• Potrzebny split Autor: ~Ealek [37.109.33.*]
    1:100
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Kuki [188.33.233.*]
    Prezes mysal ze kurs sam sie obroni ale marshall go wyjasnia i to porzadnie
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Xd [77.255.47.*]
    Jak Ciebie stać to kup inną z setek spółek. Żaden split
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Ealek ma rację. Split by sie przydał. Juz tłumaczę dlaczego. Pracuję w dużym korpo, mam bardzo dużo znajowych, a że inwestuję/spekuluję na GPW od prawie 30 lat, z dobrym skutkiem, to zachęcam i pomagam w inwestowaniu wielu znajomym i rodzinie. Mam dostęp po kont maklerskich najbliższych osób, ale wielu osobom z firmy po prostu rekomenduję niektóre spółki przy kawie w kuchni. I jakie słyszę głosy, szczegółnie wśród młodych ludzi, któzy zaczynają przygodę z giełd? - Oni czasami zaczynają inwestowania na giełdzie od kilku/kilkunastu tysięcy złotych. jestem pewien, ze w skali kraju są tysiące modych ludzi, którzy kupuja inne akcje niż LPP, bo nie stac ich na jedną akcję LPP. Nawet jak mają te 20-30 tysięcy, to wola kupić za wszystko inne akcję, niż 1 akcje LPP. Poza tym, to naprawdę psychologicznie dla nich nieatrakcyjne - zacząć inwestowanei na giełdzie od kupna jednej akcji. Wiem, że to nie do końca racjonalne, ale ludzie tak myślą. Uważąm, ze popyta na akcje LPP byłby większy, a przez to byłaby wyższa kapitalizacja, gdyby akcji było więcej i byłyby tańsze. To oczywiście nie jest decydujący o wzrostach czynnik, ale myślę, że na pewno pomogłoby kursowi...
  • Re: Potrzebny split Autor: ~xdd [77.255.47.*]
    To niech kupują w takich burach gdzie można mieć 1/5 akcji i tyle. Prezes już się wypowiadał, żadnego splitu nie będzie Podoba mu się kurs akcji i brak leszcza. Mnie zresztą też. Tacy kanapowi gracze po 3 tysiące mąciliby wodę.
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Kuki [109.173.155.*]
    Ty widziales kurs orzez ostatnie pare dni? Mącą jak nie wiem… kurs masakra sie zachowuje a rekomendacje 23-24 tys g… daja
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Wybawcotymoj [83.30.230.*]
    Na xtb sobie mogą ułamki przewalać bidoki
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Dawid [31.0.56.*]
    Dokładnie, brak leszcza? Tutaj jest mnóstwo leszczy z XTB, ułamkowe akcje.
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Kowal [213.92.197.*]
    Nie zgodze sie z Tobą. XTB umożliwia kupienie ułamka akcji LPP. Nie musisz kupować 1 akcji, możesz kupić np. 2/10
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Misiozmalopolski [83.4.144.*]
    Święta racja. Akcje są w tym sensie za drogie.

Ja też robię podobnie. W grupie osób których namówiłem do gpw jest już niemało osób. Zawsze staram się ich wysłuchać mimo ich mniejszego doświadczenia. Dlaczego? Bo mają świeże spojrzenie na naszą giełdę.

A dla Ciebie co jest teraz top picks oprócz Lpp. Ja mam od kilku dni XTB.
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Uważam że po spadku wywołanym decyzja hiszpańskiego nadzoru kurs XTB (w granicach 60 pln) jest bardzo atrakcyjny. Poza tym od ponad dwóch lat trzymam CCC. Mam też sporo Grenevii, na razie jestem na minusie, ale magazyny energii to przyszłość, a Grenevia ma 50% udziałów w IMPACT, firmie produkującej magazyny energii dla przemysłu. W 2024 roku wybudowali nową dużą fabrykę. To będzie dla nich kura znosząca złote jajka. A górnictwo węglowe też nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa. JSW zaczęła w czerwcy pracę na trzech nowych ścianach. Kapitał rezerwowy Grenevii to 1,5 mld pln.... a kapitalizacja to 1,3 mld. Spółka zarabia rocznie grubo ponad 100 mln zł. jestem przekonany, ze jeszcze w tym roku kurs wróci powyżej 3 pln. Po dzisiajszym spadku o 7%, bardzo atrakcyjny zrobił sie też kurs ASBIS. Spadek z powodu niższych przychodów w czerwcu. Jakby się przyjrzeć wynikowm, to widać, ze to efekt bardzo wysokiej bazy. Jest sporo spółek wciąż w atrakcyjnych wycenach.
  • Re: Potrzebny split Autor: ~Aban [188.146.237.*]
    Polecam assecopol
[x]
LPP -1,12% 17 250,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.