• Zejście z giełdy Autor: ~Jacek12 [178.235.180.*]
    Więc tak, coraz więcej znaków na ziemi i niebie wskazuję, że podobnie jak w przypadku Ovostar - Astarta również ogłosi wezwanie na zakup akcji i ściągnięcie z giełdy. Zrobi to Ivanchyk oraz Fairfax z podmiotami towarzyszącymi. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że prawdopodobnie cena będzie w granicach 28-35 zł i nikt nic nie będzie mógł powiedzieć. Póki co są to moje domysły, aczkolwiek poparte już częściowymi dowodami. Na tym już nie zarobimy :(
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Kierownik [91.146.250.*]
    A moze chodzi o to ze nie masz akcji i sni ci sie ze kupisz za 22 zl jak innym co tu tak majaczyli w ostatnich miesiacach. Póki co są to moje domysły, aczkolwiek poparte już częściowymi dowodami.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Ja [178.235.61.*]
    Podaj dowody na zejście z giełdy, jakie masz?
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Jacek12 [178.235.180.*]
    Jestem tutaj od 2020 roku, pierwsze akcje kupiłem po 10 zł, więc nie, nie marzy mi się cena 22 zł :) więcej niestety nie mogę napisać, bo sytuacja jest rozwojowa, pewne sygnały zaczęły się pokazywać i proces wydaje się, że trwa. Znam bardzo dobrze spółkę, jesteśmy po bardzo dużych przejściach (wzrost inflacyjny rolnych, pierwsza w historii dywidenda oraz późniejszy wybuch wojny). Nie ma przypadków, są tylko znaki :) więcej szczegółów wkrótce lub uprzedzi mnie firma :( Jeśli ktoś z Was ma mocne argumenty przeciwko temu, że zamierzają zejść z giełdy to zapraszam do dyskusji (oraz tych co myślą podobnie jak ja).
    Glowny argument przeciw jest taki: juz widac koniec wojny sie zbliza i nikt tu nie zdazy juz zmajstrowac warunkow to zdjecia.

Piszesz te bzdury w komicznym stylu tajemniczj teczki Stanisława Tymińskiego (mlodziez niech pogoogla kto to byl) bo juz nie masz co wymyslec zeby zrzucic kurs w pozycje gdzie ci pasuje kupowac.
    Więc powiem tak: matematyka, wystarczy dobrze policzyć ile kto ma % i ile rzeczywiście ma tych %, moc głosowania na walnym, wszystko, prawie wszystko można zdobyć w dostępnych publicznie danych. Trzymam kciuki, żebym się mylił, ale niestety nie w tym przypadku :( Sam byś nie spróbował w takiej cenie i z takimi "inwestorami" mniejszościowymi?
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~hix [91.102.183.*]
    to czy może, a czy chce to dwie różne rzeczy;

uważasz, że prezes pozwoliłby sobie na rzucanie słów na wiatr, pisząc w którymś z ostatnich wywiadów, że po wojnie wg niego wróci do kapitalizacji rynkowej z bodaj 2011 (~100zł/akcję) - jak to zrobić nie będąc notowanym???

a papier jest cały czas zbierany...
    Mowil dokladnie ze widzi kapitalizacje na 900 mln euro (czyli ok 140 zl za akcje) „jak sytuacja sie uspokoi” Dodatkwo spolka podjela tez uchwaly o skupie do 125 zl
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~hix [91.102.183.*]
    dzięki za uściślenie, chodzi o to, po co by to mówił, gdyby chciał zejść z giełdy - przecież to by było przeciwskuteczne...
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Jacek12 [46.112.70.*]
    Po pierwsze 900 mln dolarów, a po drugie jakbyś był na spotkaniach (callach) to byś wiedział, że nie będą kontynuować skupu. Sam Prezes o tym mówił :) powiedz mi coś czego nie wiem... :)
    Pamietam, bylo pytanie o buyback i Prezes powiedzial ze nie bedzie. Zrozumialem ze woli dywidendy wyplacac i jak widac to realizuje.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~F4 [37.47.119.*]
    Gość gada jak pytia na trójnogu. Straszy ale tak żeby go KNF nie zgarnął. Teraz takich akcji będzie więcej bo czuć zmianę w kierunku końca wojny. Zacznie się trolowanie forum i zasypywanie wątków.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Wz [31.0.55.*]
    Żeby ściągnąć spółkę z giełdy trzeba posiadać min 95% akcji wtedy można ogłosić przymusowy wykup pozostałych 5% akcji. Więc na razie ściągnięcie Astarty z giełdy jest nierealne.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Jacek12 [46.112.100.*]
    Tu nie chodzi o straszenie, tylko o uzmysłowienie w którym miejscu jesteśmy. Pamiętam czasy jak był gość o nicku Arthurius i doświadczony, ten drugi pokazał w arkuszu swoje 160k akcji, wtedy rzeczywiście miał kto to utrzymać i brać w miarę korekty. Tylko oni sprzedali ze stratą po wybuchu wojny i nie zgarnęła tego drobnica, tylko fundusze zagraniczne, które nie informują że dokupują :) sam posiadam sporą ilość akcji i zależy mi na większej cenie, ale pisze co widzę. A jeśli chodzi o dywidendę, to mówił o zwiększaniu dywidendy... Kiedy jeśli nie teraz? Dlaczego nie ma 0,75 euro po tym raporcie co przyszedł? (Tylko nie mów o zwiększonych inwestycjach, bo na to też nie brakuje)
    A moze ja mam akcji niewiele mniej od tego 160k o ktorym piszesz i trzymam je z perspektywa dlugoterminowa? A jak bedzie trzeba moze stac mnie na zorganizowanie jeszcze wiekszych pieniedzy, dzialania prawne, a nawet skupienie wokol tego innych drobnych tak jak to robi Dr Rafal Rzeszotarski na Ovostar? On juz tam przeciera szlaki jak sie w cypryjskiej legislacji upominac o swoje.
    Jeśli tam coś z tego wyjdzie to jest jeszcze nadzieja, aczkolwiek nie będzie raczej szans żeby podnieśli cenę, tam też wszyscy zarobili
    Tym bardziej mogą ściągnąć w tej cenie i wejść np w Londynie, jak MHP, tym bardziej już z historią wypłacania dywidendy. No właśnie jest zbierany... :(
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~As [5.173.190.*]
    A ja ci powiem chłopcze.. PITOLISZ.. i więcej niestety nie mogę napisać, ale radzę posłuchać wywiadów z głównym dyrektorem, o ile znasz język by zrozumieć co mówi.
    Języka nie znam, ale na szczęście Google tłumaczy :) kupują w tej cenie ogromne ilości i nawet nie windują ceny w górę nic a nic niestety :(
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~general [159.205.89.*]
    Dnia 2024-06-12 o godz. 23:30 ~Jacek12 napisał(a):
    > Języka nie znam, ale na szczęście Google tłumaczy :) kupują w tej cenie ogromne ilości i nawet nie windują ceny w górę nic a nic niestety :(

jakie wielkie ilości ??????
    Te 5-8 tys akcji dziennie .

i to wywalanie na fix po 179 sztuk

Przecież tu nic się nie dzieje na obrotach . Czasami dzień ma 25k to tyle co nic . 10 mln akcji fre float.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: zbigniewmaj [109.196.230.*]
    Dzięki takim wpisom, można jeszcze tanio dokupić. Dzięki:) i pozdrawiam przy kursie 28,20 - widzimy się wyzej
    Super by było, czekam na 3 cyfry - powodzenia. Tylko nie bierzcie poniżej średniej 6-miesiecznej :)
    Powyżej*
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Ja [5.173.18.*]
    Masz gdzieś link do strony z średnimi 6 miesięcznymi? Nie mogę znaleźć?
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~twardy [31.0.21.*]
    Jacek12 - wyjaśnij mi dlaczego nie skupowały wielkich ilości fundusze i prezes jak wcześniej Astarta była w większych dołkach i nie próbowali zdjąć z giełdy ?
    Były takie okresy.
    Poza tym aby ogłosić wezwanie to jak już tu ktoś pisał trzeba mieć 95% a do tego daleka droga i aby zebrać taką ilość to podbiliby cenę bardzo wysoko.
    Nic się tu nie zgadza Jacku.
    Nie trafiłeś.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~pantofelek [91.94.123.*]
    Dziwne że forum tak łatwo dało się podpuścić.
    Podpowiem jedno strona która stawia tezę powinna ja udowodnić nie strona która z ta tezą się nie zgadza.
    Dlatego Jace powinien podać argumenty za swoją tezą.
    Niech zapodaje .
    Nie ma sensu się produkować jak na kółku różańcowym.
  • Re: Zejście z giełdy Autor: ~Dzik [193.162.26.*]
    dziwi mnie ze ten temat ma wiecej niz jeden post. poziom taki jakbym napisal ze to perla rakieta i jedziemy na 500. mysle ze to ponad 20 raz jak ktos zatroskany o akcjonariuszy gledzi o zdejmowaniu z gieldy
[x]
ASTARTA -1,01% 44,05 2025-10-06 16:43:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.