Znowu trolle miały rację, stawiałem na 4700 i byłem najbliżej, nawet bombardowanie łapkami w dół wam nie pomogło :) Marzycielom od 10, 15, 20 tysięcy zostają jak zwykle marzenia. Spodziewałem się słabej sprzedaży i jest słaba sprzedaż.
Porównanie - w I kwartale 2024 łączna sprzedaż na PS2 - top 5 - 10 tys. szt w ciągu 7 dni od wydania nowych gier - dokładnie 5 - łączna sprzedaż 10,6 tys. szt I to tyle w tym temacie
Chwilowo jeszcze nie ale na koniec roku jak będą optymalizacje podatkowe i wywalanie najsłabszych spółek w portfelach to ulg zleci w te okolice szybko. Do tego czasu boczniak.
Niestety jest to wielce prawdopodobne, szczególnie mając na uwadze bardzo słaba sprzedaż thiefa 2 na konsolach, co wpłynie na słabe kolejne raporty kwartalne.
Tak zwany syndrom gotowanej żaby. Przy tak małych obrotach i powolnych spadkach nikt za szybko nie wyskoczy bo co chwila będą się pocieszać że to nic nie znaczy i za kilkanaście miesięcy zorientują się że są 80% stratni. Przy 5 zł zrobią spekulacyjna podbitkę na 8, kto zarobi ten zarobi a potem powrót do bazy. Spółka nikogo nie interesuje więc kierunek tylko na południe.