...choć też dałem się ponieść euforii i póki co wiszę na haku na -35% (kupowałem po 2.3 PLN) ... :(
Ale sytuacja przypomina mi trochę tą przy Cyberpunku więc patrząc jak studio poradziło sobie z naprawą błędów wydaje mi się że zależy im żeby rozwijać markę co zresztą jak czytam potwierdza też ich strategia. Start przez błędy techniczne był fatalny ale ostatecznie gra została poprawiona i to jest naprawdę kawałek dobrej darksoulsowej rozgrywki w dodatku świetnie opakowany graficznie i z nowymi ciekawymi koncepcjami (które przez nie wiedzieć czemu były obok gry również krytykowane przez twardogłowych trolli youtuberowych co pokazuje skalę hejtu jaka się moim zdanię niepotrzebnie wylała na tą grę) . Jako fan darksoulsów sam kupiłem na xbox żeby sprawdzić czy to była dobra inwestycja i przyznaję że nic mnie tak dawno nie wciągnęło i każdy inny fan darksouls pokocha tą grę jak tylko po nią sięgnie prędzej czy później. Jest też dużo bardziej przystępny multiplayer z graczami z innych platform.
Generalnie myślę że jest potencjał pod szybką kolejną wersję. Wykorzystają pewnie też engine gry pod nowe IP - i to jest włąśnie coś co w IT nazywa się code reuse - na tym zarabiają firmy produktowe, robisz coś raz a potem z tego korzystasz przy nowych produktach przy dużo niższych kosztach.
Odnośnie reakcji firmy - bolesna premiera więc podejrzewam że prezes miał gorąco ale wygląda na to że daje radę. Umowa z Epic Games, jakieś warranty które zakładam że też wstrzykną nieco gotówki do firmy, jasna strategia.... Nie spanikował, nie olał graczy, znalazł budżet, wyznaczył strategię i idzie naprzód i to należy uszanować.
Jako fan gry uważam że ostatecznie udało im się zrobić grę AAA a w Polsce to jeszcze rzadkość . Produkt jest dobry i obecnie niedowartościowany więc osobiście dam kredyt zaufania, zaryzykuję i powiszę na tym haku dopóki nie zobaczę im idzie realizacja strategii...
Mam tylko nadzieję że kolejne wersje już nie wyjdą z takimi babolami na starcie bo tego bym nie wybaczył...
Spokojnie jak zacznom napływać nowe info na temat nowych projektów to się zacznie pompa. Poczytajcie sobie na temat akcjonariatu ten model jest idealny prezes jest akcjonariuszem i tak samo mu zależy jest praktycznie od początku to podnosi wartość .
Dnia 2024-10-07 o godz. 14:41 ~MG napisał(a): > Spokojnie jak zacznom napływać nowe info na temat nowych projektów to się zacznie pompa. Poczytajcie sobie na temat akcjonariatu ten model jest idealny prezes jest akcjonariuszem i tak samo mu zależy jest praktycznie od początku to podnosi wartość . Odpowiedz sobie na pytanie jaka korzysc odniosl prezes jak akcje napompowali do 7 zl ? Czy sprzedal chociaz jedna akcje ? Wycena akcji Tyminskiego ma walor wylacznie wirtualny.
Dokładnie Tymiński był zaskoczony gwałtownym spadkiem. Ale moje obserwacje wskazują że jakiś grubasek wyszedł w odpowiednim czasie z Cigames i One More Level. Spójrzcie na wykresy. Prawie się nakładają. Więc ktoś przy dużej kasie zrealizował zyski na obu spółkach. Powiedzenia i trzymam kciuki za nasze polskie spółki. Pozdro
You can buy now and wait until 2026 with very good profit, without looking at it during 15 months because there will be speculation with the games that will start being sold.