• Nowe złoża ropy Autor: ~Ja [37.248.217.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1634958
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~upup [91.192.0.*]
    upupupup
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Jan34 [5.173.128.*]
    I co z tego dla akcji to jest powod do spadkow taka to spolka im wieksze zyski to wieksze spadki.
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Orlenik [188.146.122.*]
    No to mamy polski Kuwejt pod przywództwem szejka Fąfary. Oby się to rozwinęło a nie jak Karlino
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~szejkfafara [37.248.172.*]
    Na tę cześć, zapytałem GPT o wiersz, oto on:

Szejk Fąfara, w pustyni, pośród złotych piasków,
    Miał pałac z marzeń, pełen skarbów i blasków.

• Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Diesel [79.185.100.*]
    Piękne, to chyba werset z 1000 i jednej nocy. A Daniel O. niestety nie załapie się na szejka
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Sceptyk [37.225.84.*]
    Nowe złoże, po jednym otworze z którego idzie prawie sam gas i to z siarkowodorem i 45% azotu, ropy 2 M3 na godzinę to Kuwejtu z tego nie będzie
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Przemysław [188.33.233.*]
    W jeden tankowiec wchodzi od 200 000 do 400 000 ton a odkryte złoże ma 100 000 ton.... No comment
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Jan [91.94.27.*]
    Żeby tylko nie zakazali wydobywać...
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Makler [46.112.76.*]
    Nie zakażą, to jest po prostu nieopłacalne
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~JAnick [212.160.75.*]
    Dlaczego nie powiedza ile syfu pozostawia takie wydobycie .W USA pozostaly z tego nieuzytki wielkosci jednego stanu.Szejki od
    budowy pustyn w akcji..
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Górnik [37.225.84.*]
    To może ty znafco powiesz ile syfu pozostawia wydobycie ropy naftowej i gazu ze złoża nie wymagającego szczelinowanie położonego na głeb 2750 m. Że takie jełopy istnieją to wiem ale że się odzywaja to już przesada
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~jim_morris [109.173.215.*]
    To pewnie dlatego tak rośnie.
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Emir [217.8.191.*]
    Pomału się rozkręca niech tylko się rozniesie wieść że to zagłębie roponośne na miarę czasów Łukasiewicza. Ja pomału zaciągam akcje jak tabakę
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~xxx [46.151.21.*]
    tanio już jest. Nie wiem korci mnie by kupić poważniejszy pakiet, z drugiej strony rok temu dojechali z kursem do 54.xx zł bodajżę w październiku.
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Fuel [87.101.34.*]
    Psychologiczne 60 już pękło. Następny cel to 55. Info o złożach ropy już w cenie
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Wnikliwy [91.94.21.*]
    Niekoniecznie info w cenie akcji, to duża spółka i nawet ci co wcześniej wiedzieli nie mają tyle kasy aby skupić akcje. Wielu luczy na to, że kupią tanio po odcięciu ale jak jest takich sporo to nie wszyscy zdążą kupić tylko ci co dadzą zlecenie kupna PKC...
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Adam [202.49.29.*]
    Przeciez tej ropy jest tam tyle co kot naplakal. Informacja chyba pod marketing. Jak dalej beda wyciagac za uszy spolki typu azoty, a nie zarabiac to wielkie g. z tego bedzie.
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Jan [91.94.20.*]
    Niekoniecznie małe złoża są. To sygnał, że złoża są trzeba tylko pomnożyć odwierty. Ten ostatni odwiert zaczęli w czerwcu na ponad 2500 metrów. Uważam, że tempo imponujące. To tak jak z kranem w łazience, choćbyście się zesra.i szybciej woda do wanny jednym kranem nie naleci. Poza tym kilka słów o nowobogackich w Polsce. Muszą tacy być aby Polska rosła w siłę. Problem w tym, żeby oni pomnażali swój kapitał w Polsce a nie wywozili zyski za granicę. Mi jest wszystko jedno czarny czy biały, Żyd czy komunista chiński, niech inwestuje w Polsce bo to piękny kraj z bogatą historią. Wielu na Orlenie zarobiło i coś Wam powiem, ja też wracam na spółki, które dały mi zarobić. Petrolinwest obiecał ropę i gaz do których się nigdy nie dokopał i też na nim straciłem. Tu są efekty w postaci ropy i gazu a nie obietnic. Jak spojrzycie na pola naftowe to są one usiane odwiertami i o to chodzi. Orlen na takie projekty ma pieniądze i je realizuje nie tylko w Polsce. Ropa i gaz to surowce strategiczne więc o zyski Orlenu bym się nie martwił, najwyżej kierowcy zapłacą za droższe paliwa i inne pochodne produkty przemiany ropy naftowej.
    Te złoża ciągnął się na połowę województwa lubuskiego aż za Dębno. Kwestia czasu i wydobycie wzrośnie. Do tego wydobycie na koncesjach z morza Północnego.
    Up, up. Trole spadkowe zaśmiecają forum. Nie dajcie się wyleszczyć z akcji... CWP
    Szkoda, że trole spadkowe zasypują wątek. Moderator powinien blokować wątki polityczne bo do wyborów daleko i się wypalą emocje. Hi, hi...
    Byłe PGNiG teraz Orlen po przejęciu posiada koncesję na wydobycie złóż i o te koncesje idzie gra bo to co pod ziemią jest państwowe...
    Jest szansa na zmiany w podatku Belki. Projekt posłów Kowalskiego i Sasina przegłosowany i przyjęty do dalszych prac w sejmie.
  • Re: Nowe złoża ropy Autor: ~Jan [91.94.29.*]
    Przez powódź nakręci się gospodarka bo ludzie mają pieniądze na kontach a ci co nie mają dostaną pomoc od państwa a to oznacza ożywienie w gospodarce... Sprzedaż towarów i usług wzrośnie. Liczymy na pomoc UE solidarnie...
[x]
PKNORLEN 0,37% 141,76 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.