przed nami ciekawy tydzień... piątkowy dołek to szansa na potencjalną rgr wspólny dołek z 16.04 młot na dziennym i wyprzedanie na wskaźnikach możemy nad 2520 wyjść do wygasu serii a czy 62 fibo będzie ramieniem potencjalnej rgr czy pójdziemy na szczyt to już inna bajka ...
Cześć wszystkim, może być ciekawie, na akcjach jakaś moda na wyciskanie shortów panuje..piszą że na JSW brak akcji do pożyczenia, ja od piątku przerzuciłem się na U, zobaczymy co rynek zrobi czy tam gruby...
Dnia 2024-06-15 o godz. 17:57 7777777777777 napisał(a): > przed nami ciekawy tydzień... piątkowy dołek to szansa na potencjalną rgr wspólny dołek z 16.04 młot na dziennym i wyprzedanie na wskaźnikach możemy nad 2520 wyjść do wygasu serii a czy 62 fibo będzie ramieniem potencjalnej rgr czy pójdziemy na szczyt to już inna bajka ...
Bo moje 40% PKE wylądowało na prywatnym kącie następcy. Już mnie utrzymuje z otrzymanej dywidendy. A suwak już działa dla roczników drugiego wyżu demograficznego lat 70+. Za 10 lat OFE znikną z rynku.
Ja z ofe nie przedłużył współpracy:) w 2012 roku mam tam obecnie 62000 sporo :) w październiku wejdę w suwak na subkoncie mam ponad 150000 z ppk wycofałem kasę po 3 latach i wypłacam regularnie co miesiąc:) ale to i tak zyskuję 70% wpłaty pracodawcy na konto i 30% wpłaty pracodawcy na subkonto w ZUS:) PPK to największy sukces poprzedniej ekipy i perpetummobile pokoleniowe hossy ...
Dnia 2024-06-17 o godz. 14:04 7777777777777 napisał(a): > Ja z ofe nie przedłużył współpracy:) w 2012 roku mam tam obecnie 62000 sporo :) w październiku wejdę w suwak na subkoncie mam ponad 150000 z ppk wycofałem kasę po 3 latach i wypłacam regularnie co miesiąc:) ale to i tak zyskuję 70% wpłaty pracodawcy na konto i 30% wpłaty pracodawcy na subkonto w ZUS:)PPK to największy sukces poprzedniej ekipy i perpetummobile pokoleniowe hossy ...
To tylko w Polsce prowadzenie trzech legalnych ustawowych piramid finansowych jest sukcesem - rżnięcie pracodawców jest faktycznie sukcesem. To dlatego politycy typu Morawiecki, Obajtek i cała reszta nie inwestuje poprzez OFE i PPK , oni tworzą Prywatne Kapitały Emerytalne inwestując w nieruchomości. Dla mnie sukcesem jest wykazanie się kreatywnością i realizacja strategii "Moim kapitałem jest głowa. Ona pracuje tak długo jak chce i odchodzi na emeryturę kiedy chce". Jak na razie za trzecim razem uklepałem (chyba ostatecznie) swój strategiczny cel - niezależność finansowa i roczny budżet emerytalny netto na poziomie przekraczającym 2 krotność wynagrodzenia naszych posłów. Moja porażka to odrzucenie projektu ustawy o Prywatnym Kapitale Emerytalnym i obserwowanie jak zamiast dekoncentracji kapitału 18 mln uczestników OFE i PPK w rękach skoncentrowanego w 15 funduszach emerytalnych typu OFE i PPK, wprowadzania prostych i stabilnych rozwiązań podatkowych komplikowane są sprawy proste dot. podatku Belki, który stanowi 1- 1,5% dochodów budżetowych (6 - 8 mld zł.).
Dnia 2024-06-17 o godz. 14:04 7777777777777 napisał(a): > Ja z ofe nie przedłużył współpracy:) w 2012 roku mam tam obecnie 62000 sporo :) w październiku wejdę w suwak na subkoncie mam ponad 150000 z ppk wycofałem kasę po 3 latach i wypłacam regularnie co miesiąc:) ale to i tak zyskuję 70% wpłaty pracodawcy na konto i 30% wpłaty pracodawcy na subkonto w ZUS:) PPK to największy sukces poprzedniej ekipy i perpetummobile pokoleniowe hossy ...
Prowadzenie 3 legalnych ustawowych piramid finansowych i pisanie, że to sukces to tylko w Polsce ........ :)))))))) Moim sukcesem jest realizacja strategii "Głowa to mój kapitał. Pracuje tak długo jak chce i odejdzie na emeryturę kiedy będzie chciała". Właśnie dzisiaj popracowała i wyciągnąłem od następcy 80 tys. dywidendy zapewniając sobie roczny budżet emerytalny netto na poziomie 2 - krotności wynagrodzeń brutto naszych posłów. Porażka to odrzucenie mojego projektu ustawy o Prywatnym Kapitale Emerytalnym i obserwowanie jak zamiast dekoncentracji kapitału 18 mln uczestników OFE i PPK skoncentrowanego w 15 funduszach emerytalnych, zamiast wprowadzania prostych i stabilnych podatków, politycy komplikują sprawę podatku Belki, który stanowi 1 - 1,5% dochodów budżetu państwa.
pierwszego postu powyżej. Czasami zastanawiam się, czy pokolenie 70+ nie jest traktowane przez system Bankiera.pl jak persona non grata na forum. 30 min zastanawiali się, czy umieścić post na forum.
Tam dopiero bidak Marian zastanawiał się: Dlaczego znikają wpisy (np. sprzed godziny) i całe wątki z kilkoma odpowiedziami? Jak mu wyjaśniłem to nawet nie dążył się zapoznać wyjaśnieniem jak go nie było.
Ja uważam że PPK to najlepsze co do tej pory spotkało tak pracowników jak i rynek kapitałowy pracowników iż mają najbardziej korzystny filar kapitałowy a rynek iż ppk wyrwał go z marazmu który mu zgotowali reformą ofe i jej konsekwencje które by trwały jeszcze 10 lat gdyby nie ppk to wie byłby poniżej 60000 pkt i za 10 lat nadal poniżej obecnych poziomów o wig20 to szkoda pisać :) Co do baniek to w 1993 roku nie było ani ofe ani ppk a bańka się stworzyła i chyba była największą z dotychczasowych :)
Tak na marginesie to powiedzenie rżniecie pracodawców to demagogia nie da się orżnąć kogoś kto ma do dyspozycji 24 godziny na dobę a kapitał gromadzi z pracy dziesiątek setek lub tysięcy dawców swoich godzin za gówniane najczęściej pieniądze:)
Banan niezły mocarz. Gdyby patrzeć tylko na wykres to góra ale znając kierownika w tygodniu rozliczenia może jeszcze nie jeden numer i zwrot zrobić. Znów tydzień rozliczenia to gra w ruletkę.
Piobor wiesz jak jest na logikę i patrząc na siłę banana nawet ja nie widzę powodu do benc i jakoś nie bardzo w to wierzę bo styl wczorajszy i powinno być wyżej i wyżej. Ale wiadomo co kierownik potrafi zrobić jak poziom pod rolowanie ustawia.
Jedno mnie zastanawia jest coraz wyżej a nie lecą pakietówki i LOP za wolno spada. Nie to miejsce ? To gdzie. Nie klei mi się to jeśli miał wyciągać jeszcze wyżej to po co aż tak nisko spuszczał wcześniej ? A jeśli miałoby być niżej to po co aż tyle wyciągnął ? Nie mówię o poziomie na koniec sesji piątkowej tylko o miejscu gdzie ustawi i zacznie rolować duże ilości. Ono i miejsce rozliczenia mogą się znacznie różnić. Według mnie 2430-40 powinien być miejscem do większości rolowania ale co niby by nas miało tam teraz zaprowadzić a z innej strony był tam wczoraj i mógł rolować to po co by wyciagał.
Dnia 2024-06-18 o godz. 09:33 ravcio napisał(a): > ....... > Nie klei mi się to jeśli miał wyciągać jeszcze wyżej to po co aż tak nisko spuszczał wcześniej ? A jeśli miałoby być niżej to po co aż tyle wyciągnął ? > ........
Może po prostu grubszy na serii M siedział na krótkiej. Teraz ostrożnie zamyka pozycje, siłą rzeczy windując cenę. Na serii U wchodzi w długą (też windowanie ceny), ale wolną gotówką (LOP rośnie szybciej na U, niż maleje na M). Takie dwie operacje muszą windować cenę, co dzieje się nawet przeciw otoczeniu (pozornie siłowy wzrost). Starają się ograniczyć wzrost ceny, dlatego wychodzenie z M odbywa się powoli. Wygląda na to, że gruby będzie miał ma U pozycję długą, ze średnią ceną w okolicy 2450. Minimalny satysfakcjonujący zarobek to 100 pkt. więc 2550 to minimalny cel.
Chciałbym, żeby to był jedyny możliwy scenariusz. Życie byłoby łatwiejsze :-)
A ja miałem L po 2424 i kurna wczoraj mnie zakręcili i wziąłem S. I się teraz dyndam-bez sensu :-( Czyli możecie mnie nazywać nieudacznikiem i przegrywem-bo tak się należy :-(((
Dnia 2024-06-18 o godz. 12:57 piobor napisał(a): > a uważacie, że kierunek 2420 jest nierealny?
Jasne, że realny :-) Przewidywanie przyszłości nie jest nauką ścisłą. Dlatego pisanie, co się stanie w przyszłości powinniśmy traktować opcjonalnie. Coś w stylu "idzie w górę, więc bardziej prawdopodobne jest, że będzie kontynuować, chyba, że zacznie iść w dół". Jedynie ten moment kiedy "zacznie iść w dół" jest kluczowy i każdy musi znaleźć własny sposób aby to zdefiniować.
Robią w karola każdą stronę-szkoda słów. Wykończyli znów mnie i mam ich w poważaniu. Powodzenia. Jeśli ktoś w ogóle tu jeszcze normalny został to naprawdę podziwiam. Ktoś pisał kiedyś szkoda czasu i życia na to co tu robią. A Zarobek zapomnij. Zarobisz 20pkt-oddasz 30 i tak w kółko. Już myślisz, że wiesz, wchodzisz, a rynek właśnie zawraca, albo robi 50-60pkt ni stąd ni z owąd, a ty się obróciłeś bądź zamknąłeś na 20pkt. Rolowanie pokazuje jak ustawione są automaty-po 10 pkt grają. Szkoda czasu i życia na to wielkie g...Mi szkoda życia-spadam stąd i niech automaty się ganiają. Dziś piękny obraz jak dy..ją. Nie zamknąłeś L powyżej 2480 to zamknąłeś po 246..Jeśli już myślałeś, że lecimy to otworzyłeś S po 2467, a ty klopsik i mamy już 2476. Nie złapiesz dołków i górek przepadłeś. Zagrasz na 20 pkt, to oni zrobią 50pkt i znów przepadłeś. Świeczka spadkowa się kroi, a wyciągną na wzrostową i tak w kółko. Dzięki fajnie było, ale beze mnie. Teraz przytrzymają na 2476 i 2 kierunki możliwe. Kto wygra oprócz tego co ma 2 kierunki obstawione? Odpowiem tylko gruby c h.. POWODZENIA!
Do gry na kontraktach trzeba mieć tytanowe ja...a i nerwy ze stali, oczywiście duże depo też wskazane chyba że ktoś lubi tracić. Jesli ktoś nie ma tych cech, to marny jego los i jest dawcą kapitału dla grubego.
Ostatnie osłabienie rozpoczęte w drugiej połowie maja - moim zdaniem jeszcze nie zostało przełamane. Aktualnie trwa rozgrywka żeby tego dokonać. Dobrze obrazuje to EMA 50 na wykresach dziennych - dziś nastąpił "wyskok" ponad nią i jest walka o jego utrzymanie - zobaczymy kto da radę. Historycznie to kierunek jaki był przed zmianą serii, bywał utrzymywany jeszcze przez 2-3 tygodnie - ale historia nie zawsze musi się powtarzać.
No dokładnie, dzień może dwa i wracasz :), ja dziś grałem na spadki do popołudnia i już zrezygnowałem zamknąłem z malutkim plusem, przed samym szybkim zjazdem o 10 pkt, na koniec stwierdziłem że jak nie chce spadać będzie rosło, chociaż świeczki na czerwono rysowało :/ i LLL i wtopa, na U na dogrywce postawili na S ponad 500 szt i w pewnym momencie migło mi 2100 moze 2000 TKO, zjechali pięknie, dobrałem L na zamknięciu, zobaczę jak jutro będzie się banan zachowywał. Sprawdza się zasda powoli wchodzić , szybko wychodzić. pozdrawiam