• oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    Człowiek, który udaje że cokolwiek potrafi policzyć tak zabierał się do wylicznia problemu opcji za Q1 (cytaty z forum Parkietu):
    "Ja to szacowałem w ten sposób: Bazę moich wyliczeń stanowił kurs euro 4,18 zł/EUR - przy tym kursie zawiązano rezerwy w kwocie prawie 3 mln zł. Przewidywaną na I kwartał wartość eksportu = 2,5 mln zł przemnożyłem wskażnikiem ( 4,70 - 4,18 ) / 4,18 - wyszło mi 311 tys. zł. To co wyszło zaokrągliłem do 300 tys. zł".

odpowiedź forumowicza:
    "Trzeba było wziąć liczbę otwartych pozycji (opcji) , a nie szacować".

na to drogi J.:
    "Trzeba było, trzeba było ... Tylko kto by tam dłubał w kilkunastu tabelach NBP i wyłuskiwał kursy na każdy tydzień wygaśnięcia opcji z osobna ... no i przede wszystkim kto znał choć przybliżoną liczbę opcji w poszczególnych tygodniach I kwartału (opcje wygasają w cyklu tygodniowym ?"

No naprawdę....niby znawca tematu a nie wiedział ile opcji jest i jak wygasają. Wszystko jest w raportach spółki.
    A, że gdyby wiedział to i tak nie umiałby policzyć, to inna sprawa.
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    :-) 000000000000000000000000000000000000000000000000
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    Przecież mi nie chodzi o wasze bezwartościowe komentarze. Wszystkim nam zaoszczędzi to czasu. Chciałam tylko pokazać ile wnoszą twoje analizy i prognozy.
    Jak chcesz naganiać w tak naiwny sposób, to to rób. Nie dziw się tylko, że nie wszyscy będą cię słuchać.
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Jethro, podoba mi się Twoje milczenie, babo-chłop znów prowokuje, doszukuje się szczegółów wyciągniętych z gąszczu setek wątków, żeby je znów rozdrapywać niemiłosiernie (skąd to zjawisko "Basia" ma tyle czasu na to?);

traktuj jak powietrze, ja zbyt dobrze znam Ciebie prywtanie, żeby Tobie nie ufać, jak trafią Ci się nawet jakieś małe potknięcia - nie jesteś przecież profesjonalnym ksiegowym, tacy siedzą z nosami utkwionymi w cyferkach i jakby dach zerwało nad nimi, to i tak by nie zauważyli...
    jakbym miał takich słuchać, którzy nie mają pojęcia o prawdziwej rzeczywistości i co w trawie piszczy, to chyba nie stać mnie byłoby, żeby nawet swoimi 1250 zł obracać na giełdzie:)

• BBB - rozszyfrowanie ratingu Basia [85.222.86.*] Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    rating BBB - Bezczelne Buraczydło Basia :)))
  • Re: BBB - rozszyfrowanie ratingu Basia [85.222.86.*] Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Jethro, szkoda nawet jednego posta odpowiedzianego do tego manipulanta...
    zostaw to coś w spokoju, bo się nie odczepi
  • Re: BBB - rozszyfrowanie ratingu Basia [85.222.86.*] Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    .............co, prawda w oczy kole?.........

Przyznaj po prostu, że się nie znasz i będzie po sprawie......specjalisto od wycen.

Słuchaj, po niedzieli (nie, nie jutro zapamiętaj) wracam do pracy. Pozwolisz, że przedstawię twoje paraanalizy koleżance i koledze z którymi pracuję. Niech docenią diament, który marnuje się przed komputerem......................wniesiemy razem trochę zabawy w ich życie.

Zgody i tak mi na to nie udzielisz, bo przecież mi nie odpisujesz. No cóż, uznam więc że nie masz nic przeciwko temu.
  • Re: BBB - rozszyfrowanie ratingu Basia [85.222.86.*] Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    :) 000000000000000000000000000000000000000000000
  • Re: BBB - rozszyfrowanie ratingu Basia [85.222.86.*] Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Jethro, rzuć okiem na klatkę
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~dn [89.76.6.*]
    ile jeszcze to g.... bedzie spadac ?
    jedziemy na 5 zeta - wtedy będę kontunuował zakupy na większą skalę (dokupienie minimum 4%, a raczej więcej udziałów spółki);
    widziałem też prognozy mówiące o zjeździe na 3,5 zł - to jest jeszcze ciekawsze, dlatego ja cierpliwie czekam
    ....nie, nie wierzcie że spadnie na 5 zeta. Ten cwaniak nagania na spadki i nagania i jak już wszyscy w ten scenariusz uwierzycie ogłosi wezwanie na 100% spółki po złotych 7, może 8 złotych. Bo tak w ogóle to człowiek Jakubasa........celowo jest tak niewiarygodny, żeby wszyscy wiedzieli że to ściema i uciekali z papieru. Zaklinam Was, nie róbcie tego!!!
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~fan [77.112.192.*]
    Biedna Basia, produkuje się i produkuje, ale nawet nie wie, że nikt jej nie traktuje poważnie! No ale, jak to mówią "papier przyjmie wszystko"!
    wiesz fan, że od wczoraj, jak dowiedziałem się kim ona/on jest naprawdę, to nawet mi już jej/go jest trochę szkoda; bo to w zasadzie jest dosyć przykre - chciałbyś mieć taką przypadłość?
    niech sobie pisze, jak ma ochotę, zawsze jakiś przerywnik w naszych postach:)
    ...........na razie bollec to nie wiesz nic. Ale nie martw się, zapytałam dzisiaj kolegę, któremu przyszło pracować w Aster, ilu jest użytkowników tej sieci których IP zaczyna się od 85.222.86. Bo skoro ktoś o tym adresie pisał wcześniej na innych wątkach i nie byłam to ja, jestem ciekawa. Mam nadzieję, że nie będzie musiał złamać jakiejś tajemnicy słuzbowej żeby to sprawdzić. Jak już się dowiem, dam znac.
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~dr Jackyl [85.193.249.*]
    ...generalnie to forum jest terapeutyczną ucieczką i terapią poprzez swoja anonimowość różnej maści i autoramentu bi, trans, versus, intra i via......
    ....nie złoście się, spoko , poprostu od tego roku NFZ zalecił kompy w ramach terapii manualnej w szpitalach zamknietych....;))))))))))))))))
    to w sumie szczytny cel, no, popisze sobie takie nieszczęście, popisze, trochę ulży, a tak to w realu przeszłoby na jakieś poważne konsekwencje dla pacjenta i prawdopodobnie dla otoczenia;
    tym bardziej mi "żal' tego osobnika - za chwilę dokonam przelewu 7 zł (tyle zarobiłem już na giełdzie w tym roku!) na konto tego szpitala:)
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: ~Daro [212.160.172.*]
    Bolo, Fan, Jethro, chłopaki po prostu zignorujcie ją i nie odpisujcie. Nie ma sensu dyskutować skoro nie trafiają do niej absolutnie żadne argumenty. Sprowadzanie polemiki do jej poziomu nikomu nie przyniesie chwały, a pamiętajcie że co jakiś czas jest ono przeglądane przez potencjanych inwestorów więc spróbujmy aby było merytorycznie.

Pozdrawiam

w zasadzie od wczoraj to nikt już jej/jemu nie odpisuje bezpośrednio;
    ale masz rację, warto traktować ją/go absolutnie jak powietrze, nawet nie komentując między sobą jej/jego osoby; jak grzyb w kącie sufitu - po jakimś czasie nie zwracasz już uwagi:)
    ......rozumiem, że masz ich w swojej norce sporo.......a wiesz ze niektórzy jednak nie lubią grzyba pod sufitem......i mimo wszystko widzą go......
  • Re: oto wiedza Waszego samca alfa Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Do Fana. A niech sobie gada sama ze sobą. Najgorzej jak taki ktoś nie jest mile widziany w jakimś towarzystwie, a na siłę stara się w nim pozostać. O takim kimś mówi się, że NIE MA HONORU - i ja się z tym całkowicie zgadzam. Nawet bandyta, złodziej i pijak mają swój honor. To "cuś" najwyrażniej nie.
    ....ty, kolega a jak tam twój wskaźnik Altmana ? Rozumiem, że nie odpowiadasz na moje zaczepki, ale w takim razie napisz że wynosi 20; bedzie tak samo wiarygodnie a wrażenie zrobi większe.........:)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.