Uważasz, że dopadła nas nas jakaś paranoja, że przesadzamy ze "ściganiem" niektórych osobników, i że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie ... nawet bardzo idiotyczne...
Tak, można obalić ten idiotyzm, z tym że to pochłania sporo czasu ... czasami też nerwów. Zanim się ludziom przemówi do rozsądku, że obecna cena Polnej oznacza jej ewidentne niedowartościowanie, i że po prostu w tej chwili nie opłaca się robić ukłonu w stronę grubasa, przedając mu akcje po taniości ... to do tego czasu zostanie się oplutym, obrażonym od różnych gamoni, głupków po podstawówce, przedszkolaków z piaskownicy, zakutych łbów, i innych takich delikwentów nadających się "do szkółki niedzielnej".
Takich ludzi ziejących nienawiścią, ludzi z pianą na ustach, nachalnych, siejących ferment wśród normalnych forumowiczów i akcjonariuszy, należy natychmiast BANOWAĆ.
Ci wszyscy naganiacze na spadki twierdzą, że Polna jest przewartościowana, a cana 11-12 zł za akcję to nie lada gratka i wyśmienita okazja ... do sprzedaży. Tak ... nie do zakupów, a do sprzedaży akcji. Czy wolno im wypowiadać takie opinie. Niby tak ... tylko dlaczego wyzywają innych ludzi z tego dotąd spokojnego forum od półgłówków. Czy to też im wolno robić? Moim zdaniem NIE! W relacjach "in live" porozmawialibymy sobie z nimi troszeczę inaczej. Myślę, że solidny strzał w tylną część ciała by wystarczył. Tutaj najprostszym wyjściem jest zbanowanie czyli kopniak "wirtualny".
Zawsze uwałem, że forum podłogi jest jepsze- próby obrażania konczą się ostrzezeniem , a 5 zbanowaniem. Po drugie wypowiadają się tylko osoby zalogowane a ja mam możliwość prześledzenia jego wypowiedzi wcześniejszych, bardzo łatwo jest wyłapac osoby gadające głupoty i zmieniające zdanie jak chorągiewki na dachu. i Co najważniejsze łatwe ich zacytowanie.
Sugestia dla Jetrhro i Bola:
- Zakładajcie watki dla odpowiedzi osób zarejestrowanych. Kto jest zainteresowany będzie się wypowiadał. Unikniecie głupich i obrażających wypowiedzi. Po trzecie zalogowany osobnik obrażający staje się celem do zbanowania na amen.
Czas skończyc walke z wiatrakami typu Basia, makler itp. Proszę się zalogować, będzie z kim dyskutować merytorycznie.
Odwagi Pani/Panie Basiu, maklerze itp.
Popieram ;-)
Ale z drugiej strony to też odcięcie od osób, które były by potencjalnymi kupcami naszej perełki...
No cóż chyba jednak bramka nr 1. - bezpieczniej i bez zbędnego stresu i nerwów a co ciekawsi chętniej się zalogują by poczytać.
Pozdrawiam
Witam forumowiczów Polnej!
W pełni popieram Wasze uwagi dotyczące piętnowania "dzikich" wpisów dotyczących Polnej! Wiadomo, że forum jest miejscem dyskusji i wymiany opinii i tego nikt nie neguje! Każdy może mieć swoje poglądy! Jednak czym innym jest ustawiczne obrażanie, co czynią niektórzy - niezalogowani - uczestnicy wątków dot. Polnej! Jako, że dotychczas również występowałem na forum, jako niezalogowany "fan" postanowiałem to zmienić! Aby nie wprowadzać zamieszania zalrejestrowałem się jako "fan06" i pod tym nickiem będę występował! Jednocześnie proszę tych wszystkich uczestników naszego forum, którym zależy na rzeczowej i kulturalnej wymianie opinii, aby poszli w moje ślady! Pozdrawiam serdecznie.
Jethro, mam taką nadzieję, że inni "starzyforumowicze" postąpią tak, jak ja:) Widzę, że Bolo przez weekend nie zaglądał na forum! Pewnie zbiera siły na nowy tydzień i przygotowuje trafne i cięte riposty:)
Bolo ładuje akumulatory - sporo się w tym tygodniu naużerał z naganiaczami. Przyszły tydzień może być istotny dla spółki jeśli chodzi o oficjalne komunikaty. Może poza cyklicznymi raportami dowiemy się czegoś w kwestii ugody z ING w sprawie zamiany opcji na kredyt długoterminowy. Albo rybka, albo pipka:-) Czas ucieka, a im szybciej to załatwią, tym lepiej.
"jesteście bandą kretynów" - mmm to dopiero profesjonalizm ;-)
Bardzo chętnie się podłączę pod jakiś temat RedFoxa... hmmm nie przypominam sobie żadnego w ostatnim czasie...
Najłatwiej jest krytykować.
Bardzo proszę by zamiast krytyki (zwłaszcza jeśli nie jest konstruktywna - bo to właśnie takie wypowiedzi zniechęcają najbardziej) pojawiły się jakieś konkrety.
Przepraszam za prywatną wycieczkę i pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy.
RedFox, gratuluję wysokiej kultury wypowiedzi i oczywiście oczekuję, że się zarejestrujesz na forum Bankiera! Mam nadzieję, że będziesz miał na tyle dużo "cywilnej odwagi"?
dzień doberek:)
o widzę, że niedziela pracowita - ja se trochę odpocząłem:)
Redgraw, pomysł bardzo dobry - w obecnej sytuacji zdaje się być jedynym rozsądnym rozwiązaniem, żeby ukrócić swawolne, a przede wszystkim napastliwe obrażanie nas przez innych;
Fan i Pablo - powitać w gronie zarejestrowanych i zalogowanych! :)
RedFox - ja też jakoś sobie nie mogę przypomnieć żadnej Twojej profesjonalnej analizy sytuacji na Polnej... a, zapomniałbym, przecież dla Ciebie jest "Ocena zachowania kursu Polnej w związku z raportem - wersja 3"; i znów się lisku zaplątałeś nie do swojego stada...
Xawery, jak na spokojnego inżyniera, który nie ma czasu zajmować się giełdą, to jesteś wyjątkowo napastliwy i poświęcasz na to wyjątkowo dużo czasu...
Moderator nie miał wątpliwości co do niegrzecznej treści postów RedFoxa oraz Xawerego powyżej - obydwa zostały usunięte ! :)
Forum Bankiera zaczyna się mi się podobać coraz bardziej, bo już w tamtym tygodniu, w czasie apogeum chamskich ataków, zastanawiałem się poważnie nad propozycją AdamaSp, żeby przejść na jakieś prywatne forum...
Jest ok, teraz pozostali niech się rejestrują, logują (od razu sobie włączajcie funkcję pozostawania zalogowanym przez 2 tygdnie) i powinno się uspokoić trochę:)