Ale o co Panu chodzi z tym kupowaniem. Przeciez mozna inwestowac w deweloperow budowlanych i zyc na wynajmie lub inwestowac w producentow konopii chociaz byc jej przeciwnikiem w nielegalnym zastosowaniu.
Dnia 2024-08-02 o godz. 16:09 ~Nookie napisał(a): > Ale o co Panu chodzi z tym kupowaniem. Przeciez mozna inwestowac w deweloperow budowlanych i zyc na wynajmie lub inwestowac w producentow konopii chociaz byc jej przeciwnikiem w nielegalnym zastosowaniu.
Najwięcej komplementów na temat gry mieli ci którzy w nią nie grali.
Dnia 2024-08-02 o godz. 16:09 ~Nookie napisał(a): > Ale o co Panu chodzi z tym kupowaniem. Przeciez mozna inwestowac w deweloperow budowlanych i zyc na wynajmie lub inwestowac w producentow konopii chociaz byc jej przeciwnikiem w nielegalnym zastosowaniu.
Kup Pan mieszkania w jakimś wypiździajewie i zobaczymy kto wynajmie te nory w tym wygnajewie. Tak tak - ma Pan 4 takie nory ale sami uchodzcy sie pytaja czy za 10 ziela na miesiac moga tam mieszkac zielony do $ dla nieogarów których tu na szczescie wielu
Dnia 2024-08-02 o godz. 17:14 joe_black napisał(a): > mieszkanie np w wyp.. Grudziądzu - tam gdzie mieszkasz ? Wiesz, tu dużo osób jest z większych miast :))
Jakim darmowym narzędziem żeś to tuku wymyślił jak mi teraz pokazuje What Is My IP? My Public IPv4: 85.221.152.94 My Public IPv6: Not Detected My IP Location: Bialobrzegi, MZ PL My ISP: Inea Sp. z o.o.
Że też chce ci się gadać z tym gościem z logiką 5-latka:) Przecież według niego skoro korzysta z paczkomatów to jest mega kompetentny i zna się na tym biznesie, a jak inwestuje w spółkę z gameingu to obowiązkowo musi mieć w bibliotece jej gry. Ja jestem ciekaw czy on kupił ATS. Według jego logiki powinien mieć wersje na PC, PS i Xbox żeby dobrze ocenić produkt i inwestować w spółkę. No bo jak nie ma to według jego logiki nie ma prawa się wypowiadać na ten temat:)
Pomijam już to, że człowiek ogląda zwykle jak grają przed premierą na youtube, żeby wyrobić sobie opinię. Nie wiem co by mu dało kupowanie jej po premierze, jak to zwykle jest już po fakcie. Tutaj kurs zleciał w czasie bo łatki niewiele dały i sprzedaż gry totalnie siadła. A premiera na konsole pomimo sporych oczekiwań okazała się rozczarowaniem. Tego nie przewidzisz kupując sobie grę w dniu premiery, ale co będziesz tłumaczył jakiemuś trollowi, co się pojawił znikąd kilka tygodni temu i jakieś dziwne mądrości z podwórka tutaj prawi?
Pomijając już kwestie wartości jego obliczeń do AT, to stosowanie AT na spółce z takimi obrotami, to jakiś żart. Ale to osobna kwestia. Tutaj wrzucisz 100 tys. i masz wzrost kursu pewnie o jakieś 30%-40% według zleceń z arkusza, a dzisiaj kilkaset złotych wystarczyło żeby kurs latał o 3-4%.
Nie wiem po co podbijasz posty temu atencjuszowi. Nie dowiesz się od niego niczego wartościowego a tylko go nakręcasz.
Dnia 2024-08-02 o godz. 17:48 ~Free napisał(a): > Że też chce ci się gadać z tym gościem z logiką 5-latka:) Przecież według niego skoro korzysta z paczkomatów to jest mega kompetentny i zna się na tym biznesie, a jak inwestuje w spółkę z gameingu to obowiązkowo musi mieć w bibliotece jej gry. Ja jestem ciekaw czy on kupił ATS. Według jego logiki powinien mieć wersje na PC, PS i Xbox żeby dobrze ocenić produkt i inwestować w spółkę. No bo jak nie ma to według jego logiki nie ma prawa się wypowiadać na ten temat:) > > Pomijam już to, że człowiek ogląda zwykle jak grają przed premierą na youtube, żeby wyrobić sobie opinię. Nie wiem co by mu dało kupowanie jej po premierze, jak to zwykle jest już po fakcie. Tutaj kurs zleciał w czasie bo łatki niewiele dały i sprzedaż gry totalnie siadła. A premiera na konsole pomimo sporych oczekiwań okazała się rozczarowaniem. Tego nie przewidzisz kupując sobie grę w dniu premiery, ale co będziesz tłumaczył jakiemuś trollowi, co się pojawił znikąd kilka tygodni temu i jakieś dziwne mądrości z podwórka tutaj prawi? > > Pomijając już kwestie wartości jego obliczeń do AT, to stosowanie AT na spółce z takimi obrotami, to jakiś żart. Ale to osobna kwestia. Tutaj wrzucisz 100 tys. i masz wzrost kursu pewnie o jakieś 30%-40% według zleceń z arkusza, a dzisiaj kilkaset złotych wystarczyło żeby kurs latał o 3-4%. > > Nie wiem po co podbijasz posty temu atencjuszowi. Nie dowiesz się od niego niczego wartościowego a tylko go nakręcasz. > >
Ładny esej. Maturę zdasz. BTW po drugim zdaniu kończę czytanie esejów.
Dnia 2024-08-02 o godz. 17:13 joe_black napisał(a): > ty i AT - nawet nie wiesz co to jest. napisz merytorycznie z jak to policzyłeś to może ktoś ci uwierzy
Tak tak tak ci co ładnie merytorycznie piszą też są potrzebni. Każdy dawca się przyda. Patrz mądrze w wykresy i za 3-4 lata może zaczniesz ogarniać.
Człowieku widzisz co się dzieje na giełdach światowych? Japoński Nikkei zleciał w jeden dzień 12%, a ten będzie gadał o jakiś swoich wyliczankach z AT.
Dnia 2024-08-05 o godz. 11:18 ~Free napisał(a): > Człowieku widzisz co się dzieje na giełdach światowych? Japoński Nikkei zleciał w jeden dzień 12%, a ten będzie gadał o jakiś swoich wyliczankach z AT.
Na spółkach ze średnimi obrotami rzędu 20-30 tys. dziennie? Nie, nie liczy się.
To tak jakbyś prowadził badania ankietowe na grupie 10 osób zamiast 1000 i twierdził, że możesz wysuwać tak samo wiarygodne wnioski jak przy grupie 1000 osób.
W piątek wysypałem wszystko co miałem po średnio 6,50. 8% zysku w tydzień dla mnie to jak w pysk dostać. Nabyłem po 5,98 i po 6 jak pisałem. Tu się nic nie wydarzy. Tu będzie jeszcze niżej i niżej.
8% zysku w tydzień aż wstyd sie zonie przyznać ze tylko 4300 zarobione. Porazka
Dnia 2024-08-18 o godz. 21:54 ~Grek napisał(a): > Volumen w piątek niecałe 3,5k żeby mieć taki zysk jak piszesz musiałbyś sprzedać ok 10k .... Wnioski kim jesteś nasuwają się same po takich wpisach...
W środę zacząłem bo za mało rosło pod wyniki......piatek reszta. Żebyś Pan tak ładnie umiał liczyć to być zarabiał a nie wtapiał. Umiesz liczyć ale nie tam gdzie to ważne
Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Serio myślałeś że kurs urośnie pod wyniki za IIQ gdzie nie zaksięgowano jeszcze zysków z konsol? No i w dodatku sprzedałeś i uważasz, ze nie urośnie pomimo tego, że zgodnie z raportem umowa na nową grę będzie na dniach?
Ok. Fajnie że zarobiłeś te 10%, bo zysk to zysk, ale jednak może nie ucz innych inwestowania.
Dnia 2024-08-19 o godz. 09:03 ~Free napisał(a): > Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Serio myślałeś że kurs urośnie pod wyniki za IIQ gdzie nie zaksięgowano jeszcze zysków z konsol? No i w dodatku sprzedałeś i uważasz, ze nie urośnie pomimo tego, że zgodnie z raportem umowa na nową grę będzie na dniach? > > Ok. Fajnie że zarobiłeś te 10%, bo zysk to zysk, ale jednak może nie ucz innych inwestowania.
To prawda, ma Pan racje. PS. Polecam SUNEX do 18,85 powinien dociągnać
Patrząc po tym co się wyrabia na MG po podaniu infa o sprzedanych 150 tys. kopii DDS2 być może jeszcze będę musiał Ciebie przeprosić, bo okaże się że po podpisaniu umowy kurs tutaj tez zleci. Jeżeli obie spółki rozgrywa ta sama ekipa, to jest to bardzo prawdopodobne:)