• 4 dni Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Fragment wypowiedzi pana Zakonka - Prezesa ZA Polna S.A. (źródło: PARKIET 6 czerwca 2009 r - 10 dni temu.)

"W wyniku negocjacji z ING BSK udało nam się częściowo zrolować zobowiązanie. Zamierzamy je ostatecznie spłacić, zaciągając roczny kredyt w innym banku. Spodziewamy się podpisania umowy w ciągu DWÓCH TYGODNI – informuje Zakonek. Szacuje, że firma będzie musiała pożyczyć 2 mln zł."

Opcje zostały zrolowane na 1-roczny kredyt. Zostały 4 dni do formalnego załatwienia tej kwestii, co - jak się domyślam - zostanie potwierdzone w oficjalnym komunikacie spółki. Za 4 dni ten temat przestaje istnieć.

Tutuł mojego następnego wątku: POLNA NIE MA JUŻ OPCJI WALUTOWYCH.
  • Re: 4 dni Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    też czekam na tą informację, bo to będzie jeden z wielu pozytywów, który zostanie "przyklepany" i potwierdzony, a który będzie miał znaczący wpływ na podniesienie wyceny akcji Polnej
  • Re: 4 dni Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Krótki przegląd sytuacji okołorynkowej:
    DJ FUT +1,0%
    FTSE +0,7%
    FW20M09 +0,1
    informacja o "Niestosowaniu niektórych zasad ładu korporacyjnego" - co to za sobiepaństwo?
  • Re: 4 dni Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Witam.

Czy ktoś może kontaktował się z SII w sprawie reprezentowania nas na walnym? Widać, że przy takiej polityce firmy warto by było mieć tam kogoś od siebie i kto chłodnym okiem rozezna się w planach spółki.
    Druga sprawa: wysłałem monit do Bankiera w którym zwróciłem uwagę na błędy występujące na stronie informacyjnej Polnej w serwisie Bankier.pl, m. in. informacja o podwójnym fixingu. Właśnie otrzymałem odpowiedź:
    "informacja zostanie niebawem poprawiona. Może to zająć kilka dni, zanim nastąpi przeładowanie się baz danych.
    pozdrawiam
    --
    Jarosław Ryba
    redaktor"

Pozdrawiam.
    chyba trzeba być członkiem SII - jakiś czas temu pytałem się, czy ktoś z naszego grona jest już członkiem SII?
    Dobra robota coolturalny:) Na GPW jest prawie 400 spółek, a taki szczegół już na "dzień dobry" może skutecznie zniechęcić do wejścia w spółeczkę. Czas to pieniądz, a nikomu nowemu (np. funduszowi) nie chce się szperać po sieci, czy to faktycznie jest prawda z tym dyskwalifikującym Polną podwójnym fixem.
    Pozdrawiam
  • Re: 4 dni Autor: fan06 [83.8.132.*]
    Z dzisiejszego komunikatu wynika, że Spółka nie życzy sobie obecności mediów na Walnym! Powodów takiej decyzji może być wiele!? Jak uważacie?
    dziennikarze mają większe umiejętności, siłę perswazji oraz autorytet, żeby wyciągać jak najwięcej informacji; czyli mamy się jak najmniej dowiedzieć właśnie po tym walnym ... znaczy się, szukują się prawdziwe rewelacje na Polnej, ale ktoś nie zakończył zakupów, bo żeby nie podbić zbyt mocno ceny, trzeba robić to powolutku...
    Nie wiem ... może spodziewają się ataku jakiegoś dziennikarsiego szarlatana, który po głosowaniu nad pkt. 14 porządku obrad - patrząc w oczy panu Zakonkowi niczym Anatolij Kaszpirowski - wyciągnie od niego nazwę spółki do ew. przejęcia:)
    A tak na poważnie: Czy to z udziałem dziennikarza, czy bez - nazwa spółki / spółek do przejęcia nie padnie ... i słusznie, że nie padnie.
  • Re: 4 dni Autor: fan06 [83.8.132.*]
    Bolo, dokładnie! Wystarczy spojrzeć na tabelę zleceń! Długimi chwilami jest spokój, potem przychodzi chwila zbieranka i znów wyciszenie! Pięknie to widać, jak się obserwuje dokładnie sesję! Ciekawe kto tak sobie umiejętnie zbiera?
    Boja się dociekliwych pytań dziennikarzy ;)

Pan Jarosław Ryba przesłał drugiego maila (trochę bardziej rozwinięty w treści) i zwrócił sie z prośbą:

"Szanowny Panie Marcinie,
    staramy się, aby zawsze wszystkie informacje były możliwie najbardziej aktualne i zgodne ze stanem faktycznym. Nie wszystkie jednak pochodzą bezpośrednio od nas; część jest dostarczana ze źródeł zewnętrznych. Staramy się na bieżąco monitorować poprawność tych informacji. Jeżeli jednak dostrzega Pan jakieś błędy w danych dot. spółki Polna, lub jakiejkolwiek innej, proszę o informację. Na pewno znacznie przyspieszy to usunięcie ewentualnych niezgodności danych ze stanem aktualnym.
    dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam
    z szacunkiem
    --
    Jarosław Ryba
    redaktor"

Można by przeanalizować czego brakuje w danych, a co jest błędem i wtedy podeślę przynajmniej część informacji na temat Polnej do poprawki i uzupełnienia. Warto skorzystać z okazji nawiązania kontaktu do naprostowania wizerunku spółki na portalu. Dodatkowo kontakt z Panem Jarosławem może okazać sie bardziej owocny w skutkach, gdyby udało się poszerzyć zakres współpracy z redaktorem.
    Nie ukrywam że prośba o kompendium wiedzy skierowana jest do Jethro w końcu to nasz specjalista analityk :), ale każdy kto widzi błędy, braki, lub opóźnienia w aktualizacjach proszony jest o dostarczenie niezbędnych informacji.
  • Re: 4 dni Autor: fan06 [83.4.19.*]
    Nie ma sprawy! Przyjrzę się także co tam za dane mają na temat Polnej! Myślę, że można to samo zrobić na innych portalach np. money, pb! W końcu dobra i solidna informacja to "klucz do sukcesu":)
    coolturalny, dzięki za Twoje zaangażowanie - jak każdy z nas będzie uderzał ze swojej strony to ...
    bardzo fajna postawa redaktora Ryby - żeby ktoś z Polnej tak reagował na apele choćby o zmianę polityki informacyjnej i aktulizowanie informacji o tym, co się faktycznie dzieje w spółce ...
    też postaram się przyjrzeć temu, choć myślę, że rzeczywiście wkład Jethro będzie tu niezbędny:)
    Panowie przecież pracujemy dla dobra naszego i naszej spółki. Ufam, iż każdy działa w dobrej wierze i angażuje się na miarę swoich możliwości.
    W solidarności siła :) Już zacieram ręce na na naszą kolejna akcję po sukcesie na Polnej. Taka zgrana grupa powstaje nieczęsto, dlatego musimy trzymać się razem.

Pozdrawiam. Spokojnej nocki.
  • Huuuuuura Polna na notowaniach ciąglych !!! ;) Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    jw
  • Re: Huuuuuura Polna na notowaniach ciąglych !!! ;) Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    jesteś coolturalny skuteczny :)
    a to dotychczasowe info o podwójnym fixingu faktycznie mogło zniechęcać niewtajemniczonych;
    Sprawa trochę się przedluża, ale to nie z winy Zarządu ... a RN. Członkowie Rady byli przecież wczoraj obecni na WZA i przy odrobinie dobrej woli mogli tę rzecz załatwić od ręki.
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.