W 2021 r. zakończyły się również badania przedkliniczne na modelach zwierzęcych. Z przeprowadzonych badań wynika przeciwzapalne oraz przeciwzwłóknieniowe działanie 1-MNA. W zwierzęcym modelu zwłóknienia płuc 1-MNA w dawce 50mg/kg redukował zwłóknienie płuc o 28% w porównaniu do placebo, działając efektywniej niż dwa leki referencyjne w tym badaniu, które są obecnie stosowane na rynku tj. nintedanib (17% redukcji) oraz fluticasone (14% redukcji).
50 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 1000 zł w odniesieniu do ceny suplementu
oczywiście mnanipulator standardowo ignoruje prośby o odpowiedź. mnanipulatorze, piszesz "Przy menavitin 58 mg 1-MNA kosztowało 1 zł teraz przy endotelio kosztuje 10 zł, więc podnieśli cenę 10 krotnie, kupowanie sobie czasu jest w cenie". JAK TO OBLICZYŁEŚ?
Dnia 2024-06-12 o godz. 16:01 1-mna napisał(a): > W 2021 r. zakończyły się również badania przedkliniczne na modelach zwierzęcych. > Z przeprowadzonych badań wynika przeciwzapalne oraz przeciwzwłóknieniowe > działanie 1-MNA. W zwierzęcym modelu zwłóknienia płuc 1-MNA w dawce 50mg/kg > redukował zwłóknienie płuc o 28% w porównaniu do placebo, działając efektywniej > niż dwa leki referencyjne w tym badaniu, które są obecnie stosowane na rynku tj. > nintedanib (17% redukcji) oraz fluticasone (14% redukcji). > > 50 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 1000 zł w odniesieniu do ceny suplementu
Lek 1-MNA w badanym modelu zwierzęcym potwierdził aktywność we wskazaniu NASH oraz w obniżaniu zwłóknienia wątroby. Jednocześnie w trakcie realizacji badań określono zakres efektywnych dawek leku 1-MNA między 200 mg/kg a 800 mg/kg. Wykazano, że dla dawki 1-MNA w 200 mg/kg uzyskano 22,7% obniżenia skali punktowej NAFLD Activity Score (NAS) oraz 29,63% obniżenia zwłóknienia wątroby. Przy dawce 800 mg/kg uzyskano 26,09% obniżenia skali punktowej NAFLD Activity Score (NAS) oraz 24,29% obniżenia zwłóknienia wątroby, podano.
800 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 16000 zł w odniesieniu do ceny suplementu
oczywiście mnanipulator standardowo ignoruje prośby o odpowiedź. mnanipulatorze, piszesz "Przy menavitin 58 mg 1-MNA kosztowało 1 zł teraz przy endotelio kosztuje 10 zł, więc podnieśli cenę 10 krotnie, kupowanie sobie czasu jest w cenie". JAK TO OBLICZYŁEŚ?
jestem świadom, że nie otrzymam odpowiedzi od mnanipulatora. jednak zadam mu jeszcze jedno zadanie (ponieważ już nie raz popisał sie tutaj swoim analitycznym myśleniem i arcymistrzowkim talentem matematycznym). piszesz, że "800 mg na kg masy , przypuśćmy osobę o wadze 100 kg, czyli dzienna dawka leku to będzie koszt niemalże 16000 zł w odniesieniu do ceny suplementu. a czy mógłbyś w podobny sposób obliczyć koszt dla Paula Masona uznawanego za najgrubszego człowieka świata. ważył około 500 kg. bardzo interesuje mnie ile wydawałby na leki oparte na 1-MNA. mi wychodzi 80 tysięcy złotych za dzienną dawkę leku. czy mam rację?