Polecam wykres. Po serii czarnych świec, mamy wreszcie małą białą:)
http://mojeinwestycje.interia.pl/wykres?wlid=164&porow=&rdz=0&wsk=1&okresy=20&rn=1&typ=2&skala=0&srednia=0
czołem!
zapomniałeś Jethro dodać funkcję odpowiadania tylko dla zarejestrowanych:) no, może od razu zaraz się "przybysze" nie wplączą w ten wątek ...
Polna stanowi 50% mojego portfela i zakończyłem już zakupy; chyba, że bardzo mocno by spadła, to pomyślałbym wówczas o wejściu na maksa, czyli większy kredyt (1 - 1,5 mln zł) i samodzielne uzyskanie istotnej części udziałów, żeby trochę poprzeszkadzać Panu Jakubasowi, bez oglądania się na górala, a przy okazji uzyskać jakikolwiek wpływ na pewne decyzje w spółce;
a propos świec, to generalnie wyszło prawie "harami", które normalnie stawia "krzyżyk" na spadkach; pamiętać należy, że świece były troche "robione" - ale nadzieja, że raczej czarne, czyli ta biała mogłaby być dobrą jaskółką:)
przy okazji, wskaźniki się już bardzo ładnie schłodziły - Polna ma znów spory zapas do wzrostów! tym razej o wyższym zasięgu;
a coś taki ciekawski? :) tu jest forum Polnej i piszę o Polnej, a poza tym, nie widzę, żeby inni się jakoś wyrywali do "obnażania" swoich portfeli... jak zobaczę wpisy od większej ilości osób, to zdradzę, co się dzieje z drugą połową mojego keszu:)
czołem!
pozostałe 50% - 5% obligacje, 10% lokaty długoterminowe, 35% gotówka w różnej formie i walucie (kwestia płynności własnej firmy - przestałem ufać i polegać wyłącznie na bankach ...);
czyli 100% z tego, co mogłem i chciałem przeznaczyć na rynek akcji, jest zainwestowane w naszego skarba:)