Wy myślicie, że to żart.
Nie rozumiecie, że jest sporo funduszy, ETFy itp, które muszą mieć w portfelu akcje spółek dywidendowych.
Nie oddadzą ich przez rok.
AKCJI na rynku jest mało! Są w silnych, mocnych rękach.
FF poniżej 6 mln, z czego ja wam mówię, że REALNIE jest to 3mln w wolnym obiegu.
Które od kilku tygodni jest akumulowane.
Jakiś kółkowicz napisze, że on bez problemu kupuje i sprzedaje po 1000 akcji. TAK, bez problemu.
DO CZASU.
Wspomnicie ten post - jak nagle kurs zawiśnie na górnych widłach, nie otworzy się przez kilka dni a potem przywita wszystkich w nowych, dwucyfrowych realjach.
Zapiszcie to sobie.
Masz, odkopałem Ci post mój pierwszy.
Tak, ponad dwa lata. Tak, kurs urósł kilkukrotnie. Tak, urośnie jeszcze bardziej - bo największe wzrosty wciąż przed nami.
A tymczasem akcje znikają.
Bo to już nie jeden fundusz podbiera.
Mamy w końcu to zaczarowane 5zł, uff. Oby jeszcze udało się jakoś pokonać to 5,20, może wtedy popyt bardziej się ruszy, bo ludzie zwykle czekają na pokonanie oporu, dopiero zaczynają kupować, chociaż obroty dziś duże, może faktycznie jakiś fundusz coś kupuje pod dywidendę.Jakby podali, że coś robią dla zbrojeniówki, to 20zł by było w trymiga
:) No co? W Polsce będą produkowane czołgi, mają nowoczesny park maszynowy, mogliby jakieś części do czołgów robić, a nawet amunicję. To chyba nie jest jakaś wielka filozofia:)
"23,6 mln zł Patentus ma umowę na dofinansowanie projektu "Transformacja firmy poprzez wdrożenie innowacyjnego procesu wytwarzania wałów o zwiększonej trwałości"
Zakład produkcyjny za jakieś 60 mln zł. My zakładamy, że te wały to mają iść do kolei. Ale one mają zastosowanie w wielu miejscach........ Wcale to nie jest taka abstrakcja.
No właśnie, wały do czołgów, czemu nie:) Może się wybiorę na to Wane, w końcu kilka lat życia z Patentusem mam za sobą, a przede mną chyba kolejne, bo jak już raz wypłacają dywidendę, to może będą następne i na emeryturze będziemy żyć z Patentusowych dywidend
Nasze też niczego sobie:) Nie wiem jak Wy, ale ja nie zamierzam sprzedawać. Jesteśmy dziś na 3 miejscu wśród najbardziej rosnących spółek. Super, miły dzień dla nas!
Pozdrawiam starą ekipę od 1,2-1,5 i towarzyszącego nam księgowego. Trolli spółdzielczych nie pozdrawuam i sugeruję by nue komentowac ich wątków - zdechną sami
Mają te powłoki antyzużyciowe najlepsze na świecie. Możnaby np. poprawić żywotność luf czołgów. Poza tym sprzedają coś czego nie ujawniają w raportach bieżących. Wyniki za 4q znacznie powyżej raportowanych umów. Może być drobnica, a może być coś czego nie muszą (lub nie mogą) ujawniać.
Tak, też mnie to zastanowiło, że przecież niemożliwe jest, by mieli aż taką marżę. Być może faktycznie jest coś, o czym nie wiemy/nie mogą raportować. Okaże się w praniu, za jakiś czas...A tymczasem korekta całkiem bezbolesna póki co))))
Marza jest pochodną bezkonkurencyjnych urządzeń.
Wynika to z ogromnych wydatków na badania i rozwój jakie wydaje spółka. Wraz z instytutem Łukasiewicza ogłaszała, że są to produkty unikatowe oraz rewolucyjne w skali światowej.
Powoli dojdzie do ludzi, że to perła GPW.
Kurs będzie wtedy w zupełnie innym miejscu.
Firmy moga się błyskawicznie rozwijać i rosnąć tylko dzięki innowacją.
Patentus współpracuje z kilkoma najlepszymi wyższymi uczelniami technicznymi w Polsce i dlatego ma dostęp do najnowszych patentów :-), które skutecznie wykorzystuje w swojej działalności.
Dlatego tu będzie grubo szybciej niż wszyscy sądzą.