Rok temu opowiadał dyrdymały że 1. wchodzimy na giełdę w Londynie 2.nasi fantastyczni fachowcy pracują nie tylko w kraju ale także w Hiszpanii ,Rumunii, USA 3 wydajemy grę na światowym poziomie AAA.4firma zarobi, posiadacze akcji zarobią bo gra jest dopracowana perfekcyjnie. 5. I co po debiucie????? cena wali się na ryj z 7zł na 1,5zl.Czyli marek wpuścił nas w maliny.
Prezes to od 20 lat krol przegrywow na gieldzie. On zwyczajnie wie jak sciagnac tu dawcow kapitalu, jak ich zbajerowac aby wolali alleluja do przodu…. Nigdy ich nie zabraknie. Glupcy zawsze maja swojego krola bo sami sa slabi….
Chyba zadna spolka gamedev nie urosla tak w zeszlym roku jak CIG. Mozna bylo zarobic bardzo duzo. Tylko trzeba bylo miec akcje a nie drobne za wpisy na forum:-))
Dnia 2024-05-19 o godz. 10:22 ~MIX napisał(a): > Rok temu opowiadał dyrdymały że 1. wchodzimy na giełdę w Londynie 2.nasi fantastyczni fachowcy pracują nie tylko w kraju ale także w Hiszpanii ,Rumunii, USA 3 wydajemy grę na światowym poziomie AAA.4firma zarobi, posiadacze akcji zarobią bo gra jest dopracowana perfekcyjnie. 5. I co po debiucie????? cena wali się na ryj z 7zł na 1,5zl.Czyli marek wpuścił nas w maliny.
nie no piękną historię opowiedziałeś - serio. Ale widzisz - nie wiem jak Ty ale np ja jestem zadowolony z zarówno pozycji wejścia w walor przed premierą LOTF jak i z ceny wyjścia (fakt - ostatni papier wyczyściło mi SL, ale zdążyłem trochę sprzedać w bardzo dobrej cenie). I tak szczerze, to zupełnie nie interesuje mnie to, kto jak intepretuje to, co mówił Marek. Pisałem przy 1,5, że dla mnie papier jest znów tani. Co kupiłem to kupiłem i w zasadzie to nawet cieszę się, że znów mogłem kupić w zadowalającej mnie cenie.
A co będzie dalej - zobaczymy. Na razie na rachunku na plusie :)
Ty żle rozumujesz co napisałem!!!Gra na giełdzie wiesz na czym polega więc nie będę się rozpisywał. Natomiast jak postąpił marek [tak z malej litery] to jest świństwo opowiadając nie stworzone historie tak w wywiadach jak i komunikatach .Bo skąd akcjonariat ma wiedzieć co spólka planuje jakie ma zamiary ---właśnie z komunikatów zarządu i na tej podstawie inwestuje czyli wchodzi lub wychodzi z gry. KPW???
Dnia 2024-05-20 o godz. 08:23 ~MAX napisał(a): > Ty żle rozumujesz co napisałem!!!Gra na giełdzie wiesz na czym polega więc nie będę się rozpisywał. Natomiast jak postąpił marek [tak z malej litery] to jest świństwo opowiadając nie stworzone historie tak w wywiadach jak i komunikatach .Bo skąd akcjonariat ma wiedzieć co spólka planuje jakie ma zamiary ---właśnie z komunikatów zarządu i na tej podstawie inwestuje czyli wchodzi lub wychodzi z gry. KPW???
po prostu jedni wykorzystują to co mówi Marek, inni nie i tyle. Spekulacja sama w sobie też daje zarobić, a Marek w niej bardzo pomaga. To jest giełda.
No mareczek pokaż co co w tym kwartale dokonałeś!!! W tym roku do Londynu chyba się nie wybieramy co ??? te złote usta twe co nam dziś przekażą ??? Bardzo jesteśmy ciekawi.