• Cichy skup nafty ? Autor: ~derek [85.28.162.*]
    Mam takie wrażenie że systematycznie po trochu by kurs nie skoczył akcje zmieniają
    właściciela . Coś się szykuje, ktoś coś wie ?
  • Re: Cichy skup nafty ? Autor: ~kosc [83.14.211.*]
    tez mam takie wrazenie,ze cos 'dobrego sie gotuje' nie chce tutaj na forum robic propagandy; ani reklamy. obstawiam do konca roku 100 pln ' jazda' zacznie sie dopiero w 2010 roku. nie zdziwi mnie nawet 200- 300 pln
  • Re: Cichy skup nafty ? Autor: ~gabi [80.53.9.*]
    I wczoraj i dzisiaj obroty wyższe chyba macie racje.
  • Re: Cichy skup nafty ? Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    Kwiecień w budowlance na plusie, ale cztery miesiące - na minusie
    wnp.pl (Piotr Stefaniak) - 20-05-2009 19:41
    Niejednoznaczny jest obraz produkcji, jaki prezentuje dział budowlano-montażowy. Chodzi przy tym o firmy, które zatrudniają ponad 9 osób.
    Według wstępnych danych, zrealizowana w kraju produkcja budowlano-montażowa (w cenach stałych), obejmująca roboty o charakterze inwestycyjnym i remontowym, była w kwietniu br. o 0,5 proc. wyższa niż przed rokiem i o 12 proc. większa w porównaniu z marcem br. Po wyeliminowaniu wpływu czynników o charakterze sezonowym, produkcja ta była o 0,3 proc. większa niż w analogicznym miesiącu 2008 roku i o 1,1 proc. w porównaniu z marcem tego roku.

W porównaniu rocznym, w kwietniu największy wzrost miały przedsiębiorstwa zajmujące się głównie robotami związanymi z budową obiektów inżynierii lądowej i wodnej – o 11,8 proc. oraz robotami budowlanymi specjalistycznymi – o 5,4 proc., które obejmują m.in. rozbiórkę obiektów budowlanych i przygotowanie terenu pod budowę, wykonywanie instalacji budowlanych i roboty wykończeniowe.

Gorzej prezentują się dane w ujęciu kwartalnym. Produkcja budowlano-montażowej w okresie styczeń-kwiecień br. była o 0,2 proc. mniejsza niż w analogicznym okresie ub. roku.

Czytaj więcej: GUS | koniunktura w budownictwie
  • Re: Cichy skup nafty ? Autor: ~derek [80.53.9.*]
    Aaaaaaaaale obroty, ale ruszyło.
    Jakieś info w drodze warto obserwoawać, dobrze że zapakowałem na maxa.
  • Re: Ciy skup nafty ? Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    podobnie uczynilem i jeszcze dobiore:)
  • Re: Ciy skup nafty ? Autor: ~andrej [83.14.211.*]
    panie i panowie w poniedzialek dowiemy sie wiecej.
  • Re: Ciy skup nafty ? Autor: ~gabi [85.28.162.*]
    No to jak skoczy cena tak jak skoczyły obroty to będzie super albo 1000 razy lepiej......
[x]
NAFTA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.