• ENDOTELIO wróciło na allegro Autor: 1-mna [94.251.235.*]
    Tylko że jest niemal dwukrotnie droższe
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    mnanipulatorze, możesz nam przypomnieć poprzednią cenę opakowania Endotelio na allegro?
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro Autor: 1-mna [94.251.235.*]
    Zawartość w 1 kapsułce: (chlorek 1-metylonikotynamidu) - 29 mg wcześniej było 58 mg
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro Autor: ~Ja [188.147.0.*]
    No i dlatego sprzedaż Endotelio w Polsce będzie lepsza. Prezes Palka jest o tym przekonany. Ja jemu wierzę.
    Przy menavitin 58 mg 1-MNA kosztowało 1 zł teraz przy endotelio kosztuje 10 zł, więc podnieśli cenę 10 krotnie, kupowanie sobie czasu jest w cenie.
    mnanipulatorze, pytałem o poprzednią cenę a nie zawartość 1-MNA. możesz podać poprzednią cenę? to o niej piszesz w swoim wątku.
    W 2021 r. zakończyły się również badania przedkliniczne na modelach zwierzęcych.
    Z  przeprowadzonych  badań  wynika  przeciwzapalne  oraz  przeciwzwłóknieniowe
    działanie 1-MNA. W zwierzęcym modelu zwłóknienia płuc 1-MNA w dawce 50mg/kg
    redukował zwłóknienie płuc o 28% w porównaniu do placebo, działając efektywniej
    niż dwa leki referencyjne w tym badaniu, które są obecnie stosowane na rynku tj.
    nintedanib (17% redukcji) oraz fluticasone (14% redukcji).

50 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 1000 zł w odniesieniu do ceny suplementu
    oczywiście mnanipulator standardowo ignoruje prośby o odpowiedź.
    mnanipulatorze, piszesz "Przy menavitin 58 mg 1-MNA kosztowało 1 zł teraz przy endotelio kosztuje 10 zł, więc podnieśli cenę 10 krotnie, kupowanie sobie czasu jest w cenie".
    JAK TO OBLICZYŁEŚ?
    Dnia 2024-06-12 o godz. 16:01 1-mna napisał(a):
    > W 2021 r. zakończyły się również badania przedkliniczne na modelach zwierzęcych.
    > Z  przeprowadzonych  badań  wynika  przeciwzapalne  oraz  przeciwzwłóknieniowe
    > działanie 1-MNA. W zwierzęcym modelu zwłóknienia płuc 1-MNA w dawce 50mg/kg
    > redukował zwłóknienie płuc o 28% w porównaniu do placebo, działając efektywniej
    > niż dwa leki referencyjne w tym badaniu, które są obecnie stosowane na rynku tj.
    > nintedanib (17% redukcji) oraz fluticasone (14% redukcji).
    >
    > 50 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 1000 zł w odniesieniu do ceny suplementu

Lek 1-MNA w badanym modelu zwierzęcym potwierdził aktywność we wskazaniu NASH oraz w obniżaniu zwłóknienia wątroby. Jednocześnie w trakcie realizacji badań określono zakres efektywnych dawek leku 1-MNA między 200 mg/kg a 800 mg/kg. Wykazano, że dla dawki 1-MNA w 200 mg/kg uzyskano 22,7% obniżenia skali punktowej NAFLD Activity Score (NAS) oraz 29,63% obniżenia zwłóknienia wątroby. Przy dawce 800 mg/kg uzyskano 26,09% obniżenia skali punktowej NAFLD Activity Score (NAS) oraz 24,29% obniżenia zwłóknienia wątroby, podano.

800 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 16000 zł w odniesieniu do ceny suplementu

A może zainteresowany koncern farmaceutyczny potrzebuje wysokiej ceny dla przyszłego leku
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro Autor: ~Nowak [31.0.35.*]
    Jeśli się sprawdzi przepowiednia Nostradamusa to taka cena nikogo nie będzie dziwić.
    oczywiście mnanipulator standardowo ignoruje prośby o odpowiedź.
    mnanipulatorze, piszesz "Przy menavitin 58 mg 1-MNA kosztowało 1 zł teraz przy endotelio kosztuje 10 zł, więc podnieśli cenę 10 krotnie, kupowanie sobie czasu jest w cenie".
    JAK TO OBLICZYŁEŚ?
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro. A mnanipulator znowu bredzi. Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    jestem świadom, że nie otrzymam odpowiedzi od mnanipulatora.
    jednak zadam mu jeszcze jedno zadanie (ponieważ już nie raz popisał sie tutaj swoim analitycznym myśleniem i arcymistrzowkim talentem matematycznym).
    piszesz, że "800 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 16000 zł w odniesieniu do ceny suplementu.
    a czy mógłbyś w podobny sposób obliczyć koszt dla Paula Masona uznawanego za najgrubszego człowieka świata. ważył około 500 kg. bardzo interesuje mnie ile wydawałby na leki oparte na 1-MNA. mi wychodzi 80 tysięcy złotych za dzienną dawkę leku.
    czy mam rację?
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro. A mnanipulator znowu bredzi. Autor: 1-mna [94.251.235.*]
    już dwa opakowania się sprzedały na allegro
  • Re: ENDOTELIO wróciło na allegro. A mnanipulator znowu bredzi. Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    mnanipulatorze, możesz nam wyjaśnić skąd to wiesz?
[x]
PHARMENA 0,00% 3,35 2025-11-12 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.