• POLNA Rating AAA Autor: germany12 [86.63.90.*]
    JW
    .SAMO MOWI ZA SIEBIE
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    i to jest to !!!

za chwilę wkleję dobre zestawienie - pigułkę - autorstwa Jethro, z forum Parkietu, które też uwzględnia ten Rating, a który jest 100 razy ważniejszy od zaprezentowanego w piątek raportu kwartalnego...
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: ~coly [83.26.202.*]
    wkleję też tu , jakby ktoś się zagubił ;-)
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1486049&strona=1
    rating AAA - przecież lepszej rekomendacji co do świetnej inwestycji, jaką jest Polna, nie można sobie wyobrazić !!!
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: ~fan [77.112.192.*]
    Wklejam to, jako potwierdzenie co oznacza rating AAA:

"Niczym oceny w szkole, literki typu AA czy B+ pozwalają inwestorom na całym świecie ocenić w ciągu sekundy wiarygodność finansową emitentów dłużnych papierów wartościowych, na przykład obligacji. Podwyższenie oceny oznacza ogromne oszczędności na obsłudze długu, ponieważ obligacje mogą być niżej oprocentowane. Obniżenie oceny może być przyczyną decyzji o przesunięciu kapitału w bezpieczniejsze inwestycje, a nawet spowodować spadki na giełdzie. Agencje dokonują okresowo pełnego przeglądu swoich ocen, ale każde zdarzenie gospodarcze czy polityczne może zmienić rating. Generalnie skale ratingu przypominają amerykański system ocen szkolnych, przy czym AAA oznacza najwyższą jakość kredytową, BBB jest jeszcze oceną dobrą, ale poniżej BB oznacza wątpliwości agencji co do wypełniania zobowiązań przez kredytobiorcę. C to obligacje poważnie zagrożone, a D oznacza zaprzestanie płatności odsetek".

Zatem Polna ma najwyższą jakość kredytową i jest postrzegana, jako wiarygodny i solidny podmiot gospodarczy!

• Re: POLNA Rating AAA Autor: a.f.f.a [83.25.167.*]
    Witam. Szukam jeszcze jakiejś perły. Zerknołem na Polną. Rating AAA , fakt bardzo pozytywnie, jednak AT wygląda na dzień dzisiejszy nie zbyt zachecająco. Wybiła sie dołem z kanału korekcyjno wzrostowego jeśli nie powróci to dalszy spadek jest nie unikniony..........dodałem do obserwowanych, powodzenia.
    w związku z manipulacją kursem, jakiej jesteśmy świadkami codziennie (ściąganie w dół kursu), AT jest częściowo zafałszowane i tak, jak potrafią się wygenerować brzydkie czarne świece w wyniku tego (wystarczy na koniec mocniej ściągnąć kurs), tak też potrafi nasz cichy sprzymierzeniec (ktoś ewidentnie skupuje akcje od jakiegoś czasu), potrafi w nieoczekiwanym dla wszystkich momencie nagle fajnie podciągnąć kurs;

także dzięki za uwagę, ale na Polnej należy brać poprawkę z uwagi na wyjątkową sytuację - walka o udziały i przejęcie firmy oraz zniechęcanie wszystkich pozostałych
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: ~PABLO [79.162.47.*]
    czesc affa (dawniej dymacz niewiniatek a jeszcze dawniej ktos ktos tam) powiedz mi czy IP Basi 85.222.86 nic ci niemowi bo gdzies tam czytalem ze ostro naganiala na twoich spolkach pod innym nickiem dzieki i pozdr
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: a.f.f.a [83.25.167.*]
    Witaj PABLO nr. IP 85.222.86 często juz widziałem, nick się też często zmieniał,. niech nagania jesli tego potrzebuje......ale nie zasmiecajmy wątku jakimiś bzdurami.
  • Re: POLNA Rating AAA Autor: ~AdamSP [91.94.227.*]
    Cześć Panowie !

Pablo, a to ciekawa prawidłowość nastąpiła ....
    Jakoś dziwnie kolega / koleżanka Basia nie wypowiada się i nie komentuje Twojego i kolegi AFFA spostrzeżenia ....
    Brak jej odwagi ? ;))

Pozdr stałą ekipę i witam kolegę a.f.f.a.

j.w.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.