• Generowanie czarnych świec Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    Ktoś nam znów zafundował wyższe otwarcie i to zaledwie 2 akcjami!
    Jak nie ruszy mocniej dziś (raczej wątpliwe) to efektem tego będzie czarna świeca na koniec dnia - ja przestałem się tym przejmować jakiś czas temu w przypadku Polnej, ale niektórych może to koleć w oczy ...
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Nie da się ukryć, widać to podpychanie akcji przez słupasy.
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: slonce_karpat [83.29.214.*]
    a mnie się kolejny zastrzyk gotówki powoli kończy na skupowanie...
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: Redgraw [89.161.12.*]
    Od poczatku mówiłem, że pojawił się tutaj sternik kursu. Ktoś się wkurzał na forum po co tak wysoko się otwiera: a no poto, by była długa swieczka czarna po dogrywce na zamknieciu. Przy takim ff i obrotach jakby nikt nie sterował byśmy mieli konsolidację na małych szpulkach. Spadkowa wymowa swiec sugeruje że będzie jeszcze niżej , że źle się dzieje itp. dlatego popyt jest tak słaby- jak spada to lepiej nie kupować. Myślicie że ktoś się obkupi? tu nie ma z czego . Ale sprzedający liczy że komuś puszczą nerwy i wywali. Na razie nie trzeba wielkiej ilości akcji by wywołac że jest dużo sprzedających, wystarczy że pseudo sprzedający ustawia się niżej i prawdziwy sprzedający stawia swoje jescze niżej. Kupujacy odkupuje swoje akcje i innego a że podrodze ktoś kupi to nieszkodzi.
    Tak się jedzie w dół. Stary numer od lat na małej płynności spółki.
    Pytanie tylko do ilu chce dojechać? po wykerach widać , że zbliza się do granicy od której może się pojawic ten prawdziwy popyt
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: fan06 [83.4.68.*]
    jak to mówią: nic dodać, nic ująć! Dziś było to widać aż nadto! Jedną akcją kurs znów został zepchnięty o procencik w dół! Niby nic, ale taki scenariusz powtarza się od paru dni!
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    a to już jest świństwo! na szczęście nic nie znaczące dla właściwej wartości akcji; mógłby się odezwać "nasz" cichy sprzymierzeniec i skupić trochę walora, żeby troszkę to podciągnąć:)
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: fan06 [77.115.59.*]
    Witajcie! Bolo, masz rację, że zdał by się "mały dopalacz" popytowy! Jednak jak wiadomo każdy podejmuje swoje decyzje inwestycyjne we odpowiednim dla niego czasie:) nie ma co poganiać!
    Teraz poobstawiał 11,98-12,00 zł, licząc że ktoś mu podepcha po 11,95. Prosta sztuczka. Za prosta jak na ten akcjonariat:)
    Bo frajerów jest tu coraz mniej.
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    no, obecna korekta, która mam nadzieję się zakończyła, dobrze przetrzebiła akcjonariat z "trzesących się rączek" :)
    Orlen prawie dobija do 30 zł. Wzrost nakładów inwestycyjnych i zapotrzebowania na wyroby POLNEJ to tylko kwestia kilku miesięcy.
    Zdjął to z 12 zł, powinien być odpał.
  • Re: Generowanie czarnych świec Autor: fan06 [95.40.1.*]
    no i zaczęło się popołudniowe zniechęcanie do Polnej:( nie może być normalnie!
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.