Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16 510,00 zł , zmiana od tamtej pory: 4,48%

Re: Potrzebny split

Ealek ma rację. Split by sie przydał. Juz tłumaczę dlaczego. Pracuję w dużym korpo, mam bardzo dużo znajowych, a że inwestuję/spekuluję na GPW od prawie 30 lat, z dobrym skutkiem, to zachęcam i pomagam w inwestowaniu wielu znajomym i rodzinie. Mam dostęp po kont maklerskich najbliższych osób, ale wielu osobom z firmy po prostu rekomenduję niektóre spółki przy kawie w kuchni. I jakie słyszę głosy, szczegółnie wśród młodych ludzi, któzy zaczynają przygodę z giełd? - Oni czasami zaczynają inwestowania na giełdzie od kilku/kilkunastu tysięcy złotych. jestem pewien, ze w skali kraju są tysiące modych ludzi, którzy kupuja inne akcje niż LPP, bo nie stac ich na jedną akcję LPP. Nawet jak mają te 20-30 tysięcy, to wola kupić za wszystko inne akcję, niż 1 akcje LPP. Poza tym, to naprawdę psychologicznie dla nich nieatrakcyjne - zacząć inwestowanei na giełdzie od kupna jednej akcji. Wiem, że to nie do końca racjonalne, ale ludzie tak myślą. Uważąm, ze popyta na akcje LPP byłby większy, a przez to byłaby wyższa kapitalizacja, gdyby akcji było więcej i byłyby tańsze. To oczywiście nie jest decydujący o wzrostach czynnik, ale myślę, że na pewno pomogłoby kursowi...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LPP -1,12% 17 250,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.