czy FP2 na chwilę obecną a nie np Manor Lords z 170 k peak na steamie.

Niektórzy mocno odpływają tym bardziej że blo bedziecmial znikomy udział w zyskach za SH2.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Tiktak [146.75.162.*]
    Gościu ta gra 90% przychodow ma na PS Konami ma zapłacone za grę za EX na Ps5 a Ty steam. Steam. Steam. Jakaś choroba? Bloober ma recup i to jest pewne jaki to można gdybać.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Kamil [77.254.73.*]
    Grać mogą tylko ci co kupili deluxe. Myślisz że wszyscy kupili deluxe?
    Jeśli chodzi o preordery to większość kupiła Delux jak w przypadku FP2.

Poza tym wystarczy zobaczyć pozycję na steamie do tej pory oraz peak graczy żeby wiedzieć że jak na taki Brand to wcale nie jest taki niesamowity ten debiut o którym autor tego wątku pisze.

Silent Hill to znana marka więc czego się spodziewaliście 10 miejsca na staeamie jak the invincible ? Czy max 5 miejsca jak IFZ ? 3 miejsce miał nawet House Flipper 2 . 2 miejsce miał FP2 God of War Finał Fantasy 16 to nie jest wcale takie niesamowite.

Tym bardziej że to nie jest IP Blo tylko znanego Konam i to on będzie kasował zyski z tej gry.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~tarantino [89.64.85.*]
    Uspokoję cie - premiera na miarę Wukonga i Cyberpunka też raczej nierealna. W twoim uproszczonym rozumieniu rzeczywistości możesz uznać zatem, że mamy do czynienia z porażką. Gra nie dowiozła. Gdyby miała 200 tyś peaka, no coż wtedy może byłbyś skłonny uznać, że spółka zasługuje na nieco większy kap niż 100mln eur. Może 120mln eur? Polecam lód na głowę. To że manor lord miał 180 tys peaka nie oznacza, że każda gra, która będzie miał mniej jest porażką. A tak wynika z twojej wypowiedzi.
    Wczesny dostęp miałem na mysli adveance access. Wszyscy wiedza o co chodzi, tylko ty na siłę się czepiasz.
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Gracz [217.153.200.*]
    pociąg mu odjechał i skamle
    Jaki pociąg odjechał? Czy ty w ogóle wykres kursowy widziałeś? BLO nie jest na szczytach wielo miesięcznych tylko na dołkach więc o jakim odjeżdzie ty piszesz?

O tym że ktoś nie brał kwita po przekamaniu wsparc i nie brał po 21 gdy w piątek był po 23/22 pln .

O czym ty bajdurzysz
  • Re: Ta premiera jest nierealna Autor: ~Mocny [31.179.102.*]
    Dzidziuś, jak wyjeżdżasz z liczeniem szczytów na Steam to jeszcze skoryguj to o cenę gry. Szczyt 170 tys. Manor Lords to jest 63 tys. szczytu dla Silent Hill w wersji deluxe bo Manor Lords można było kupić za 29,99$ czyli 37% taniej aniżeli 79,99$ za SH2. Po drugie, jeżeli to ma być premiera na miarę FF XVI to mam rozumieć, że tam będzie 3 mln kopii w tydzień ?
    Dziadziuś 3 miejsce to 3 miejsce lepsze zajmował GoW czy FF16 czy FP2. Zobaczymy czy będzie jeszcze lepiej.

Zobacz dochody na Gamalytic tych gier a Manor Lords który 1 M kopii sprzedał w 24 h
[x]
BLOOBER 4,88% 25,80 2025-09-19 17:01:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.