Nie ma znaczenia wynik dziś.... tylko za rok , dwa... kupujemy przyszłość nie przeszłość... kolejna bzdurna ankieta dla wywołania negatywnych emocji...
Dnia 2024-07-29 o godz. 09:12 ~M78 napisał(a): > Nie ma znaczenia wynik dziś.... tylko za rok , dwa... kupujemy przyszłość nie przeszłość... kolejna bzdurna ankieta dla wywołania negatywnych emocji...
Wielu jest tutaj co kupiło rok temu... Też kupowali przyszłość - a wyglądała ona znacznie lepiej niż teraz...
Ilu może być obecnie na plusie... jak od maja mocno spada... tendencyjne zagranie by odebrać akcje gdy są widoki na wzrosty... ale to tylko moje zdanie...
o tak są widoki na wzrosty xD
Czytaliśmy to przy 45, 40, 35 i czytam przy 30
Przeczytamy przy 25? - Zapewne tak
Czy dywidenda nadrobi spadki? NIE MA SZANS.
Musiałaby być dużo wyższa. A gdzie zysk? Gdzie inflacja?
Ciekawe ile byście mieli zysku po 5latach lokaty a ile będziecie mieli jak Votum odbije z 25 na 40zł (nawet z dywidendami).
Po 5latach kiszonki jak pozycja wam sie zazieleni to nikt już nie bedzie pamietał, że czemu Votum wybiło kiedyś na ATH.
Zastanawiający jest tylko jeden aspekt... skoro jest tak źle jak wielu tu opisuje i domniema... to co WY tu wszyscy robicie skoro będzie tylko gorzej... Ja jestem gdyż uważam że będzie lepiej... a Wy tak z nudów siedzicie sobie na forum i oczerniacie spółkę... bzdury i tyle...
ale trzeba być bezgranicznie zaślepionym fanatykiem inwestorem jak komentarz realnie oceniajacy sytuacje spółki oraz sentyment opisujecie jako oczernianie.
to jak nazwac trend spadkowy, który nie reaguje wzrostowo na ŻADNE komunikaty ze społki?
ani na podkupowanie przez insiderów, ani na wyniki, ani na wyroki różnych sądów i organów UE, SN itd?
Od kiedy pozwolenie na wypowiadanie sie o spółce maja wyłącznie załadowani w akcje i to najlepiej ze stratą?
Usredniłem z 46 do 43zl i jak wybije WIG20 2600 lub beda bdb wyniki we wrześniu to średnie ponownie ale wątpię bym zszedł poniżej 40zl.
We wrześniu odcięcie dywidendy więc znów zjazd o -2.42
Jak wyniki będą słabe to zastanowię się nad realizacja połowy straty.
Temat franków już się przegrzał tak jak OZE i AI
Zagłosował bym minusem ale zrealizowałem stratę przy 36zl
Kasa z franków skończy się a wraz z nią dywidenda która będzie za rok spadać.
Spodziewam się podbitki na początku września i nigdy już nie zamknie luki wiosennej.
Wielu tu naganial na te dywidendy ale przemyślałem to wiele razy, to był błąd.
Na ganianie by inni mogli sprzedawać wyżej.
Ola w ekstazie, bo jest 3 z przodu na kursie, a nie widzi tego, że za 3 są same zera i coraz częściej jest 2 z przodu. Ola w euforii, bo jest 3 z przodu, a nie widzi tego, że 70osób jest stratnych na spółce (jak pokazuje ta ankieta)