Spowolnienie gospodarcze, mimo że na razie nie dotyka bezpośrednio Unimy 2000, skłoniło jednak zarząd do modyfikacji strategii, której ważnym elementem były przejęcia. – Zawiesiliśmy plany w tym obszarze i co najmniej do końca roku nie będziemy do nich wracać – zapowiedział Kniszner. Podobnie spółka wycofała się z planów połączenia z porównywalną wielkością firmą o zbliżonym profilu działalności. – Nic nie dzieje się w tym temacie – stwierdził prezes. Zapowiedział, że będzie przeciwny wypłaceniu dywidendy z zysku za zeszły rok, choć wcześniej dopuszczał taki scenariusz.
(...)"
To mówi Prezes, który razem z żoną (Wiceprezesem) ma 63% głosów na Walnym Zgromadzeniu. Czy, ktoś jeszcze poważnie traktuje tę spółkę?
a co wolisz wilczege z biotonu i jego gwiezdne plany , które doprowadziły firme na skraj bankructwa . jezeli sprzedałes ten papier to załuj bo z ostatnich komunikatów widac ze forma ma ogromny potencjał .
Obecny kurs to lipa dla frajerów żeby znowu ich wciągnąć w drogie akcje!!! "nowy inwestor" odpad po BPH.TFI. kombinuje jak tu szybko zarobić a fund sprzedaje ile wlezie bo zobaczył co to za dziadostwo.A o knichach nawet nie chce mi się pisac.
Cena może być od 2-5.pln. np? tego nikt nie wie.To tak jak z "Bankierem" cena wezwania 8,70.pln. a większość kupowała po 10-12.pln.Pozdrawiam i czekam tylko na okazje żeby wyjść !
heheheh, dobry ten Kniszner, to mi się podoba, najpierw mówi ze nie ma szans na dywidende, wszyscy rzucają sie do sprzedaży, w tym strategiczny inwestor BPH, potem nagle ktoś kupuje 60 tys. akcji po czym ni z gruchy ni z pietruchy, ten sam Kniszner po ciuchutku wprowadza na walne wypłatę dywidendy
ciekaw jestem jaki będzie kurs 11 sierpnia ;)
ja wyszedłem z tego po zapewnieniach Knisznera ze nie będzie dywidendy, dobrze ze zarobiłem na płynnych bo bym się niezle wkuzył ;)
Zauważ tylko jakie Bankier ma wskaźniki cena/zysk i cena/wartość księgowa. To droga firma.
Unima ze swoimi wskaźnikami to przy Bankierze firma tania jak barszcz, zresztą jedna z najtańszych na giełdzie w swoim sektorze.
...jack raczej pomyliłeś pojęcia, my tutaj mówimy o skupie akcji własnych Unimy, a nie o sprzedaży spółki jak to jest w przypadku Bankier.pl. Skup przeprowadza sie np. gdy wycena spółki jest znacznie poniżej wyceny godziwej. A w przypadku Bankier.pl to MCI potrzebuje kasy na nowe inwestycje (lub załatanie dziury) a Bankier.pl jest już dojrzała inwestycja jak na fundusz Venture Capital. Patrz raczej na kurs akcji Novity... :)