jestem zbyt leniwy i mam za mało w grze żeby samemu coś robić, ale jak znajdzie się jakiś aktywista to chętnie się podłączę Podejrzewam że będzie trzeba podważać adekwatność ceny w ostatecznym wezwaniu
Taktyka na podważenie ceny będzie trudna. Jak pisałem, popełnili trochę błędów wcześniej, jest kilka guzików, które możemy jeszcze ponaciskać, ale czas ucieka
Już pisałem, stwórzmy grupę, zawiążmy porozumienie, zacznijmy razem głosować, wynajmijmy kancelarię. To jest jeden z nielicznych sposobów, żeby coś tutaj ugrać. Mogę stworzyć grupę, ale muszę najpierw zobaczyć, że jest konkretne zainteresowanie. W przeciwnym razie gram pod siebie.
Myślę że warto spróbować Jak nie teraz to kiedy? Firma wszystko robi żeby wykruszyć drobnych akcjonariuszy a KNF najwidoczniej się nie przejmuję drobnymi w naszym kraju to norma. Im więcej chętnych tym większa szansa. A widać że są ludzie którzy umią się zmobilizować i Walczyć o swoje. Zostawiam temat do przemyślenia
Podstawowe pytanie kto ma na tyle wiedzy i chęci by taką grupę poprowadzić? Ile będzie chętnych i jaki uda nam się pakiet głosów zebrać...im więcej tym większa siła przebicia. Może jest między nami na tym forum osoba która zgłasza sprzeciw na walnym i chce się wypowiedzieć? Tworząc grupę zapewne będzie większa szansa by następni poszli w nasze ślady. Każdy głos się liczy bo to nasz wkład w ten papier i wiara w przyszłość spółki.
Mieszkam w Hong Kongu, troche mi nie po drodze do Warszawy. Mam sporo akcji. Jesli ktos będzie cos serio organizował to chętnie się dołącze ( przez pełnomocnika ).
Kuba -, dlaczego nie bylo Ciebie kiedy na WZA zabrakło kilkadziesiąt tysiecy akcji, aby nie została podjeta uchwała o delistingu? Masz ponad 350 k akcji, to by sie udało wtedy. Pisać w necie każdy sobie może.
Bo niestety jestem amatorem i mieszkam na drugim końcu swiata. Musimy się zorganizować grupowo, Wy jestescie ekspertami więc musicie pomóc albo naprowadzić takich leszczy jak ja, w innym wypadku stracimy wszyscy.
Bynajmniej gość się przyznaje że jest amatorem ale chętnie wejdzie do grupy ze swoim pakietem. Co w tym złego? Jest ktoś ogarnięty to niech temat ruszy A wtedy znajdą się chętni. Tu chyba sami amatorzy kolego Kuba więc nie ma co liczyć na stworzenie grupy. Pozdrawiam
No tak.... musi być ogarnięty i koniecznie musi być też przesączony prometeizmem. A w razie porażki będzie samotnie cierpiał za miliony......ech romantycy.
Może zamiast tu pisać kupujmy, Na Brandt kupując zwiększyli swój pakiet do ponad 10%. U nas jest ktoś kto ma niecałe 5% tylko sie nie ujawnia, ale jest na kazdym walnym i zgłasza sprzeciwy. Na walnym przedstawia sie 10 000 akcji. Tak naprawdę gdyby On chciał to razem możemy szybko zrobić 10%. Ja jestem w stanie dokupić, a Wy ?
Nie mam czym się martwić na tą chwilę bo nie wiszę na haku A pakiet spokojnie czeka na dalszy przebieg sytuacji. Robinhood gdybym dokupił to średnia mi skoczy A na tą chwilę mogę wypłacić z zyskiem lecz obroty nie powalają. Szczerze żałuję że nie pozbyłem się jak kurs skakał w okolicy 2zeta byłby i tak niezły plus w portfelu ale póki nie mają 95% to trzymam i czekam na dalszy rozwój. Tak to czasem działa że inwestujesz w spółke bo widzisz perspektywy a potem czujesz się wyd...ny więc nie ułatwie im zejścia z giełdy. Fakt kasa zamrożona ale na innych cały czas w obrocie.
Pełna zgoda. Ja mam nieduży pakiet, trochę ponad 60k akcji. Moje doświadczenie i wiedza w porównaniu do Waszej jest mizerna ale gdyby była grupa z konkretnym planem to chętnie rozważę dołaczenie.
Tak, ja nie założę grupy i nie ogarnę prawnika bo nie mam jak, ale jak ktos ogarnie ( bo mu się chce ) to chętnie się dołoże FINANSOWO do takiej inicjatywy. "w razie porażki będzie samotnie cierpiał za miliony" - nie, wszyscy tracimy lub wszyscy wygrywany, a koszty prawników ponosimy wspólnie. To nie prometeizm. Workkk - dzięki za zrozumienie.