Nie licząc tych co mają około 3% to ponad 40% i skupują nadal. A co niektórzy jeszcze krzyczą że bankrut, ale jak się sprzedało że stratą i myślą że odkupi dużo tanio to nie dziwota że rozum odbiera.
Wycena akcji, a kondycja finansowa to nie zawsze dwie i te same rzeczy. Może mają rację, że to bankrut. Proszę przedstawić mi raport o przychodach firmy i wskazać miejsce gdzie firma przynosi zysk! Firma istnieje tylko dla tego że marzyciele kupują emitowane przez nich akcje.
Co ty na giełdzie robisz Bob? Nie wiesz że akcje kupuje się pod potencjał jaki może przynieść dana spółka? Pewnie jesteś lesczem który kupuje dopiero po fakcie jak wszystko wiadomo i wtedy gdy jest czas na sprzedaz
Twierdzę tylko że Ci którzy wołają że bankrut mogą mieć rację. Zróbcie przegląd sprawozdań finansowych i pokażcie kiedy spółka przyniosła zysk. Nie twierdzę że ją mają. Co ja tu robię? Dobrze się bawię kupując i sprzedając akcje gdy przyjdzie mi na to ochota. Plus mogę jeszcze merytorycznie z wami pogadać na forum. Akcje kupuje się nie koniecznie pod potencjał, PKN mam tylko dla dywidendy. A czy jestem leszczem? Hmmm musiałbyś mi podać definicję tego zakładam pejoratywnego określenia. Chętnie podejmę dyskusję na ten temat, możesz mieć racje i jestem leszczem... a może nie.
Kurcze bob czesto pisales z sensem tutaj.. Ale teraz.. kurde oczekujesz od spolki biotech ktora jest praktycznie R & D zysku od tak? Czy rozumiez jak dzialaja takie spolki?
Oni od kilku lat pracuja nad wynalazkiem ktory moze odmienic i zapisac sie w historii swiatowej transplnantacji. Pracuja nad czymsczego nie ma.. Z czego tego typ spolki ma Ci przyniesc dochod dopoki nie zakonczy badan finalnnym produktem?
Jesli ktos nie rozumie jak dziala tego typu inwestycja to nie powinien tu inwestowac.. To nie sa spolki typu Wig20 etc. To sa spolki o wysokim ryzyku na ktorych liczysz sie z tym ze jest duza szansa ze stracisz 100%.. A jesli odniosa sukces to zyski rzedu 10 000 i wiecej % to nie sa rzeczy niemozliwe.. I sam w sobie c/wk tutaj mowie zero.
Sa blisko ze swoim urzadzeniem. Skoro znalezli takich inwestorow to znaczy ze sa ku temu podstawy. I albo wierzysz na podstawie dosetpnych informacji w to co jest albo patrzysz albo idziesz w bardziej pewne spolki.
Nie ma sensu tu dyskutowac przy biotech o raportach finansowych na tym etapie.
Troche tak jakbysmy gadali o tym ze Uber i inne starupy od poczatku przeciez lecialy na stracie..
Bob grubsi od nas wszystkich razem wziętych wchodzą w ta spółkę właśnie pod możliwość zrobienia fajnych wynalazków a ty tu próbujesz być merytoryczny i probujesz przeciwstawiać to argumentem "a gdzie mają zyski". Poważny jesteś?
Dzięki za komentarze, fajnie bo przynajmniej pojawiła się jakaś dyskusja. Niech ludzie czytają i sami wyciągają wnioski. Może ktoś się podłączy i jakiś inny punkt widzenia przedstawi.
Nie mogę zaprzeczyć. Tak fundusze skupiły spore pakiety i mają już miliony akcji (patrz brak takich ruchów od paru lat). Zarząd też sobie trochę dokupił. Jestem bardzo optymistyczny w kwestii prototypu jaki ma dowieźć A4BEE , firma ma dobre referencje i niezbędne doświadczenie. Więc we wrześniu zakładam, że będzie pozytywny komunikat w szczególność że muszą wytrzymać 12h. Kolejną ciekawą informacją jest nagonka na polski biotech, nie wiedzieć czemu dobrze nam idzie w tej dziedzinie i jeśli prześledzicie co się dzieje na innych firmach na pewno zobaczycie wzrosty w wycenie i obrotach.
Tu chyba wkraczamy w jakąś korektę bo bez przerwy nie może rosnąc. Na szczęście nie jest to paniczna wyprzedaż jakiej by oczekiwał Pozytywny. Po stronie popytu nie ma już tej miotły, a wsparcia mocnego brak. Może to 1,900 będzie takim symbolicznym poziomem ale nie ujawnia się tam jeszcze jakiś gracz który chciałby bronić tego poziomu.