• po co ? Autor: ~rogi [94.141.133.*]
    ...po co, człeku zamyknąłeś wczoraj po 0, 06 , 300 akcji z ukrytego na zleceniu stało 100 na kilkanaście sekund przed zamknięciem , no i po co to otwarcie dzisiaj , z ręki do ręki 16666 akcji , taka ilość na sprzedaży, a tuż przed otwarciem postawiona trochę mniejsza ilość po stronie kupna po 007 tak by nie zmienić kursu otwarcia , a zebrać prawie wszystko co na sprzedaży,... może i efekt jest , bo parę osób dorzuciło po 007 , ja radzę ci , zbierz to co stoi do 12 groszy bo papier jest tak wysprzedany, że te zagrywki tylko cię umęczą , a niewiele przyniosą ...no i mam nadzeiję, że nie przerzucałeś ze swojego konta na swoje bo to może bardzo zainteresować KNF , a oni potrzebują sukcesów w wykrywaniu przekrętów no i za to są spore kary, ...a wszystkim zesranym radzę nie sprzedawać tylko trzymać spółka nie ma długów kredytów ani nic z tych rzeczy i prędzej czy później coś się na niej wydarzy ....pozdrawiam
  • Re: po co ? Autor: ~koral [217.96.63.*]
    przyglądam się spółce od jakiegoś czasu.
    piszesz że spółka nie ma żadnych długów ani kredytów posiada natomiast gotówkę na koncie.
    ale zawiesiła też wszystkie swoje inwestycje na niewiadomo jak długo więc czym się w chwili obecnej zajmuje?
    nie budują ani apartamentów ani domów a poszukiwanie nowych terenów pod inwestycje jest dobre pod warunkiem rozpoczecia przynajmniej jednej z zaplanowanych. a bierząca działalność również kosztuje.
    spólka działa w bardzo trudnym sektorze nawet w dobrych czasach a co dopiero mówić w dobie kryzysu.

jeżeli ktoś nawet zbiera tutaj akcje to ma czas i działa na wymeczenie i już nawet nie chce brać po 7gr. za 2-3 lata moze da się tutaj całkiem dobrze zarobić ale póki co jest tutaj straszna kiszonka.
  • Re: po co ? Autor: ~rogi [94.141.133.*]
    ...2-3 lata ??????? dlaczego...??????? może pół roku , rok, może 2-3 miesiące, może 4-5 lat , tego nie wie nikt, ....no ! moż e...??????, ale najważniejsze, żeby przy tym ff być pierwszym i w miarę spokojnie , bez ryzyka bankructwa czekać na zyski !!!!!!!!!!!
    miałem na myśli sytuację na rynku nieruchomości, a spółka zajmuje się przecież luksusowym segmentem rynku

wcześniejsze wzrosty mogą być spowodowane tylko gdyby spekuła weszła a 19mln akcji na ff temu nie sprzyja. dopóki spółka nie wznowi projektów wzrostów nie ma się co spodziewać

moim zdaniem spółka powinna rozszerzyć działalność na zwykłe mieszkania. gotówki trochę mają na zakup odpowiedniej działki. zawsze takie mieszkania sprzedałyby się szybciej a teraz jest odpowiedni moment na taką inwestycję.
  • Re: po co ? Autor: ~maverick [*]
    moim zdaniem akurat projekty luksusowe mają większe powodzenie na rynku niż skierowane do zwykłych obywateli, tych szaraczków i tak nie stać na mieszkanie a potencjalnych nowych inwestycji jest cała masa, więc wstrzelenie się z kolejną za ok. 2 lata (należy wziąć pod uwagę cykl inwestycyjny) nie ma sensu
    zresztą realizacja takich inwestycji tylko popsułaby renomę developera

bogaty nie traci na kryzysie tak jak biedny, czy "zwykły obywatel" więc będzie go stać na kupno luksusowego apartamentu po okazyjnej cenie
    ....ale nic wam to nie mówi, jedna inwestycja ukończona , pozostałe wstrzymane, taki developer niedeveloper, poza tym bez długów, kredytów, a działki posidają, czyli są aktywa, zabezpieczenie, jak dla mnie idealny do przejęcia !!!!!!!!?????
    mozna na to spojrzeć też tak: jedna mała inwestycja ukończona a pozostałe wstrzymane, fakt brak długów i kredytów inaczej to byłby trup, ale z drugiej strony środków pieniężnych na koncie nie przybywa a wręcz odwrotnie kurczą się.
    to że spółka wstrzymała inwestycje dowodzi tylko że nie ma na chwilę obecną zainteresowania tego typu apartamentami. oczywiście można sobie dorabiać teorię o przejęciu ale póki co na to się nie zanosi więc po co gdybać.
    ....bo po fakcie ( jeśli taki będzie miał miejsce ) będzie za późno !!!!!!!!
  • Re: po co ? Autor: ~maverick [*]
    osobiście nie wierzę w przejęcie, spółka ma określony profil działalności, i raczej będzie kontynuować inwestycje, fakt że teraz ich nie prowadzi pozwoli im w dogodnym czasie na zrealizowanie ich po nższych kosztach i zaoferowanie atrakcyjnych cen apartamentów.

a że rynek jest niszowy - cóż dla mnie jest to atut, ale o tym pisałem wcześniej.
    mam spory pakiet więc jestem zainteresowany wzrostami ale wiem że nie nastąpią one zbyt szybko
    wiem też że taka promocja jak akcje po 3 grosze się nie powtórzy...
    a kiedy mają rozpoczynac inwestycje jak nie teraz? proces inwestycyjny nie trwa przecież 2-3 miesiące tylko znacznie dłużej.

a prawda jest taka póki nie wznowią inwestycji nie ma co tutaj liczyć na duże wzrosty a jeszcze lepiej jakby mieli co sprzedawać (mam na myśli apartamenty).

co do jednego to moge się zgodzić że do 3gr to nie zjedzie ale 5-6gr to jeszcze bedzie. te 350tys na s jest tego najlepszym przykładem.

ja trzymam swój niewielki kontrolny pakiecik i czekam cierpliwie ale wiem że to może potrwać jeszcze bardzo długo ale zysk powinien mi to zrekompensować. za kilka miesięc jeszcze dobiorę.
[x]
STARKDEV 0,00% 0,01 2013-12-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.