Wychodzi na to że dzisiaj też ma dno zaklepane. Ja się poddałem i wczoraj wszystkie akcje wywaliłem, nie mam już siły do tego banku.
Stopy procentowe jeszcze długo będą wysoko a ten bank już na dobre obrał południe. Nawet gdyby odbił to szkoda ryzykować dla marnych 10%
Dnia 2024-08-30 o godz. 09:16 ~Hihi napisał(a): > Wychodzi na to że dzisiaj też ma dno zaklepane. Ja się poddałem i wczoraj wszystkie akcje wywaliłem, nie mam już siły do tego banku. > > Stopy procentowe jeszcze długo będą wysoko a ten bank już na dobre obrał południe. Nawet gdyby odbił to szkoda ryzykować dla marnych 10% ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cieszę się niezwykle, bo już Twoich wywodów mam serdecznie dość. Uważam, że po takich wynikach spółka zachowała się bardzo dobrze. Liczyłem , że dzisiaj będę mógł sporo dokupić, ale się nie udało. Ps. puki stopy będą wysokie, banki będą miały eldorado. ZAPAMIETAJ....
Nie przekonałeś mnie.
Ten bank 90% sesji zalicza samo dno jeżeli chodzi o banki !
Nie wierzę żeby banki szły na nowe szczyty, tu wszystko będzie zależało w jakim tempie FED będzie można bnizal stopy procentowe. Co więcej Goldman Sachs napisał, że w tym roku NBP obniży stopy procentowe, więc nie widzę przesłanek do nowych szczytów na bankach.
Jedynie co mnie zastanawia, na PZU mamy krzyż śmierci a on jest w wigbanki i ma dużą wagę to jak mocno ten temat index będzie pchał w dół czy inne banki na tym nie skorzystają.
Ale jeżeli po pierwszym półroczu mamy 880 mln zysku o 40% mniej jak w zeszłym roku to trudno mi uwierzyć że najsłabszy bank na GPW będzie szedł do góry.
Kółeczka to można robić ale na cyfrowym Polsacie, który jest mocno wzrostowy a nie na tym mule, który na dzień dzisiejszy ma kierunek południe, więc po co z koniem się kopać. Nawet mnie nie przekonuje członek zarządu który kupił akcje po 96 zł za milion, bo dostał takich milionów ostatnio ale za darmo, więc bardziej mu zależy żeby to mocniej nie spadło niż miałby zarobić. Na cyfrowym Polsacie można kupić i sprzedać akcje a tutaj przy tym obrocie męczarnia i spekula jakiej mało na GPW, pierwszy raz spotkałem się z tak mocno pilnowanym i sterowanym kursem, zawsze niżej jak wigbanki. Spółka która każdego zmęczy, pierwsza do spadków ostatnia do wzrostów. Zawsze sobie powtarzałem, gdy zacznie się cykl obniżek stóp procentowych to wiać z banków i zapomnieć o nich a na tym w szczególności, bo przy obrotach 2 mln dziennie nie każdemu może udać się sprzedać te akcje, stąd największa korekta akurat na tym banku. Dla mnie ten bank jest idealny ale obsiadły go cwaniacy i OFE stąd zrobili z niego spekułę. Najtańszy bank na GPW z największymi dywidendami.
I nie widzę potencjału w sprzedaży części detalicznej, przy hossie taka informacja powinna działać pro wzrostowo jak i skup własny a jednak rynek na odwrót to wycenia a dlaczego, bo pewnie tanio zostanie sprzedany.
Już ci pisałem że miałem je tanio kupione i wzięte 3 dywidendy 5, 9 i 11% i przeskakiwalen z ING który piereszy zareagował na wzrost stóp procentowych, gdzie dobrze zarobiłem na tego muła który z bośbankiem jako ostatni ruszył. Gdybym do dzisiaj siedział na ing czy kupił Aliora miałbym kilka ferrari w garażu a tak mnie przyszło patrzeć jak 90% sesji muł grzeje dno, zawsze najniżej z wszystkich banków, czasami z boś Bankiem sie zamieni. Czy to normalne ? Jak to cała prawda pisze, wszyscy kupują, prezesi kupują, Goldman kupuje, sprzątaczką kupuje, skup własny trwa i co mamy ? 96 zł ! Przy 2,5 mld zysku dotarł do marnych 119 zł jako jedyny bank nie przebił szczytu z ostatniej hossy 15 lat temu gdzie dotarł do 140 zł. I ty mi piszesz żebym bił brawo ? Kupiłeś po 40 zł gdzie 80% spółek na GPW dało więcej zarobić przy tej hossie że wygrałeś życie ? Tak samo ci siadło na muzg jak mi gdy wszystkie banki na plusie a ten jedyny minus !!! I tak na większy sci sesji. Ostatnio na stockwatch pisali dlaczego wszyscy go szerokim łukiem omijają a na stoq że tu siedzi specyficzny akcjonariat i mamy to co mamy czyli betonowanie wzrostów. Bo prof wiatr i kilku podobnych jemu który gra dużym kapitałem robi kułeczko przy niskim obrocie i mamy to co mamy
Cała prawda pisała dzień w dzień że będzie tu kosmos i uwierzyłem w 19 zł dywidendy. Teraz patrzę się realnie i nie widzę przesłanek aby dalej tu siedzieć, nadzieja umarła a cała prawda w moich oczacha mocno straciła, to nic innego jak pracownik banku.
Jestem leszcz jakich mało że wszedlem w tego muła podczas tak wielkiej hossy na GPW.
Znajomy aż niedowierzał gdy mu powiedziałem że siedzę w handlowym. On się ładował w różne bankruty bez dywidend typu CCC i wygrał życie a ja przegrałem zdrowie że to coś dobije do 140 zł
to nie bank to jakaś instytucja finansowa bez perspektyw rozwoju zarząd to epoka kamienia zysk ledwo 300 baniek malutki ALIOR prawie dwa razy lepiej .wszyscy zarabiają na detalu tu NIE .!!!!!! ale jak ma się tak marny zarząd nie ma się co dziwić .za III kwartał wyjdą na ZERO lub STRATA .dostali darmowe akcje mogą nic nie robić kasa będzie dla nich
Ten bank 90% sesji zalicza samo dno jeżeli chodzi o banki ! Nie wierzę żeby banki szły na nowe szczyty, tu wszystko będzie zależało w jakim tempie FED będzie można bnizal stopy procentowe. Co więcej Goldman Sachs napisał, że w tym roku NBP obniży stopy procentowe, więc nie widzę przesłanek do nowych szczytów na bankach. Jedynie co mnie zastanawia, na PZU mamy krzyż śmierci a on jest w wigbanki i ma dużą wagę to jak mocno ten temat index będzie pchał w dół czy inne banki na tym nie skorzystają. -------------------------------------------------------------------------------- najbardziej rozbawił mnie ten "KRZYŻ ŚMIERCI" . JESTEŚ "SŁODKI".. xD:
Tymczasem indeks WIG Banki dzisiejszym wzrostem otwiera sobie drogę do potencjalnego zaatakowania po raz czwarty w ostatnich miesiącach, szczytu notowań. Oczywiście zostało do tego szczytu jeszcze około 3%, ale patrząc z perspektywy spadków z początku miesiąca i wygenerowania technicznego sygnału sprzedaży, można stwierdzić, że indeks WIG Banki wrócił do trendu bocznego obowiązującego tutaj od kwietnia br. zaś sygnał sprzedaży z początku miesiąca staje pod dużym znakiem zapytania.
Ciągle o tym pisałem.
Do szczytu bankom zostało 3 % a gdzie jest bank handlowy i ile mu zostało do marnego szczytu 119 zł ?
Inne banki rosną a to coś i boś Bank zalicza dno ! Dzisiaj już wiem że kupię co innego i zarabiam więcej jak na bh który dzisiaj powinien być z tym skupem własnym blisko 140 zł.
I co podejdzie teraz w okolice 105 zł i będzie tam już śmierdział pół roku i może to być już jego szczyt marzeń