IZA jest zbierana w sposób zaczepny, podobnie jak walki zaczepno podjazdowe, ma to swój cel więc nie powiedziane jest że dziś jeszcze nie bedziecie w sztabie na linii 27
u mnie na dywaniku
NARA
Nie jestem naganiaczem ale wywaliłem po 32-33 zł (kupowane po 26-27). Następny przystanek to 23 zł i wzrost do 29-30. Każdy następny dołek i szczyt są coraz niżej. Idealna równia pochyła.
smoku,
do tej pory łatwiej było zwalać kurs niż podciągać,
ale wszystko ma swe granice, nie poświęcę Hawusia który właśnie ruszył, Epigon właśnie skubię, dopiero zacząłem, ImpexMetal również, Cormay, SecoGrup, ... dopiero zaczną ostry marsz
a Iza będzie super jak rynek cały się zwali,
więc poczekajmy na spokojnie i wtedy będziemy się mogli obłowić, nie ma sensu dziś startować, wyluzuj i ładuj Monari bo dziś +25%
.... wszystko zgodnie z planem,
mam nadzieję smoku że też zarobiłeś dziś na monari, dostałeś info w swoim czasie,
a teraz ............... a teraz to się domyśl co teraz ............. hehe :)
Oficerowie każdej armii powinni być posłuszni swoim dowódcom. 27 stopni to , 27 stopni , a nie 28st. Pozwól, ze przytoczę Ci pewną historię.
Dawno, dawno temu pewien władca poszukiwał dowódcy dla swojej armii. Pewien stary generał zaproponował swojemu Władcy, aby misję to powierzył pewnemu , młodemu oficerowi. W ten władca nakazał go wezwać. Po długich rozmowach, zapytał swojego oficera jak chcesz dowodzić moją armią. Ten mu odpowiedział: Królu każ swoje dwie najlepsze konkubiny przebrać za dowódców, a resztę za żołnierzy. Stało się jak chciał. Młody oficer wydaje polecenia, że na 1 uderzenia bębna 2 konkubiny wydają rozkazy i cała reszta zbiega się i formułuje szyk. Na 2 uderzenie bębna stają na baczność.Na 3 uderzenie prezentują broń. Rozkazy padły 3 razy i 5 razy miały wykonać ćwiczenie. Jednak za każdym razem 2 najlepsze konkubiny śmiały się i chichotały, traktując to wszystko jako zabawę. Rzekł na to młody oficer. Jeśli wydaje się rozkaz raz i go się nie realizuje, to wtedy coś nie tak jest z dowódcą, jednak jeśli 3 razy to coś nie tak jest z oficerami. Zgodnie z prawem mam prawo ściąć oficerów. Król na to, to są moje najlepsze konkubiny, oszczędź je. Ten nakazał ściąć. Po tym wydarzeniu oddziałowi (korpusowi), świeżym rekruta , kobietą , nie było trzeba wydawać więcej rozkazów same wiedziały co mają robić jak i kiedy bez chichotów.
druga opowiastka.
Jeśli masz wojsko dopiero w trakcie szkolenia, nie ufające, Ci nie karz ich za niesubordynację. W ten sposób nie zdobędziesz ich zaufania. Taki żołnierz jest bez użyteczny na polu walki. Co innego , gdy jest to żołnierz zaprawiony w boju, należy go ukarać dla trzymania dyscypliny i jako przestroga dla następnych.