Kupiłeś akcje 12 lat temu? Super! masz szansę wyjść na 0 !!! Taaaaki, rozwój mamy... Tak prężny zarząd, wyborna polityka informacyjna, "społeczna odpowiedzialność biznesu", "etyka biznesu" - level master! Kłaniam się nisko, na twarz po prostu padam przed zarządem czy... już nie wiem, jak to nazwać...
Policz sobie inflację i odsetki gdyby ta kasa była na lokacie.Jestem na giełdzie 5 lat i nie pamiętam żeby takie zdarzenia jak z Famurem były na innych spółkach.Tam musi być silny układ kolesiowski i na "gorze"
Koledzy piszą, że tak niski kurs jest winą TFI, bo wywalają... Ciekawa teza. Tyle że musiałaby się potwierdzić też na innych porównywalnych spółkach. Poza tym, decyzja TFI, żeby wyprzedawać, może się opierać na słabej polityce informacyjnej, słabym zarządzaniu i nonszalancji Rady Nadzorczej. Zachowanie władz spółki wzbudza podejrzenie, że im zależy na jak najniższym kursie.
A czy jest możliwe że kurs spadnie do zera?I co wtedy.Przeciez to byłoby wbrew jakiejkolwiek logice i kondycji ekonomicznej spółki i chyba ktoś z góry winien się temu dobrze przyjrzeć.
Może zejść na groszówki, mogą zrobić scalenie i powodować dalsze spaki i tysiąc innych rzeczy. Wszystkie niekorzystne dla inwestorów. Mozna zadawać pytania, na które będą musieli odpowiedzieć, a potem np. docisnąć ich w pozwie zbiorowym.
Ja tam widze że od rana zbierańsko potenżne. Sesja pszełomu ?
Spanikowany widzi tylko jeden scenariusz chociaż przet chwila pisał że lecimy na 700 zł i perełka
Heeh zbieranie , obrót 24 tys, a Ty mówisz o potężnym zbieraniu. W tamtym tyg to było potężne wywalanie, może się ktoś wyrzucił i dzisiaj mniejsze bomby będą.
Już nie bońdż takim pesymistom. Om 3.5 pisałeś optymistycznie że korekta w locie a jak spadlo na 2.2 to od razu że zmiana że lecimy na ujemne wartości. Weź pod uwagę że rsi cwk i cwz w kosmosie wskaźniki muszą sie schłodzić beż tego nie ruszymy
Z kimś mnie mylisz bo ja tu wszedłem po 2.4 licząc na odbicie tego spadku, bo w sumie spadło bez powodu. Niestety wzrost nie nastąpił więc zostałem chwilę dłużej, usrednilem przy 2.22-2.26 i w sumie jest ok. Poczekam na parę groszy wyżej i spadam
Tak tak klasyka jak było 3.5 to nagle każdy kupował po 3 i zarobiony a jak spadło na 2.2 to okazuje się że nikt nie dopierał powyżej 3 tylko kupował w dołku. Buhaha janusze
Nie wiem, kto co pisał nie intereuje mnie. Nie trzeba być bystrzakiem aby wiedzieć , że nie kupuje się spółki po 3.5 kiedy max było 3.7 no chyba że ktoś lubi ryzyko.
max było ponad 5,5, potem ostry zjazd do 1,32 - ale jak ktoś kupił w 2011 roku, myśląc, że będzie na emeryturę, to teraz zapewne jest straaaasznie zadowolony... Nie tak zadowolony jak zarząd i rada nadzorcza, oczywiście, bo im nikt nie dorówna w zadowoleniu - zadowolenie absolutne, bezgraniczne, nieograniczone nawet własnymi zasługami, po prostu czyste samozadowolenie.
Nikt nie bronił Ci sprzedawać w marcu czy kwietniu 2023, a jaki lament musiał u Ciebie wywołać 2020 r. To nie jest zabawa dla chłopców w krótkich spodenkach.
"nikt ci nie bronił sprzedawać" - bardzo to odkrywcze, dziękuję. Na giełdzie jestem już długo i z niezłym sukcesem sobie radzę na różnych spółkach. Tutaj, na tej spółce mam żal do zarządu i rady nadzorczej. Tak, wiem, że nasza giełda wciąż ma cechy gangsterki z lat 90-tych. I nad tym ubolewam. To jednak nie jest normalne w tym znaczeniu, że można to zaakceptować i się z tym pogodzić. Od lat słychać narzekania, że mało jest inwestorów indywidualnych na polskiej giełdzie. Właśnie z tego powodu między innymi jest mało, bo takie zagrania podważają podstawowe zaufanie. Można się nastawić na funkcjonowanie jak w relacjach gangsterów. Ale można też inaczej - przez budowanie zaufania. Preferuję tę drugą wersję, do niej namawiam, ją postuluję.
nie ma co przepraszać, merytoryczne wtrącenia są wskazane, a to wtrącenie jest merytoryczne - ale jeśli tak wszystko liczyć, to i inflację by trzeba było uwzględnić, a wtedy będzie już mniej niż zero...