• I co dalej...? Autor: ~Info [46.134.171.*]
    Czy może ktoś z Was ma doświadczenie w takiej sytuacji co dalej może być z tym czymś...? Można jeszcze liczyć na odzyskanie kapitału czy raczej już nie?
    I jeszcze wywołam Bubuzubu do tablicy jak tu jeszcze jest.Dalej jesteś spokojny o przyszłość spółki? Tak to jest człowiek chce coś więcej pieniędzy mieć, inwestuje ciężko zarobione, żeby sobie polepszyć choć trochę komfort życia i traci wszytko. Porażka.
  • Re: I co dalej...? Autor: ~Smalec [79.184.16.*]
    Daj pan spokój nabitym na hak pod bajki z raportów o stabilnej sytuacji finansowej. Mam nadzieję, że nikomu życie się od tego nie rozpadło, ani nikt nie zrobił czegoś głupiego. To "tylko" pieniądze, nie dziwię się, że teraz cicho siedzą...
    Moje doświadczenie jest takie, że co jakieś 1,5 roku zarząd giełdy robi czystkę wykluczając z obrotu spółki widmo i te, które mają duże zaległości raportowe.
    W lipcu 2021 wyleciało 15 spółek:
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/gielda-wyrzucila-z-newconnect-15-spolek-widomo,akcje,286931 
    Ostatnia taka akcja miała miejsce pod koniec 2022 r.. W skrócie: macie miesiąc na publikację zaległych raportów albo wypad. Z 18 spółek wyrobiła się bodajże jedna. Tutaj przykładowa uchwała:
    https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/uchwaly/2022/1120_2022.pdf 
    Teoretycznie jutro ma być publikacja zaległych raportów, ponieważ do wczoraj był regulaminowy czas na info o przełożeniu. Czy ktoś wierzy, że Benek je puści? Jeśli nie, to moim zdaniem spółkę czeka wylot z giełdy jeszcze w tym roku. Nawet nie będzie można rozliczyć straty w PIT.
  • Re: I co dalej...? Autor: ~gracz [31.60.85.*]
    Ale zarząd giełdy sam doprowadza do takich sytuacji tolerując kłamców bezkarnie na giełdzie, i nie jest bez winy. Kwestia z Tauronem co o tym wiesz.Jeszcz rok wcześniej w Focusie Mte umieścili.
  • Re: I co dalej...? Autor: ~Opinia [188.146.134.*]
    Dobra uwaga, MTE było w focusie, benek brylował w mediach, prezydent Mysłowic czy goście z Taurona dając twarz go uwiarygodniali.
    Benek wydawał kasę na regaty i mordobicie.
    Za moją radą niestety kupił sobie koszulę i zmienił niedojrzałe zdjęcia profilowe.
    A w tym samym czasie opowiadał bajki w espi i wciskał kity w raportach.

Beknie jakoś za to? Wątpię.
    Jeszcze może wyjdzie mu ma plus bo straci na wadze
  • Re: I co dalej...? Autor: ~Info [46.134.25.*]
    Czyli pozamiatane, kasy nie odzyskamy przez giełdę a cywilnie od tego głąba można coś zdziałać,że bajki nam wciskał?
  • Re: I co dalej...? Autor: ~gracz [31.60.74.*]
    Po ostatnim infie o raportach już od ich nic nie zobowiązuje.
  • Re: I co dalej...? Autor: ~Smalec [79.184.16.*]
    Cywilnie przed sądem??? Okej, załóżmy bardzo optymistycznie, że udowodniłeś mu winę i dzierżysz w rękach prawomocny, korzystny dla siebie wyrok... No to teraz opraw sobie ten wyrok w ramkę i powieś nad telewizorem, bo prawdopodobnie i tak nie zobaczysz złamanego grosza. Domyślasz się dlaczego tak mogłoby się stać???
  • Re: I co dalej...? Autor: ~Free [78.8.183.*]
    No nie do końca "może oprawić sobie w ramkę", bo wtedy prezes miałby zablokowane jakiekolwiek możliwości zarabiania i musiałby siedzieć na bezrobociu, żeby mu komornik nie wszedł na zarobki. Tak więc ten wyrok by mu mocno nabruździł tak czy siak.

Ciężko się zatrudnić jako członek rady przepisują wynagrodzenie na członka rodziny. Jakby to było możliwe to żaden dłużnik nigdy nie spłacałby zobowiązań. A jakoś mam dziwne przeczucie że nawet po upadku MTE nasz prezes nie zniknie z giełdy. A już na pewno jak nie będzie miał na głowie żadnego wyroku i sprawa rozejdzie się po kościach:)

[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.