Dzisiaj Walne i parę ważnych informacji. Jedno mamy już za sobą , skończyło się "uwalanie" kursu. Te sprzedaże ,poniżej 25zł , wynikają z niewiedzy i niedoinformowania.
Zapraszamy na zakupy ludzi chcących ZAROBIĆ , nie dziękujcie...
nie wyrywajcie sobie tylko akcji, starczy dla każdego :)
dzisiejsze oczekiwanie na info po walnym powoduje, że możemy dzień zamknąć rekordowo niskim obrotem w okolicach 1 K
taki "bezruch" na Polnej jest widoczny od paru dni! Ci którzy kupili wcześniej czekają spokojnie na infa z Walnego, bo wiedzą, że będzie dobrze! Niezdecydowanym proponuję natomiast zainteresować się i przemyśleć inwestycję w Polną!?
Obradują juz ponad 3 godziny. Chyba wkrótce przejdą do części mieszczącej się w tzw. "kosztach reprezentacji i reklamy" - krótko mówiąc sprawa oprze się o bufet. Być może tutaj ktoś coś bąknie na ucho:) Oficjalny komunikat albo dzisiaj wieczorem, albo jutro w trakcie sesji.
nieźle się Polna wybroniła, jak na ten pogrom na rynku - nie śledziłem sytuacji - co się dzisiaj stało, że WIG-otworki tak poleciały? normalnie jakaś panika ...
A czego to Polna ma bronić? Tych 40% procentowych zysków od dołka, co robi z niej jedną z mniej zyskownych inwestycji na giełdzie pomijając spółki zupełnie śmieciowe? Bronić to się mogą spółki które zdrożały 100-200% a takich jest sporo. Wystarczy popatrzeć na wykresy żeby zobaczyć silną korelację pomiędzy dzisiejszymi spadkami a wcześniejszymi wzrostami. Mówiąc krótko dzisiejszy "mały" spadek Polnej nie jest znakiem jej siły tylko typowym zachowaniem spółek które mało zdrożały.
Kiedyś napisałem, że Polna nie zdąży zdrożeć w czasie tej "hossy" i chyba miałem rację.
Pijok gdzie Twoje 284% w czerwcu? Bolo, dawno nie słyszałem słowa błyskawica :).
Jethro jak tam zyski na Hardexie?
Do Xawera: Zyski na Hardexie? Trzeba na to zaczekać. Na razie mam 7,5-procentową stratę (36,20/39,1215).
ISIN Cena nabycia
[PLN] Cena nabycia min
[PLN] Cena nabycia max
[PLN] Wyceniona ilość
PLHRDEX00021 39.1215 34.1089 40.79 1370
xawery i nie usłyszysz, nie dla psa kiełbasa...
z Polnej nie wyszły jeszcze żadne zrealizowane i potwierdzone pozytywne informacje, a mimo to po 4 miesiącach naszej wspólnej inicjatywy zrobiła 40%, czyli dokładnie tyle co rynek ! - nie chcę mi się pisać po raz kolejny, co to faktycznie oznacza...
proszę Cie, przestań manipulować podając przykłady spółek, które zdrożały 100-200% - udowodnij, że uczestniczyłeś w pełni w tych wzrostach !!!
po fakcie to powiem Ci, że 4 miesiące temu mogłem wejść na maxa choćby w KGHM (byłem na nim w styczniu), dzisiaj zrealizować zyski i wtedy dopiero skupować Polną... nie ma takiego, który zawsze by był na najlepszych wzrostach spółek, bo wtedy mógłbyś zarobić i kilka tysięcy % w ciągu roku! jeszcze się taki nie urodził... i nie cwaniakuj tu
Bolo, ze zgryzoty nie myślisz jasno. Mówiłem tylko dlaczego Polna tak mało dzisiaj spadła w stosunku do rynku, co Twoim zdaniem świadczy o jej sile. Ona nie ma z czego za bardzo spadać.
Oczywiście nieliczni uczestniczyli w pełnej skali wzrostów (ja też nie), co dotyczy też Polnej. Z waszej grupy ">25" pewnie mało kto ma zarobek większy niż 20%, a na wspomnianym KGHM pewnie sporo osób zarobiło np. 100%. Osobiście od marca zarobiłem stosunkowo mało, bo 50% (w dużej mierze przez Polną) .
Ciekawe co zmieni WZA, pewnie kolejne -3-5%.
xawery, właśnie siła Polnej, a raczej jej utwardzonego akcjonariatu w tym, że nie było histerycznego wywalania akcji teraz i przy tym braku info i przy tych zagrywkach z kursem (fakt, że ostatnio mniej aktywnych, zwłaszcza fix się uspokoił) polanka powinna być 50-80% gorzej od rynku...
na KGHM-ie raczej nikt nie zarobił 100%, bo przy słabszych dniach było normalne wywalanko papieru przez inwestorów indywidualnych (nie mówię o instytucjonalnych , którzy rozdają karty na blue chipach)...
i przy tym wszystkim nie chce mi się już nudzić pisząc, że Polna jeszcze nie zaczęła wzrostów jej przeznaczonych i będzie moment (chciałbym, żebyś się wtedy też pokazał na forum), że rynek będzie stał, albo nawet się osuwał, a Polna właśnie zacznie porządny marsz do góry;
kojący kawałek; sentymentalny ...
pijok, Jethro, skoro nie spełniliśmy oczekiwań naszego "recenzenta" xawerego, to może pójdziemy w długą, coby zapomnieć o tej naszej "zgryzocie" :)