• Info Autor: ~Deg [37.47.208.*]
    Od zapadnięcia prawomocnego wyroku do tzw. wzajemnego rozliczenia się z bankiem upływa około 2 miesięcy. Votum dostaje wynagrodzenie 8% wartości zaciągniętego kredytu dopiero po rozliczeniu się banku z kredytobiorcą a zatem prawomocne wyroki które zapadły w ostatnim kwartale 2023 wykazane będą w zysku q1 2024, Jestem spokojny o swoje akcje sam wygrałem z bankiem dzięki Votum w miesiącu luty i czekam na finał procesu wzajemnego rozliczenia.
  • Re: Info Autor: suwak123 [188.33.225.*]
    Votum księguje zyski już po pierwszej instancji. Wyroki drugiej instancji w raporcie kwartalnym mają wpływ na przepływy gotówkowe.
    Zysk dla spółki z Twojej sprawy sądowej Votum zaksięgował już po wygranej w pierwszej instancji
  • Re: Info Autor: ~Deg [89.64.25.*]
    Po wyroku pierwszej instancji to banki przedstawiają bardziej konkretne propozycje ugody . Ugodę można zawrzeć nawet bez votum gdzie wtedy zysk o którym piszesz. Na wyrok drugiej instancji czeka się nawet rok
  • Re: Info Autor: ~ojoj [95.49.135.*]
    Dnia 2024-05-24 o godz. 18:10 ~Deg napisał(a):
    > Po wyroku pierwszej instancji to banki przedstawiają bardziej konkretne propozycje ugody . Ugodę można zawrzeć nawet bez votum gdzie wtedy zysk o którym piszesz. Na wyrok drugiej instancji czeka się nawet rok

Umowa z Votum jest tak opracowana, że prowizja należy się nawet wtedy, kiedy zawrzesz ugodę z bankiem...
    Zgadza się ale wys. honorarium już inne a za zawarcie ugody bez strony Votum zupełnie inne. Dlatego Votum nie może sobie zaksięgować przed finałem sprawy
    Wysłanie faktury choćby Pro Bono pozwala zaksięgować zysk. Ja na fakturę wciąż czekam a sprawę założyłem w listopadzie 2018 roku! Jeśli wam się wydaje że od chwili zawarcia umowy z Votum szybko dochodzi się do finału sprawy to jesteście w błędzie. Dlatego banki kuszą ugodami ale odstają one od korzyści wygranej na drodze sądowej. Jeśli ktoś czeka kilka lat poczeka kilka kolejnych i nie da się skusić ugodą
  • Re: Info Autor: ~Henio [31.0.76.*]
    Podpisanie ugody w czasie procesu jest kompletnie bez sensu patrząc na interes klienta, ugoda to wg teorii wzajemne zrzeczenie się pewnych roszczeń/ uprawnień- ale w tym przypadku zyskuje tylko pozwany czyli bank. Klient podpisujący ugodę musi liczyć się nie tylko z mniejszym ,,zyskiem’’ ale też ponosi koszty sądowe tak jak w przypadku przegranej sprawy, sąd przecież pracował a koszty trzeba pokryć i … nie ponosi ich bank nie przegrał procesu. Klient wycofuje powództwo to ponosi koszty, tak dla wyjaśnienia.
    W moim przypadku bank proponował partycypowanie w kosztach sądowych ale ugodą to podatek dla fiskusa bo zysk z ugody traktowany jest jako dochód. Zawieranie ugody jest nieopłacalne na żadnym etapie sprawy sądowej. Dlatego myślę że przy obecnym orzecznictwie żaden średnio inteligentny szympans nie zdecyduje się na ugodę i dowiezie sprawę do finału pomimo długiego czasu oczekiwania liczonego w latach nie miesiącach. Votum na samych sprawach frankowych tych już podpisanych umów będzie odcinał kupony przez jeszcze kilka lat. Prawomocne wyroki które zapadły w q4 2023 wykazane będą w raporcie q1 2024 przynajmniej większa ich część z kolei te które zapadną w q1 2024 wykazane będą w raporcie q2 2024 itak dalej czas nie guma nie rozciągniesz.
    Pozdrowienia dla wszystkich akcjonariuszy Votum. Poniedziałkowy raport będzie miłą niespodzianką o której zarząd Votum wie dokupując akcję własnej firmy
[x]
VOTUM 0,51% 49,50 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.